efiveia.gr


Δελτία Τύπου

Αρμονία: 3-μηνο πρόγραμμα διατροφικής … «αυτο-γνωσίας»

Κωνσταντίνα Κατσανά

Το όνομά μου είναι Κωνσταντίνα και είμαι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω το πρόγραμμα «Αρμονία».

Ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι, έχοντας πάντοτε στη σκέψη και το μυαλό μου όλα τα άτομα που έχουν κουραστεί να παλεύουν με τη διατροφής τους και θέλουν να βρουν επιτέλους τη γαλήνη μέσα τους.

Η «Αρμονία» αποτελεί ένα 3-μηνο πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί με την πρόθεση να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια πιο αρμονική σχέση με τη διατροφή και το σώμα σας.

Απευθύνεται σε όλα εκείνα τα άτομα, τα οποία δεν επιθυμούν απλώς να βελτιώσουν την ποιότητα των διατροφικών τους συνηθειών, αλλά θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα.

Θέλουν να υιοθετήσουν μια νέα στάση απέναντι στη διατροφή και να απαλλάξουν τον εαυτό τους από τον αρνητικό τρόπο σκέψης, ο οποίος τους φθείρει ψυχολογικά.

Θέλουν να αγαπήσουν το σώμα τους και να αρχίσουν να του προσφέρουν τη φροντίδα που χρειάζεται.

Δομή Προγράμματος

Η «Αρμονία» αποτελείται από 12 ξεχωριστές συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται με χρονική απόσταση μιας εβδομάδας (4 συνεδρίες το μήνα).

Μετά την ολοκλήρωση του 2ου μήνα (8 πρώτες συνεδρίες) ακολουθεί 1 μήνας, τον οποίο αποκαλούμε «Πρόβα Τζενεράλε».

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, το άτομο έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει τη διατροφική του συμπεριφορά χωρίς την παράλληλη πραγματοποίηση διατροφικών συνεδριών για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Έτσι, η «Πρόβα Τζενεράλε» λειτουργεί ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να λειτουργήσει ένα άτομο αυτόνομα και σε ρεαλιστικές συνθήκες ζωής, ενώ γνωρίζει πως στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ακόμη 4 συνεδρίες, κατά τις οποίες θα μπορέσει να συζητήσει όλα όσα προέκυψαν στην «Πρόβα Τζενεράλε» και να τα αξιοποιήσει προς όφελός του.

Ο μήνας αυτός ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα, επειδή πολλές φορές τα άτομα αισθάνονται μια αμηχανία ή ένα είδος ανησυχίας όταν πρόκειται να απομακρυνθούν από τη συστηματική επαφή που αναπτύσσουν με έναν επιστήμονα υγείας.

Μέσα από την «Πρόβα Τζενεράλε», τα άτομα μπορούν να δουν πώς συμπεριφέρονται ακόμη και όταν απουσιάζουν οι εβδομαδιαίες συναντήσεις χωρίς, όμως, να αισθάνονται «απροστάτευτα».

Η εμπειρία αυτή ενισχύει την αυτοπεποίθηση των ατόμων και τα υποστηρίζει στο να αισθάνονται δύναμη και ανεξαρτησία στο μέλλον.

Αυτό που μας ενδιαφέρει άλλωστε στην «Αρμονία» είναι το να καλλιεργήσετε ένα αίσθημα εμπιστοσύνης απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό.

Να εμπιστευτείτε το σώμα σας και να το φροντίζετε, ακριβώς επειδή το αξίζει.

«Αρμονία»: Δομή προγράμματος

1ος Μήνας 2ος Μήνας 3ος Μήνας 4ος Μήνας
4 συνεδρίες 1 ανά εβδομάδα 4 συνεδρίες 1 ανά εβδομάδα «Πρόβα Τζενεράλε» –Καμία συνεδρία 4 συνεδρίες 1 ανά εβδομάδα

Δομή Συνεδριών

Η «Αρμονία» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο διατροφικής … «αυτο-γνωσίας» καθώς συνδυάζει τη διαδικασία της κλασσικής διατροφικής συνεδρίας μαζί με τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει μια νέα προσέγγιση στον τρόπο σκέψης γύρω από τη διατροφή και κατ’ επέκταση τη σχέση που αναπτύσσει ένα άτομο με την τροφή και το σώμα του.

Πιο συγκεκριμένα, η 1η συνεδρία περιλαμβάνει αναλυτική λήψη ιστορικού, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εξατομίκευση σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις και τη δημιουργία ενός πλάνου που θα περιγράφει έναν ακόμη πιο θρεπτικό τρόπο διατροφής ακριβώς στα μέτρα σας.

Στη συνέχεια, κάθε επόμενη συνεδρία χωρίζεται σε 2 διακριτά τμήματα.

Το 1ο κομμάτι αντιπροσωπεύει την κλασσική διατροφική συνεδρία, η οποία δίνει τη θέση της στο 2ο κομμάτι –και ενδεχομένως και το πιο ενδιαφέρον.

Στο 2ο μισό της διατροφικής συνεδρίας εστιάζουμε σε μια διαφορετική πτυχή της διατροφικής συμπεριφοράς κάθε φορά και προσπαθούμε να την προσεγγίζουμε με έναν τρόπο θετικό, απαλλαγμένο από την κριτική και τις ενοχές.

Επίσης, κάθε εβδομάδα επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας σε μια συγκεκριμένη διατροφική πρό(σ)κληση, η οποία σας ενθαρρύνει να έρθετε σταδιακά σε μεγαλύτερη σύνδεση με τη σοφία του σώματός σας.

«Αρμονία»: Δομή Συνεδριών

1η συνεδρία
  • Αναλυτική λήψη ιστορικού.
  • Δημιουργία εξατομικευμένου πλάνου για έναν ακόμη πιο θρεπτικό τρόπο διατροφής στα μέτρα σας.
2η έως 12η συνεδρία
  • Κλασσική διατροφική συνεδρία.
  • Συζήτηση που εστιάζει στη δημιουργία μιας πιο αρμονικής σχέσης με τη διατροφή και το σώμα σας.
  • Παροχή αντίστοιχου υλικού που υποστηρίζει έναν νέο, θετικό τρόπο σκέψης γύρω από τη διατροφή.

Όλες οι συζητήσεις που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού των διατροφικών συνεδριών αποτελούν το υλικό, πάνω στο οποίο θα αρχίσετε να χτίζετε τα θεμέλια μιας αρμονικής σχέσης με τη διατροφή και το σώμα σας.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να πω πως πολλές φορές το να καλλιεργήσουμε αυτή την αίσθηση αρμονίας στη ζωή μας και πιο συγκεκριμένα στη σχέση μας με το φαγητό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο.

Είναι, όμως, κάτι που αξίζει τον κόπο, την προσπάθεια και την υπομονή.

Αν έχετε βασανίσει το σώμα και την ψυχή σας μέσα από την ασταμάτητη διαδικασία των διαιτών, τότε νομίζω πως το οφείλετε στον εαυτό σας να παλέψετε μία φορά και για το καλό του. Για το πραγματικό του καλό.

Σε αυτό το ταξίδι διατροφικής «αυτο-γνωσίας» θα χαρώ να σταθώ σύμμαχός σας.

Κρυφή επιθυμία που συντροφεύει πάντοτε την «Αρμονία» είναι κάθε άτομο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, να σιγοψιθυρίσει κάποια στιγμή στον εαυτό του τα παρακάτω λόγια:

«Και είπα στο σώμα μου απαλά:
“Θέλω να γίνω φίλος σου”.
Πήρε μια βαθιά ανάσα και απάντησε:
“Περίμενα για αυτή τη στιγμή μια ολόκληρη ζωή.”»

Nayyirah Waheed

*Θρεπτική υποσημείωση: Η «Αρμονία» μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τη βοήθεια διαδικτυακής επικοινωνίας (μέσω Skype).

Έτσι, η απόσταση δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο για όποιον θέλει να δοκιμάσει την εμπειρία αυτής της διαφορετικής προσέγγισης στη διατροφή του.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους όσοι θέλουν να βρουν την ηρεμία μέσα τους,

Κ.Κ.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικη “Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική”

efiveia.gr

Χρήση και κατάχρηση του ίντερνετ και των πολυμέσων

efiveia.gr

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους Οκτώβριος 2017 – Απρίλιος 2018

efiveia.gr

Φεστιβάλ KinderDocs – Τα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο!

efiveia.gr

Το Πολυμήχανο café teatral προτείνει μία περιπέτεια στον κόσμο της δημιουργικής γραφής για ενήλικες και παιδιά.

efiveia.gr

Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

WordPress PopUp Plugin
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com