ΙΩΑΝΝΑ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ
ΨυχολόγοςΠληροφορίες Βιογραφιών
Η Φερεντίνου Ιωάννα είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος. Στο πλαίσιο των σπουδών της, έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και Αποασυλοποίησης “ΘΕΤΙΣ” της ΕΠΑΨΥ, όπου ασχολήθηκε με ενήλικες με σοβαρές αναπτυξιακές διαταραχές και χρόνιες ψυχωσικές ασθένειες. Επίσης, έχει εργαστεί εθελοντικά ως Ψυχολόγος στην Φλόγα, έναν σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, όπου παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς και ασχολείται δημιουργικά με τα παιδιά, με σκοπό την ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας και της συναισθηματικής τους κατάστασης.
Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω στο αντικείμενο της Παιδοψυχολογίας, μεταξύ άλλων στην διαχείριση συναισθημάτων σε παιδιά & εφήβους, στις δυσκολίες προσαρμογής και επιθετικότητα στα παιδιά, στις αναπτυξιακές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες, ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος, παραβατικότητα σε παιδιά και εφήβους καθώς και ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων Δικαστικής και Εγκληματολογικής Ψυχολογίας του Δικτύου Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία (ΔΔΕΕΨΥ).
Επί του παρόντος, εργάζεται σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών, πραγματοποιώντας συνεδρίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, στα πλαίσια της ατομικής θεραπείας, καθώς και συμβουλευτικής γονέων. Τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην εξομάλυνση δυσκολιών παιδιών & εφήβων με εσωτερικευμένα προβλήματα, στην ψυχοκοινωνική προσαρμογή και συναισθηματική αγωγή, και στην συμβουλευτική και ψυχοεκπαίδευση γονέων, με σκοπό την κατανόηση των αναγκών της οικογένειας και του παιδιού.
Όλα τα άρθρα της συγγραφέως!
- “O 17χρονος γιος μας ανακοίνωσε πως δεν θέλει να πάει σχολείο”
- Εφηβεία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης: οδηγός επιβίωσης
- “Η κόρη μου δεν έχει απολύτως κανέναν φίλο”
- Εφηβεία και Νοσηλεία: πώς να πω στο έφηβο παιδί μου πως χρειάζεται να νοσηλευτεί;
- Η εικόνα εαυτού στην εφηβεία
- “Ο γιος μου όλο αυτό το διάστημα έχει πάρα πολλά νεύρα”
- Πώς εξηγούνται νευροβιολογικά τα έντονα συναισθηματικά ξεσπάσματα των εφήβων;