efiveia.gr

Πολιτική απορρήτου

efiveia.gr

O ιστότοπος efiveia.gr αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα ηλεκτρονικό περιοδικό, που αναφέρεται σε γονείς με παιδιά στην εφηβεία. Το περιεχόμενό του είναι κυρίως πληροφοριακού και συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο το efiveia.gr επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγονται κατά τη διάρκεια επίσκεψης ή/και χρήσης των υπηρεσιών και των σελίδων του ιστοτόπου. Επίσης, εξηγεί τις υποχρεώσεις του efiveia.gr, καθώς και τα δικαιώματα των επισκεπτών σε ό,τι αφορά την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Η παρούσα Πολιτική δεν ισχύει για πληροφορίες οι οποίες συλλέγονται μέσω οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου. Σημειώνεται πως ο ιστότοπος efiveia.gr περιέχει συνδέσεις οι οποίες παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, μέσω συνδέσμων (links) ή banners. Συνεπώς, με τη μεταφορά σας σε άλλον ιστότοπο εκτός του efiveia.gr, η παρούσα Πολιτική δεν θα ισχύει. Σε αυτήν την περίπτωση συνιστούμε να διαβάσετε την Πολιτική του ιστοτόπου στον οποίο μεταφέρεστε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την παρούσα Πολιτική και για τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας email στο dpo@efiveia.gr.

Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα» όπως χρησιμοποιούνται στην παρούσα Πολιτική, αναφέρεται στις πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως είναι το ονοματεπώνυμο, η ηλεκτρονική διεύθυνση, η ταχυδρομική διεύθυνση, το τηλέφωνο επικοινωνίας, το φύλο, η διελυθυνση IP κ.α., οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν την ταυτότητα των προσώπων αυτών.

Τι είναι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων;

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι η καταχώρηση, η αποθήκευση, η προσαρμογή, η μεταβολή, η αναζήτηση, η χρήση, η διαβίβαση σε τρίτους, ο περιορισμός και η διαγραφή των προσωπικών δεδομένων ενός προσώπου.

Ποια δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε;

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, καθώς και ο σκοπός για τον οποίο τα συλλέγουμε και τα επεξεργαζόμαστε.

Προσωπικά δεδομένα Σκοπός συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων
Ηλεκτρονική διεύθυνση email Αποστολή ενημερωτικών δελτίων (newsletters) σε εσάς. Η εγγραφή στη λίστα των newsletters γίνεται προαιρετικά από εσάς και μόνο, ενώ μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή.
Ηλεκτρονική διεύθυνση emailΠεριοχή διαμονής Αποστολή ενημερωτικών δελτίων (newsletters) σε εσάς για τη διεξαγωγή σεμιναρίων / ομιλιών κοντά στην περιοχή διαμονής σας.
ΟνοματεπώνυμοΗλεκτρονική διεύθυνση emailκαι άλλα στοιχεία που μπορεί να εμπεριέχονται (θέμα, μήνυμα, κλπ) Επικοινωνία με τους διαχειριστές του efiveia.gr είτε για κάποια πληροφορία, είτε για την αποστολή ερωτήματός σας με σκοπό την απάντησή του από τους Επιστημονικούς μας Συνεργάτες, είτε για συμμετοχή σε διαγωνισμό.
ΟνοματεπώνυμοΤαχυδρομική διεύθυνσηΤηλέφωνο επικοινωνίας Επικοινωνία με τους διαχειριστές του efiveia.gr είτε μέσω ττηςφόρμας συμμετοχής σε διαγωνισμό, είτε μέσω instant messaging μέσω των social media, για την προώθηση των στοιχείων σας σε τρίτο οργανισμό/εταιρεία που χαρίζει κάποιο δώρο, με σκοπό την αποστολή αυτού, στην περίπτωση που είστε ο νικητής του διαγωνισμού.
Ηλεκτρονική διεύθυνση emailΔιεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) του υπολογιστή σαςΠάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών Διεύθυνση url (προαιρετικό) Σύνταξη και αποστολή από εσάς ενός σχολίου κάτω από τα δημοσιευμένα άρθρα του efiveia.gr.
Διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) του υπολογιστή σας μέσω του εξυπηρετητή (server)Δεδομένα που συλλέγονται μέσω cookies Βελτιστοποίηση και ασφάλεια χρήσης του ιστοτόπου (για περισσότερες πληροφορίες σχτικά με τα cookies, ανατρέξτε στην Πολιτική cookies).
Τύπος του προγράμματος περιήγησης (broser)Λειτουργικό σύστημαΡοή πλοήγησηςΠάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών Παρακολούθηση της βέλτισης απόδοσης του ιστοτόπου μέσω του Google Analytics, για την αξιολόγηση και τη λήψη στατιστικών δεδομένων.

Πότε κοινοποιούμε ή διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Το efiveia.gr διατηρεί το δικαίωμα κοινοποίησης και διαβίβασης των προσωπικών σας δεδομένων μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αυτές αναφέρονται παρακάτω:

  • Στην περίπτωση που έχετε λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό και έχετε κερδίσει, τότε το όνομά ή/και το επώνυμό σας που έχετε δηλώσει κατά τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό, με ενεργό σύνδεσμο προς το προφίλ σας στο μέσο social media από το οποίο έχετε συμμετάσχει (πχ facebook, Instagram κλπ) δημοσιεύονται στο αντίστοιχο άρθρο του διαγωνισμού στο efiveia.gr. Επίσης, αναφέρουμε (@mention) το όνομά σας προφίλ στο αντίστοιχο μέσο social media από το οποίο έχετε λάβει μέρος, είτε με δημοσίευση (post), είτε με απάντηση στο σχόλιό σας με το οποίο πήρατε μέρος, είτε μέσω ενός story στη σελίδα social media του efiveia.gr.
  • Στην περίπτωση που έχετε λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό και έχετε κερδίσει είδος που σας αποστέλλεται σε ταχυδρομική διεύθυνση, σας ζητούμε το ονοματεπώνυμό σας, την ταχυδρομική σας διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας σας και τα προωθούμε στο τρίτο μέρος, το οποίο και θα σας αποστείλει το δώρο σας.
  • Στην περίπτωση που έχετε λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό και έχετε κερδίσει υπηρεσία, σας ζητάμε το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνο επικοινωνίας σας και ενδεχομένως την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, και τα προωθούμε στο τρίτο μέρος που προσφέρει την υπηρεσία.
  • Στην περίπτωση που έχετε λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό μέσω μιας φόρμας συμμετοχής, συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία της φόρμας, που μπορεί να είναι το ονοματεπώνυμο, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνο επικοινωνίας σας ή η ταχυδρομική σας διεύθυνση, και προωθούμε τα δεδομένα σας στο τρίτο μέρος, σύμφωνα με τις άνω περιπτώσεις.
  • Σε περίπτωση εισαγγελικής παρέμβασης ή αντίστοιχης νομοθετικής / κανονιστικής υποχρέωσης.
  • Σε περίπτωση δικού σας έγγραφου αιτήματος.

Ποιοι επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα;

Το efiveia.gr συλλέγει, διατηρεί και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα και δεν τα κοινοποιεί για κανέναν λόγο εκτός από τους προαναφερόμενους. Αποδέκτες των δεδομένων είναι οι εταίροι του efiveia.gr, οι οποίοι έχουν υπογράψει τα απαραίτητα συμφωνητικά επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Είναι ασφαλή τα προσωπικά σας δεδομένα;

Διαφυλάσσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, έχοντας λάβει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία τους από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία.

Χρησιμοποιούμε Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Ασφάλειας (SSL – Secure Socket Layer), προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στον ιστότοπο efiveia.gr και στον φυλλομετρητή (browser) σας.

Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

Για πόσο καιρό διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας;

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή όπως απαιτείται από τον νόμο. Αναλυτικά:

  • Αν τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν καταχωρηθεί κατόπιν δικής σας ενέργειας (πχ εγγραφή σε λίστα ενημερωτικών δελτίων, σχολιασμό σε άρθρα, συμπλήρωση φόρμας επικοινωνίας ή συμμετοχής σε διαγωνισμό, κλπ), τότε διατηρούμε τα δεδομένα σας έως ότου εσείς αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας.
  • Αν τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν καταχωρηθεί κατόπιν εκτέλεσης σύμβασης, θα τα διατηρήσουμε έως ότου διατηρείτε τη σύμβαση μαζί μας, τόσο σε έγχαρτη, όσο και σε ηλεκτρονική, ή για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν σχετικών αξιώσεων.
  • Αν τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν καταχωρηθεί βάσει έννομης υποχρέωσης, τότε ο χρόνος διατήρησής τους καθορίζεται με βάση τις επιταγές της νομοθεσίας και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορούν να διενεργηθούν έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές.

Ποια είναι τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα σας;

Προσπαθούμε και διασφαλίζουμε τα δικαιώματά σας ως προς τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να υποβάλλετε τα αιτήματά σας υπεύθυνα. Οι διαχειριστές του efiveia.gr θα απαντήσουν το συντομότερο δυνατό και εντός ενός μηνός από την ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων σας. Εάν απαιτείται περισσότερος χρόνος πλέον του ένα μήνα για να επεξεργαστούμε κάποιο αίτημά σας, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Έχετε τη δυνατότητα:

  • Να ζητάτε και να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Να λαμβάνετε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων που εμείς επεξεργαζόμαστε.
  • Να ζητήσετε τη διόρθωση / μεταβολή των προσωπικών σας δεδομένων αν αυτά είναι λανθασμένα. / ελλιπή.
  • Να περιορίσετε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό είναι δυνατό στις εξής περιπτώσεις΅
    • Όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων
    • Όταν τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι απαραίτητα για τους σκοπούς επεξεργασίας

Στην περίπτωση περιορισμού της επεξεργασίας, τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν αποθηκευμένα, χωρίς να υφίστανται περαιτέρω επεξεργασία.

  • Να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς που συλλέχθηκαν, ή δεν υπάρχει νόμιμος λόγος για τη συνέχιση της επεξεργασίας τους.
  • Να ζητήσετε τη διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
  • Να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όταν αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων, καθώς επίσης και στην αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ.
  • Να ανακαλέσετε οποιαδήποτε στιγμή τη συγκατάθεση που μας έχετε παράσχει, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, προτού την ανακαλέσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Για την αρμοδιότητα της Αρχής και τον τρόπο υποβολής καταγγελίας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.dpa.gr.

Επεξεργαζόμαστε δεδομένα ανηλίκων;

Ο ιστότοπος efiveia.gr δεν απευθύνεται σε ανήλικους κάτω των 18 ετών. Σε περίπτωση χρήσης από ανήλικο κάτω των 18 ετών προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρουμε, απαιτούμε τη ρητή συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα, πριν από την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του ανηλίκου.

Σε περίπτωση επικοινωνίας ενός ανηλίκου κάτω των 18 ετών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κοινωνικών δικτύων, όπου δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε την ηλικία του, ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνουμε.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com