efiveia.gr
Ερωτήματα αναγνωστών

Η κόρη μου δείχνει αδιαφορία για τα πάντα!

Ερώτημα αναγνώστριας

Έχω μια κόρη 15 ετών. Γενικά είναι μια πολύ καλή μαθήτρια. Όμως τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει. Είναι αδιάφορη και παίρνει πολλές απουσίες. Δεν ενδιαφέρεται για το σχολείο. Μάλιστα, πρόσφατα ενημερώθηκα από τον καθηγητή της στο φροντιστήριο πως αργεί να πάει στο μάθημα, πάει χωρίς ασκήσεις και χωρίς βιβλία κι έχει κακή διάθεση. Τί να κάνω;
Δε ξέρω αν είναι σημαντικό να το αναφέρω, όμως η κόρη μου έχει καλή σχέση με τον καθηγητή της (τον συμπαθεί και τον εμπιστεύεται). 

Απαντά η Ψυχολόγος Σταυρούλα Γεωργακοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σας ευχαριστώ που μοιράζεστε την ανησυχία σας για την κόρη σας. Πόσο διάστημα παρατηρείτε αυτή την αλλαγή στη συμπεριφορά της; Υπήρξε κάποιο γεγονός που πιστεύετε ότι την έχει επηρεάσει; Πολλές φορές μπορεί να μην δίνουμε σημασία σε κάποια γεγονότα, για ένα παιδί όμως και περισσότερο για έναν έφηβο που έχει σκαμπανεβάσματα στη διάθεση του δεν μπορούμε να ξέρουμε τι τον έχει επηρεάσει και σε τι βαθμό. Είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε αν έχουν αλλάξει και άλλα πράγματα όπως η σχέση της με το φαγητό, τον ύπνο, αν απομονώνεται, αν έχει χάσει τη διάθεση που είχε για να κάνει πράγματα. Ας μην περιμένουμε να έρθει το παιδί σε εμάς, μιας και πολλές φορές το ίδιο μπορεί να μην αντιλαμβάνεται την κατάσταση του, να μην ξέρει πως να το εκφράσει ή να νιώθει ότι αν μιλήσει μπορεί να μην το κατανοήσουμε. Όπως ο γονιός βλέπει πάντα το παιδί σαν παιδί έτσι και το παιδί βλέπει πάντα το γονιό ως γονιό και πολλές φορές περιμένει το γονιό να πάει κοντά του, άσχετα αν δείχνει πως δυσανασχετεί. Ας κάνετε εσείς το βήμα να πάτε πιο κοντά της, να την ακούσετε και να συζητήσετε για αυτή της τη δυσκολία. Μην τα παρατήσετε εύκολα, το χτίσιμο μιας καλής σχέσης θέλει χρόνο και είναι σημαντικό να μη μπείτε για αρχή στη διαδικασία να επισημάνετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της και σκεφτείτε, εσείς πως θα θέλατε να σας πλησιάσει κάποιος και τι θα θέλατε να ακούσετε από αυτόν για να του ανοιχτείτε. Δείτε μαζί πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε. Αν από την άλλη δείτε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση, χρειάζεται να ζητήσετε τη βοήθεια ενός Ειδικού Ψυχικής υγείας ώστε να σας βοηθήσει σε αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Με προβληματίζει η μετάβαση της κόρης μου από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Ευφροσύνη Αλεβίζου

“Ο 13χρονος γιος μου είναι η μόνιμη αιτία καυγά. Αφήνει συνέχεια τα πράγματά του άνω κάτω…”

Μαρία Σκαρλάτου

Η κόρη μου μού εκμυστηρεύτηκε ότι μέσω του κινητού της τηλεφώνου εκτέθηκε σε πληροφόρηση σεξουαλικού περιεχομένου

Ευφροσύνη Αλεβίζου

Ο γιος μου είναι αδιάφορος για το σχολείο και το διάβασμα, ενώ δε φαίνεται να έχει στόχους για το μέλλον του

Δρ Φοίβη Σπέη

Ο έφηβος γιος μου ασχολείται ανεξέλεγκτα με το play station και το διαδίκτυο

Ευφροσύνη Αλεβίζου

Πώς αναζητεί ο έφηβος με τι θέλει να ασχοληθεί;

efiveia.gr

1 σχόλιο

Δέσποινα 5 Νοεμβρίου 2019 at 01:19

Γεια σας!!! Η κόρη μου είναι 15 χρονών και συνέχεια είναι στο κινητό γενικώς είναι σαν να μην υπάρχει μέσα στο σπίτι και όταν συζητάμε που το μόνο καλό είναι ότι μου τα λέει όλα αλλά εκεί που είναι το πιο γλυκό πλάσμα ξαφνικά νευριάζει και φωνάζει δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.

Ευχαριστώ

Απάντηση

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com