efiveia.gr


Δελτία Τύπου

Συνέντευξη του ηθοποιού, σκηνοθέτη, μουσικοδιδάσκαλου και ιδρυτή του Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Μορφές Έκφρασης», Θωμά Κινδύνη

Το efiveia.gr είχε τη χαρά να επικοινωνήσει με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και μουσικοδιδάσκαλο Θωμά Κινδύνη και να ενημερωθεί για το καλλιτεχνικό καλοκαιρινό camp που διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά και όχι μόνο!

  1. Κύριε Κινδύνη, με την ομάδα σας διοργανώνετε το καλλιτεχνικό καλοκαιρινό camp για 6η συνεχόμενη χρονιά. Τι περιλαμβάνει το camp;

Το καλλιτεχνικό camp ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τα παιδιά από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:50 π.μ. και στις 9:00 το πρωί ξεκινάει καθημερινά το πρόγραμμα του, με τα λεγόμενα «παιχνίδια καλημέρας!».

Όλα τα παιδιά συμμετέχουν για να γνωριστούν, να γίνουν ομάδα, να προσανατολιστούν στον χώρο και φυσικά να αυξήσουμε την διάθεση μας και το κέφι!!! Θα ακολουθήσουν τα εργαστήρια, τα παιδιά ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν θα παρακολουθούν μέσα στην ημέρα 3 καλλιτεχνικά εργαστήρια, ενώ κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα αλλάζει αφού είναι η ημέρα περιπάτου και παρατήρησης, έχουν σχεδιαστεί όμορφες δράσεις μέσα στον κήπο, όπου θα ζωγραφίσουμε στη φύση, θα φυτέψουμε, θα γνωρίσουμε πουλιά κ.α.

Επίσης τις Παρασκευές στις 2:00 μ.μ. οι γονείς είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι μας στις παρουσιάσεις που θα κάνουμε (μικρές παραστάσεις, εκθέσεις κ.α.) με τα έργα των παιδιών. Καθημερινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στη 1:00 όπου και αποχωρούν και όσα παιδιά δεν μένουν στην φύλαξη. Τα παιδιά που θα παραμείνουν θα φάνε και στην συνέχεια θα απασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης αλλά και με ελεύθερο παιχνίδι έως τις 4:00 μ.μ.

Τα εργαστήρια που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά είναι:

Θέατρο, Μουσική με βάση το σύστημα Orff, Κίνηση, Χορό, Τραγούδι, Ζωγραφική, Κατασκευές μουσικών οργάνων, Κατασκευή μάσκας, Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, Γλυπτική, κ.α.

  1. Τι είδους θέματα αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του camp, πώς τα βιώνουν τα παιδιά και πού αποσκοπούν;

Τα θέματα που αναπτύσσονται είναι άκρως καλλιτεχνικά και αποσκοπούν σε μια αισθητική απόλαυση των παιδιών που σημαίνει να μάθουν να συνεργάζονται ποιώντας μουσική, κίνηση και θέατρο καθώς και ζωγραφικά κατασκευάσματα. Μαθαίνουμε στα παιδιά την ποιότητα της αντίληψής τους καθώς και να παρατηρούν το ολοφάνερο για να μπορούν να έχουν καλύτερη αντίληψη για τη ζωή.

  1. Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά περνούν υπέροχα αυτά τα 5 πενθήμερα. Τι λένε όμως τα ίδια;

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κάθε χρόνο εκτός από καινούργια άτομα έχουμε και έναν μεγάλο αριθμό από παιδιά που έχουν παρακολουθήσει μία και δύο και τρεις φορές – χρονιές το camp μας.

  1. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς το λειτούργημα που ασκείτε;

Είναι γεγονός ότι ασκούμε λειτούργημα και είναι σημαντικό για μας γιατί βλέποντας τα χάλια της κοινωνίας μας από κάθε άποψη χρειαζόμαστε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας έτσι ώστε να δώσουμε στις καινούργιες γενιές φως, ελπίδα και αισθητική.

  1. Τα παιδιά είναι το μέλλον και εσείς φροντίζετε γι’ αυτό το μέλλον με τον δικό σας μοναδικό τρόπο. Μετά το 6ο καλοκαιρινό camp, τι να περιμένουμε από εσάς και τις Μορφές Έκφρασης;

Οι Μορφές Έκφρασης συνεχίζουν το έργο τους όχι μόνο με καλοκαιρινά camp αλλά και με θεατρικές παιδικές και εφηβικές παραστάσεις στο θέατρο μας που είναι στην οδό Αλκμήνης 13 Κ. Πετράλωνα, αλλά και με το ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ που έχει γίνει πια θεσμός και μέσα σ’ αυτό διδάσκουμε παιδιά από 2,5 χρονών έως 14 χρονών αλλά και μεγαλύτερα, θέατρο, μουσική, χορό και από φέτος και ρομποτική.

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα έρευνας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ σε 13.000 μαθητές για τις διαδικτυακές τους συνήθειες, το πώς επηρεάζεται η ψυχολογία τους από τα κοινωνικά δίκτυα και το online gaming

efiveia.gr

Ενδοσχολική βία: Όλες οι απαντήσεις από την Ένωση “Μαζί για το Παιδί”

efiveia.gr

Webinar KinderDocs: Συζητώντας με παιδιά και εφήβους για τις σχέσεις και το σεξ

efiveia.gr

Δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών

efiveia.gr

Συνέντευξη συγγραφέως Μπρούμου Γερασιμούλας

efiveia.gr

Πρεμιέρα KinderDocs – Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com