efiveia.gr
Δελτία Τύπου

Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο

Webinar με την Ειρήνη Βοκοτοπούλου και τη Δήμητρα Κουζή
15 Οκτωβρίου 2020, 17:00-21:00

Τι μπορεί ο εκπαιδευτικός να κάνει στην τάξη με μια ταινία ντοκιμαντέρ; Πώς μπορεί να την εντάξει στο μάθημά του και να επανέρχεται σε αυτή υπό διαφορετικό κάθε φορά πρίσμα;

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το webinar θα μάθουν για τo κινηματογραφικό είδος του ντοκιμαντέρ, θα δουν παραδείγματα και θα εξοικειωθούν με διεπιστημονικές προσεγγίσεις, ενώ στη συνέχεια, θα χωριστούν σε μικρές ομάδες και θα δουλέψουν πάνω σε συγκεκριμένα παραδείγματα ταινιών, παίρνοντας χρήσιμα εργαλεία για να εμπλουτίσουν το μάθημά τους.

Το webinar απευθύνεται σε:

  • εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς, σχολικούς συμβούλους)
  • επαγγελματίες πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων
  • επαγγελματίες υγείας (παιδιάτρους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές)
  • μουσειοπαιδαγωγούς/στελέχη πολιτιστικής διαχείρισης
  • φοιτητές όλων των παραπάνω ειδικοτήτων

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ

Εγγραφείτε εδώ

Εισιτήρια: viva.gr

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. Η κράτησή σας ισχύει μόνο με την εξόφληση.

Κόστος: 50€

Το ΣΚ 9/10/11 Οκτωβρίου θα λάβετε λινκ για να δείτε 5 ταινίες. Την προηγουμένη του σεμιναρίου όλες τις πληροφορίες για να το πώς θα συνδεθείτε στο  zoom. 

Προθεσμία εγγραφών: έως 14/10/2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: T. 210 7219909, info@kinderdocs.com, facebook, instagram,youtube

Εισηγήτριες

Δήμητρα Κουζή, Δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians στο Μόναχο, και του Φωτογραφικού Κύκλου (Πλάτων Ριβέλλης) στην Αθήνα. Απόφοιτος του ετήσιου προγράμματος Eurodoc για ευρωπαίους παραγωγούς ντοκιμαντέρ. Επί 20 χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά, τη δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην Ελλάδα (ΕΡΤ) και τη Γερμανία (ZDF, Deutsche Welle, και Arte, το ευρωπαϊκό κανάλι πολιτισμού). Το 2015 ίδρυσε την εταιρεία Kouzi Productions, που αναπτύσσει συνεργασίες στον χώρο του ντοκιμαντέρ. To 2016 ίδρυσε το KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους, του οποίου είναι καλλιτεχνική διευθύντρια και παραγωγός. Μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά.


Φιλμογραφία (επιλογή):

Deutsche und Griechen (Liebe mit Hindernissen), co-author, ARTE/NDR, 52’, 2019
Καλημέρα κύριε Φώτη, Ελλάδα, 70’, 2020, σκηνοθεσία και παραγωγή, επίσημο πρόγραμμα και Βραβείο Νεότητας, 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  2020

kouziproductions.com

Ειρήνη Βοκοτοπούλου, Κοινωνιολόγος

H Ειρήνη Βοκοτοπούλου είναι κοινωνιολόγος και εργάζεται από το 1988 για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες. Έχει συνεργαστεί για τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων με το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου καθώς και με δημόσιες ή δημοτικές βιβλιοθήκες και σχολεία. Από το 1995 ως το 2010 συνεργάστηκε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οργανώνοντας τις αναγνωστικές της καμπάνιες και συμμετέχοντας στην ομάδα σχεδιασμού του καινούριου της παιδικού τμήματος. Έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε προγράμματα οικογενειακού γραμματισμού. Συμμετείχε στην ομάδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων ανάγνωσης και διδασκαλίας της λογοτεχνίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ήταν από το 2010 – 2015 συνεργάτης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library για την ανάπτυξη των βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα. Από το 2015 – 2018 συνεργάστηκε με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για την ανάπτυξη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών και το  2017 στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Δανειστικού της Τμήματος. Έχει δημιουργήσει μαζί με άλλους συνεργάτες την ιστοσελίδα bookbook.gr για την ανάγνωση στις παιδικές ηλικίες. Αυτό που την ενδιαφέρει κυρίως στη δουλειά της με τα παιδιά είναι μέσα στο δάσος των βιβλίων να μαζεύει μαζί τους τα βιβλία-χαλικάκια για να φτιάχνουν κάθε φορά ένα καινούργιο αναγνωστικό μονοπάτι.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικη “Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική”

efiveia.gr

Χρήση και κατάχρηση του ίντερνετ και των πολυμέσων

efiveia.gr

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους Οκτώβριος 2017 – Απρίλιος 2018

efiveia.gr

Φεστιβάλ KinderDocs – Τα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο!

efiveia.gr

Το Πολυμήχανο café teatral προτείνει μία περιπέτεια στον κόσμο της δημιουργικής γραφής για ενήλικες και παιδιά.

efiveia.gr

Το νέο βιβλίο της Ευφροσύνης Αλεβίζου “Ο Έρωτας στην Εφηβεία”

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com