Πρωινό με σπόρους chia, γάλα αμυγδάλου και φρέσκα φρούτα

Γράφει στο efiveia.gr η Food Blogger Νάντια Μαρκοπούλου

Υγιεινό, πλούσιο πρωινό σε Ω3, μεταλλικά στοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 50 gr σπόρους chia
  • 200 ml  κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ. σούπας σιρόπι αγαύης
  • 3 κ. σούπας νιφάδες βρώμης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ελάχιστη κανέλα
  • φρέσκα φρούτα τηςαρεσκείας σας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, στη συνέχεια το σιρόπι αγαύης μαζί με τους σπόρους chia και τις νιφάδες βρώμης. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνηκαι αφήνουμε όλη νύχτα το μείγμα μας στο ψυγείο (αυτό έχει την ιδιότητα να φουσκώσει και να «πιει» το γάλα δίνοντας μία εικόνα ζελέ).

Το πρωί της επόμενης μέρας, τοποθετούμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και λίγη κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Κόβουμε φρέσκα φρούτα εποχής, πασπαλίζουμε (προαιρετικά με ξηρούς καρπούς) και απολαμβάνουμε.