efiveia.gr
Ερωτήματα αναγνωστών

Η έφηβη κόρη μου αρχίζει και βλέπει έναν καλό της φίλο λίγο… διαφορετικά!

Σταυρούλα Γεωργακοπούλου

Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Κλινική ψυχοπαθολογία, τον εθισμό στο διαδίκτυο και τη Διαταραχή του Μετατραυματικού Στρες.
Διευθύντρια του Ελληνικού site Ψυχολογίας Psychopedia.gr
Σταυρούλα Γεωργακοπούλου

Ερώτημα αναγνώστριας:

Καλησπέρα σας!!!
Οι συμβουλές σας και οι αναρτήσεις σας είναι πάντα χρήσιμες και αληθινές.Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί με την έφηβη κόρη μου.Είναι 15 χρόνων,δραστήρια,άριστη μαθήτρια και συνεργάσιμο παιδί. Έχουμε πολύ καλή σχέση και εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Εδώ και 1,5 χρόνο είναι κολλητή φίλη με ένα αγόρι συνομήλικό της.Έχουν πολύ καλή φιλία και μιλούν σχεδόν για όλα. Τελευταία βλέπω ότι η κόρη μου αρχίζει να τον βλέπει λίγο διαφορετικά…. νομίζω ότι της αρέσει και θα ήθελε να γίνει το αγόρι της…. όμως δεν του δείχνει κάτι γιατί δεν θέλει να χάσει τη φιλία του. Πώς μπορώ να τη συμβουλεύσω??? Θα ήθελα τη γνώμη σας. Σας ευχαριστώ πολύ.


Η απάντηση της Ψυχολόγου Σταυρούλας Γεωργακοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι σημαντικό που βρίσκεστε κοντά στην κόρη σας και σας ενδιαφέρει να τη συμβουλεύετε όσο καλύτερα μπορείτε. Το συγκεκριμένο κομμάτι προβληματίζει τόσο μικρούς όσο και μεγάλους. Με το να έρθουμε πολύ κοντά σε κάποιον πιθανότατα μας κάνει να νιώθουμε ότι μας καταλαβαίνει πάρα πολύ. Όσο αναπτύσσεται το ερωτικό στοιχείο στο ένα άτομο αλλάζει η οπτική του προς το άλλο.

Καθώς η κόρη σας καταπιέζει όλο αυτό δεν είναι σίγουρο αν και το άλλο άτομο έχει σκεφτεί ερωτικά την ίδια αλλά δεν της το έχει εκφράσει. Αν συνεχίσει να νιώθει ερωτική έλξη απέναντι του, θα ήταν καλό να το εκφράσει και να μιλήσει για την ανησυχία της ότι δεν θα ήθελε να χαλάσει η καλή τους σχέση.

Αντίθετα, αν συνεχίσει να μην λέει κάτι και πάλι δεν ξέρουμε αν θα συμβεί κάτι στην πορεία όπου θα χαλάσει αυτή την επικοινωνία. Καθώς λοιπόν μια καλή επικοινωνία και σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια, θα πρέπει η ίδια εφόσον δεν μπορεί να δει κάποιο άλλο άτομο ερωτικά να ξεκαθαρίσει πρώτα μέσα της και μετά να πάρει η ίδια την απόφαση για το πως να το χειριστεί.

Καλό θα είναι ως γονείς να μην παίρνουμε εμείς τον πρώτο λόγο για όλες τις αποφάσεις των παιδιών μας διότι έτσι δεν θα μάθουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους, να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις για αυτά. Ρόλος δικός μας είναι να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, να τα εμπιστευόμαστε εμείς πρώτοι και να ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση τους. Ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ενός γονιού είναι να σεβαστεί και να αφήσει το παιδί να επιλέξει μόνο του, ώστε να καταλάβει τι θέλει και τι όχι, αλλά και τα δικά του όρια.

Διαβάστε επίσης:

Η έφηβη κόρη μου έχει σχέση με μεγαλύτερο…

Χριστιάνα Γερμανού

Η κόρη μου έχει πάρει αρκετά κιλά. Πώς να το διαχειριστώ;

Ελίνα Ασημακοπούλου

Ο γιος μου πίνει και καπνίζει για «μαγκιά»

Χριστίνα Πολυδώρου

Η έφηβη κόρη μου δεν συμμορφώνεται με το προσυμφωνημένο ωράριο και καθυστερεί να γυρίσει στο σπίτι μετά από τις εξόδους της

Ευφροσύνη Αλεβίζου

Ο 16 χρονος γιος μου σταμάτησε το σχολείο και δεν ξέρω τι να κάνω…

Βασιλική Τσούτσου

Ο γιος μου θέλει να βγάλει δίπλωμα οδήγησης κι εγώ τρέμω στην ιδέα!

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com