- Μπάλες ενέργειας με βρώμη, αποξηραμένα σύκα και αμυγδαλοβούτυρο - 12 Φεβρουαρίου 2020
- Πρωινό με σπόρους chia, γάλα αμυγδάλου και φρέσκα φρούτα - 18 Δεκεμβρίου 2018
- Mπάλες ενέργειας με χουρμάδες, κακάο και ταχίνι - 30 Νοεμβρίου 2018
Γράφει στο efiveia.gr η Food Blogger Νάντια Μαρκοπούλου
Τώρα που υπάρχει χρόνος πολύς στο σπίτι, σας έχω υπέροχο burger με δικό μας σπιτικό ψωμάκι συνοδευόμενο με σαλάτα και σως της αρεσκείας σας.
Υλικά για το burger
500 gr μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα (ή χυμό ντομάτας)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Ελάχιστο λάδι
Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας και αφήνουμε σε ένα μπωλ σκεπασμένο για λίγο (περίπου 15-30 λεπτά).
Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος ή σε γκριλιέρα (3-4 λεπτά από κάθε πλευρά).
Τοποθετούμε σε πιατέλα.
Παίρνουμε τα ψωμάκια μας που έχουμε ψήσει.
Τα κόβουμε στη μέση και αφού αλείψουμε την επιφάνεια με ελάχιστο βούτυρο τοποθετούμε από πάνω μαρούλι ή άλλη σαλάτα το μπιφτέκι μας, ντομάτα σε ροδέλες, τυρί εάν επιθυμούμε και το κλείνουμε από πάνω με το υπόλοιπο ψωμάκι.
Σερβίρουμε με διάφορες σως της αρεσκείας μας (μαγιονέζα, κέτσαπ, μπάρμπεκιου), για να βάλει ο καθένας από πάνω ότι θέλει καθώς και με σαλάτα και πατάτες.
Καλή σας απόλαυση.