efiveia.gr


Ερωτήματα αναγνωστών

Η έφηβη κόρη μου αρχίζει και βλέπει έναν καλό της φίλο λίγο… διαφορετικά!

Ερώτημα αναγνώστριας:

Καλησπέρα σας!!!
Οι συμβουλές σας και οι αναρτήσεις σας είναι πάντα χρήσιμες και αληθινές.Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί με την έφηβη κόρη μου.Είναι 15 χρόνων,δραστήρια,άριστη μαθήτρια και συνεργάσιμο παιδί. Έχουμε πολύ καλή σχέση και εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Εδώ και 1,5 χρόνο είναι κολλητή φίλη με ένα αγόρι συνομήλικό της.Έχουν πολύ καλή φιλία και μιλούν σχεδόν για όλα. Τελευταία βλέπω ότι η κόρη μου αρχίζει να τον βλέπει λίγο διαφορετικά…. νομίζω ότι της αρέσει και θα ήθελε να γίνει το αγόρι της…. όμως δεν του δείχνει κάτι γιατί δεν θέλει να χάσει τη φιλία του. Πώς μπορώ να τη συμβουλεύσω??? Θα ήθελα τη γνώμη σας. Σας ευχαριστώ πολύ.


Η απάντηση της Ψυχολόγου Σταυρούλας Γεωργακοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι σημαντικό που βρίσκεστε κοντά στην κόρη σας και σας ενδιαφέρει να τη συμβουλεύετε όσο καλύτερα μπορείτε. Το συγκεκριμένο κομμάτι προβληματίζει τόσο μικρούς όσο και μεγάλους. Με το να έρθουμε πολύ κοντά σε κάποιον πιθανότατα μας κάνει να νιώθουμε ότι μας καταλαβαίνει πάρα πολύ. Όσο αναπτύσσεται το ερωτικό στοιχείο στο ένα άτομο αλλάζει η οπτική του προς το άλλο.

Καθώς η κόρη σας καταπιέζει όλο αυτό δεν είναι σίγουρο αν και το άλλο άτομο έχει σκεφτεί ερωτικά την ίδια αλλά δεν της το έχει εκφράσει. Αν συνεχίσει να νιώθει ερωτική έλξη απέναντι του, θα ήταν καλό να το εκφράσει και να μιλήσει για την ανησυχία της ότι δεν θα ήθελε να χαλάσει η καλή τους σχέση.

Αντίθετα, αν συνεχίσει να μην λέει κάτι και πάλι δεν ξέρουμε αν θα συμβεί κάτι στην πορεία όπου θα χαλάσει αυτή την επικοινωνία. Καθώς λοιπόν μια καλή επικοινωνία και σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια, θα πρέπει η ίδια εφόσον δεν μπορεί να δει κάποιο άλλο άτομο ερωτικά να ξεκαθαρίσει πρώτα μέσα της και μετά να πάρει η ίδια την απόφαση για το πως να το χειριστεί.

Καλό θα είναι ως γονείς να μην παίρνουμε εμείς τον πρώτο λόγο για όλες τις αποφάσεις των παιδιών μας διότι έτσι δεν θα μάθουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους, να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις για αυτά. Ρόλος δικός μας είναι να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, να τα εμπιστευόμαστε εμείς πρώτοι και να ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση τους. Ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ενός γονιού είναι να σεβαστεί και να αφήσει το παιδί να επιλέξει μόνο του, ώστε να καταλάβει τι θέλει και τι όχι, αλλά και τα δικά του όρια.

Διαβάστε επίσης:

Η κόρη μου τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει πάρει αρκετά κιλά και παρ’ όλες τις προσπάθειές μου δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα

Κωνσταντίνα Κατσανά

Η κόρη μου που ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι πολύ πιεσμένη, αλλά δεν ξέρω αν είναι από τα μαθήματα ή την πιέζει το αγόρι της για να βρεθούν

Ευφροσύνη Αλεβίζου

Πώς μπορώ να τονώσω την αυτοπεποίθηση της κόρης μου;

efiveia.gr

Πώς να βοηθήσω τον έφηβο με Asperger να κάνει παρέες, φίλους, σχέση;

efiveia.gr

“Ο έφηβος γιος μου δεν έχει ενδιαφέροντα”

Ευφροσύνη Αλεβίζου

“Ανακάλυψα ότι ο γιος μου πειραματίζεται με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου”

Βασιλική Τσούτσου

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com