efiveia.gr

Γραμμές επικοινωνίας

efiveia.gr

80011 80015 Γραμή βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί801 801 1177 Γραμμή Σύνδεσμος για γονείς 1056 Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1034 Γραμμή βοήθειας για την κατάθλιψη1107 Εθνική Γραμμή Παιδικής ΠροστασίαςΜονάδα Εφήβων/Νέων Αθήνας «Ατραπός»Μονάδα Εφήβων άλλων πόλεωνΓραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111
Δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-3:00μμ
Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
Απευθύνεται σε εφήβους και στις οικογένειές τους. Παρέχει στήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.α.).
www.saferinternet.gr
Χρέωση μιας αστικής μονάδας, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-9:00μμ
Παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Με  συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα, η «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» στοχεύει στην αντιμετώπιση προβλημάτων και αναγκών παιδιών, εφήβων και γονέων. Προσφέρει τη δυνατότητα στο άτομο που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, να μιλήσει γι’ αυτό και να πάρει συμβουλές και κατευθύνσεις για το πώς και πού μπορεί να αποταθεί εφόσον το χρειάζεται.
http://mazigiatopaidi.gr
Χρέωση μιας αστικής μονάδας, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:30πμ-8:30μμ
Η Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΨΥΠΕ είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για γονείς, εκπαιδευτικούς και οποιονδήποτε ενήλικα θέλει να μιλήσει για κάποιο θέμα που τον απασχολεί σε σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο.
http://www.tilefonikigrammi.gr
Δωρεάν, σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα
Βασικός σκοπός της γραμμής είναι η προστασία και η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.
– Καταγραφή ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για παιδιά-θύματα κακοποίησης.
– Επιτόπια παρέμβαση σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.
– Ψυχολογική Στήριξη σε παιδιά και εφήβους και συμβουλευτική σε γονείς και εκπαιδευτικούς.
– Διεκπεραίωση αιτημάτων φιλοξενίας παιδιών που κρίθηκε από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ότι πρέπει να απομακρυνθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
– Ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση εθελοντών αιμοδοτών, δοτών αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.
– Παροχή πληροφόρησης και κατευθύνσεων για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών και την παιδική προστασία.
http://www.hamogelo.gr
Δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-9:00μμ
Έχει ως στόχο να καλύψει το κενό πληροφόρησης και υποστήριξης που υπάρχει σε προβλήματα ψυχικής υγείας και ειδικότερα στο θέμα της κατάθλιψης.
Η Γραμμή Βοήθειας στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Προγράμματος «αντί-στίγμα», υπό την εποπτεία ομάδας ψυχιάτρων, και παρέχει:
– επιστημονικά τεκμηριωμένες και έγκυρες πληροφορίες σχετικά με την κατάθλιψη και γενικότερα προβλήματα ψυχικής υγείας
– συναισθηματική στήριξη και βοήθεια
– ενημέρωση για τις διαθέσιμες δημόσιες υπηρεσίες που βρίσκονται στην περιοχή διαμονής του ενδιαφερομένου και παραπομπή του, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
http://www.epipsi.gr
Δωρεάν, σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα
Άμεση ενημέρωση και επείγουσα συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για θέματα που σε απασχολούν ή αν βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Διασύνδεση με τις κατάλληλες υπηρεσίες, κινητοποίηση μηχανισμών επείγουσας παρέμβασης. Επίσης, ενημέρωση και συμβουλευτική σε γονείς για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και τον γονικό ρόλο τους.
Η περίοδος της εφηβείας και τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης, σημαδεύονται από έντονες βιολογικές, κοινωνικές και ψυχολογικές αλλαγές, μέσα από τις οποίες ο νέος προσπαθεί να διαμορφώσει τη δική του ταυτότητα. Κάποιες φορές στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας προκύπτουν σοβαρά προβλήματα, όπως η χρήση ψυχοδραστικών ουσιών.
Η «Ατραπός» απευθύνεται:
– Σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες έως 24 ετών, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή εθνικότητας που κάνουν πειραματική, περιοδική ή συστηματική χρήση νόμιμων και/ή παράνομων ουσιών.
– Σε οικογένειες εφήβων/νέων που κάνουν χρήση ουσιών και στο ευρύτερο περιβάλλον τους.
– Σε φορείς της ευρύτερης κοινότητας (σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, κ.ά) που έρχονται σε επαφή με εφήβους και αντιμετωπίζουν περιστατικά χρήσης ουσιών, με στόχο την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας.
http://www.okana.gr
ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δαναϊδων 9, 546 26 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 566134-5, φαξ 2310 525348
e-mail: adolesthes@okana.gr
ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Δημοκρατίας 32, 74100, Ρέθυμνο, τηλ. 28310 21200, φαξ 28310 21201
e-mail: adolret@okana.gr
ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αθανασίου Διάκου 3, 41222, Λάρισα, τηλ. 2410 538850-1, φαξ 2410 536642
e-mail: adollar@okana.gr
Δωρεάν, Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 14:00 μ.μ. ως τις 20:30 μ.μ. και κάθε Σάββατο από τις 9:30 π.μ. ως τις 14:00 μ.μ.
Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια νέα συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. Αν είσαι παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών μπορείς να τηλεφωνήσεις δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.
Στη «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί. Για εμάς όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, είναι το ίδιο σημαντικά. Μη διστάσεις λοιπόν να τηλεφωνήσεις αν έχεις ανησυχίες για το μέλλον σου, αν βρίσκεις δυσκολίες στη σχέση με τους γονείς ή τους φίλους σου, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στην οικογένεια, όπως χωρισμό των γονιών, θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου ή αν απλά νιώθεις φοβισμένος. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.
Όταν είσαι μόνος, κάθε πρόβλημα, κάθε δυσκολία μοιάζει αξεπέραστη. Μαζί όμως, μπορούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για εσένα. Γιατί στο 116 111, πίσω από κάθε γραμμή υπάρχει κάποιος που νοιάζεται πραγματικά για όσα σε απασχολούν.
Με ένα τηλεφώνημα έχεις δίπλα σου ειδικούς σύμβουλους ψυχικής υγείας. Αν θέλεις, τηλεφώνησε ανώνυμα. Για κάθε κλήση τηρούμε απόλυτη εχεμύθεια. Οι σύμβουλοι ενεργούν μόνο εάν νιώσουν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη και αφού πρώτα συζητήσουν μαζί σου γι’ αυτό.
http://www.tilefonikigrammi.gr/
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com