efiveia.gr


Δελτία Τύπου

Ετήσιο Κινηματογραφικό Εργαστήριο για εφήβους 2016-2017

Ο Καρπός φέτος εγκαινιάζει το νέο του χώρο με δημιουργικές Κυριακές!

Το νέο κινηματογραφικό εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους (12-16 ετών) οι οποίοι θέλουν να μυηθούν και να εμβαθύνουν στην 7η τέχνη, αυτή της κινηματογραφίας, μέσα από ερεθίσματα που μας δίνουν οι εικόνες που μας περιβάλουν καθημερινά.. Με ασκήσεις και παιχνίδια φωτογραφίας, σκηνοθεσίας, λόγου, ήχου και σεναρίου θα αναζητήσουμε μαζί τον τρόπο που αφηγούμαστε μία ιστορία (πραγματική ή φανταστική) με οπτικοακουστικά μέσα. Θα αναπτύξουμε μαζί με τους συμμετέχοντες ερωτήματα όπως ποια είναι η σχέση του ντοκιμαντέρ με το youtube, ποια βίντεο μας αρέσουν και γιατί, καθώς επίσης θα μάθουμε τεχνικές που ξεκινούν από την ομάδα μας και φτάνουν στο διαδίκτυο παγκοσμίως, μέσα από τις δικές μας μικρές ιστορίες.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε δύο κύκλους. Στον Α΄κύκλο, που θα ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα, κύρια ενότητα μελέτης και πειραματισμού είναι η δύναμη της εικόνας, το ντοκιμαντέρ και οι νέες τεχνολογίες παραγωγής φωτογραφίας και βίντεο. Στον Β΄κύκλο, που θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα, κύρια ενότητα μελέτης είναι η ταινία μυθοπλασίας. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα έρθουμε σε επαφή με έμπειρους ανθρώπους στο χώρο του κινηματογράφου και, φυσικά, θα δημιουργήσουμε ταινιάκια με τη βοήθεια επαγγελματικού εξοπλισμού. Οι δύο κύκλοι είναι ανεξάρτητοι ο ένας από τον άλλον και δεν απαιτούν προηγούμενη τεχνική ή καλλιτεχνική εμπειρία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να μυήσει τους εφήβους στην παραγωγή ενός οπτικοακουστικού προϊόντος, να τους εξοικειώσει με τη μεθοδολογία έρευνας ενός συνεργατικού έργου, όπως πλέον διδάσκεται και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τη μορφή της ερευνητικής εργασίας (project) και τέλος, να καλλιεργήσει τη φαντασία τους, συνδέοντας τη χρήση των τεχνολογιών με τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο Καρπός και η Ευρώπη

Ο Καρπός έχει δημιουργήσει πρωτότυπες και καινοτόμες ασκήσεις-παιχνίδια που καλλιεργούν δεξιότητες παρατήρησης και κριτικής ματιάς, σχολιασμού και συνεργατικότητας που εφαρμόζει σε σχολεία και ομάδες νέων και εκπαιδευτικών. Τα στελέχη του έχουν συγγράψει Προγράμματα Σπουδών για την Κινηματογραφική Παιδεία εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Ο Καρπός συμμετέχει συστηματικά σε ομάδες ειδικών για την εκπαίδευση και τον κινηματογράφο συνεργαζόμενος με κέντρα κινηματογράφου στην Αγγλία, Ιρλανδία, Δανία, Τσεχία και Πολωνία, Ιταλία. Η συγκεκριμένη ομάδα εφήβων θα επωφεληθεί από τις εργασίες του νέου προγράμματος Erasmus+ “App your school” που ερευνά στην πράξη τρόπους που η τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί για την καινοτομία στη μάθηση εντός και εκτός σχολείου.

Διδάσκοντες
Μαρία Λεωνίδα, Σκηνοθέτης, www.marialeonida.com
Λουίζα Σταθοπούλου, Σχεδιάστρια, www.slou.co.uk
Γιάννης Μισουρίδης Διευθυντής Φωτογραφίας, www.instagram.com/misouridis/
Ελένη Σβορώνου Συγγραφέας, elenisvoronou.wordpress.com
Γιάννης Χριστοδουλάτος Ηχολήπτης, www.sweetspot.gr

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 694 9404003.
Για εγγραφές συμπληρώστε την αίτηση στην ιστοσελίδα του Καρπού.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Διαβάστε επίσης:

Σεμινάρια καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για εφήβους από το Busine$$cool

efiveia.gr

Ένα ΚΑΦΑΟ αφιερωμένο στην Συμβουλευτική Γραμμή 115 25 της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” στο Παλαιό Φάληρο

efiveia.gr

Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά & θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες, από την Ομάδα των Πέντε Εποχών στο Θέατρο 104»

efiveia.gr

Νέο υλικό “Βack to school” από το SaferInternet4Kids.gr για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

efiveia.gr

KinderDocs στο σχολείο!

efiveia.gr

Το KinderDocs έρχεται στις ψηφιακές τάξεις! Μάθε πώς στη δωρεάν ενημέρωση & προβολή ντοκιμαντέρ

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com