efiveia.gr


Άσκηση, διατροφή και ύπνος

Πρωινό με σπόρους chia, γάλα αμυγδάλου και φρέσκα φρούτα

Γράφει στο efiveia.gr η Food Blogger Νάντια Μαρκοπούλου

Υγιεινό, πλούσιο πρωινό σε Ω3, μεταλλικά στοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 50 gr σπόρους chia
  • 200 ml  κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ. σούπας σιρόπι αγαύης
  • 3 κ. σούπας νιφάδες βρώμης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ελάχιστη κανέλα
  • φρέσκα φρούτα τηςαρεσκείας σας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, στη συνέχεια το σιρόπι αγαύης μαζί με τους σπόρους chia και τις νιφάδες βρώμης. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνηκαι αφήνουμε όλη νύχτα το μείγμα μας στο ψυγείο (αυτό έχει την ιδιότητα να φουσκώσει και να «πιει» το γάλα δίνοντας μία εικόνα ζελέ).

Το πρωί της επόμενης μέρας, τοποθετούμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και λίγη κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Κόβουμε φρέσκα φρούτα εποχής, πασπαλίζουμε (προαιρετικά με ξηρούς καρπούς) και απολαμβάνουμε.

Διαβάστε επίσης:

Έφηβος αθλητής και αποτυχία

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Τα σχόλια των γονιών για το βάρος των παιδιών τους κάνουν κακό

Κωνσταντίνα Κατσανά

Πώς να διατηρήσουμε το σωματικό βάρος κατά τη διάρκεια της εφηβείας;

Ελίνα Ασημακοπούλου

«Μένουμε σπίτι» και φροντίζουμε τη διατροφή των έφηβων παιδιών

Ελίνα Ασημακοπούλου

Αγαπημένα σπιτικά Burger για μικρούς και μεγάλους

Νάντια Μαρκοπούλου

4 τρόποι για πρόληψη & διαχείριση της εφηβικής παχυσαρκίας

Κωνσταντίνα Κατσανά

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com