efiveia.gr
Άσκηση, διατροφή και ύπνος

Mπουτάκια κοτόπουλου με μέλι, σόγια και λεμόνι

Γράφει στο efiveia.gr η Food Blogger Νάντια Μαρκοπούλου

Τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι μία λύση για μικρούς και μεγάλους. Εύκολο, γρήγορο και κυρίως πεντανόστιμο φαγητό.

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. σόγια
  • ξύσμα λεμονιού – χυμό ενός λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • λίγο θυμάρι αποξηραμένο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)
  • αλάτι και πιπέρι

Πλένουμε καλά καλά τα μπουτάκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (σόγια, μέλι, μουστάρδα, θυμάρι, ξύσμα λεμονιού ) και αλείφουμε τα μπουτάκια καλά καλά.

Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο λάδι και σκεπάζουμε με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά περίπου στη μεσαία σκάλα.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα (μόνο από πάνω την κάτω την αφήνουμε) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά, αφού ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς. Όταν ροδοκοκκινήσουν, βγάζουμε από το φούρνο.

Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Ιδανικά τρώγεται με μία υπέροχη φρεσκοκομμένη σαλάτα αλλά και με ρύζι!

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Πρωινό με σπόρους chia, γάλα αμυγδάλου και φρέσκα φρούτα

Νάντια Μαρκοπούλου

Ισορροπημένη διατροφή για τον χορτοφάγο έφηβο

Ελίνα Ασημακοπούλου

Καλοκαίρι: διατροφή & ενυδάτωση

Ελίνα Ασημακοπούλου

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εμφάνιση

efiveia.gr

Πίσω στο σχολείο! Συμβουλές για την ομαλή μετάβαση στο πρωινό ξύπνημα

efiveia.gr

Κατανάλωση καφεΐνης στην εφηβική ηλικία: πόσο ασφαλής είναι τελικά;

Κωνσταντίνα Κατσανά

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com