efiveia.gr


Δελτία Τύπου

Καλοκαιρινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια για Εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες και νέοι δημιουργοί προσκαλούν τους εφήβους στον κόσμο της δημιουργίας!

Οι Μορφές Έκφρασης, μετά την διετή επιτυχία του Θερινού Εφηβικού Θεατρικού  Masterclass δίνουν χώρο για έκφραση και δημιουργία σε εφήβους στον τομέα της μουσικής και του κινηματογράφου.

Διακεκριμένοι καλλιτέχνες αλλά και νέοι δημιουργοί αγκαλιάζουν το ταλέντο και την ανάγκη για έκφραση των εφήβων, ενώ ταυτόχρονα τους γυμνάζουν και τους καθοδηγούν στα καλλιτεχνικά πεδία που τους ενδιαφέρουν.

Όλα τα εργαστήρια θα γίνουν στη Φύση, στον Βοτανικό κήπο Διομήδους, ενώ παρέχεται δυνατότητα σίτισης και μεταφοράς στον χώρο.

Αναλυτικά τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν είναι:

  • 3ο Θερινό Θεατρικό Master Class (12-16 ετών) William Shakespeare “Δωδεκάτη νύχτα» με την Άννα Σεβαστή Τζίμα, Ζωή Σωτηροπούλου, Δανάη Στεργίου και συνεργάτες.

(19 Ιουνίου – 7 Ιουλίου) (3 εβδομάδες)

Για εφήβους που αγαπούν το Θέατρο και θέλουν να συμμετάσχουν στη εξ ολοκλήρου δημιουργία μιας παράστασης. Υποκριτική, χορός, τραγούδι, εκγύμναση, πρόβες, σκηνικά, κοστούμια, αφίσα κλπ.

  • 1ο Θερινό Μουσικό Master Class (11-16 ετών) με τον Νίκο Τουλιάτο, Θωμά Κινδύνη, Simone Mongelli και συνεργάτες

(10 – 28 Ιουλίου) (3 εβδομάδες)

Για εφήβους που αγαπούν τη Μουσική, η δημιουργία μιας μουσικής παράστασης, όπου πρωταγωνιστεί ο Ρυθμός, το Σώμα, ο Λόγος. Τραγούδι, body percussion, μουσικά σύνολα, και ομαδικό πνεύμα μας ενώνουν σε μια ξεχωριστή ορχήστρα.

  • 1ο Εφηβικό Κινηματογραφικό εργαστήριο  (11-16 ετών) με την Αντιγόνη Ηλιάδηκαι συνεργάτες. (19-30 Ιουνίου) (2 εβδομάδες)

Για εφήβους που αγαπούν τον κινηματογράφο και θέλουν να φτιάξουν τη δική τους ταινία, έφτασε η ώρα για δράση! Δημιουργία σεναρίου, γύρισμα, ρεπεράζ, υποκριτική…

Όλα τα εργαστήρια θα λειτουργούν από τις 9:00 π.μ. έως τις 3:45 μ.μ. με δύο διαλείμματα για δεκατιανό και μεσημεριανό.

Υπάρχει η δυνατότητα ως εξτρά παροχή τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα πούλμαν για τη μεταφορά τους ή και το μενού.

Στο τέλος των εργαστηρίων θα παρουσιαστεί το αποτέλεσμα της δουλειάς των παιδιών στο κοινό. 

Αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε εργαστήριο:

3o Θεατρικό Master Class για εφήβους στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους (12-16 ετών)

«Πόσα μπορούν να συμβούν σε μια νύχτα; Μια νύχτα εκπλήξεων , ανατροπών , λύπης και γιορτής θα μας φανερώσει τις άπειρες μεταμφιέσεις της αγάπης!»

Οι Μορφές Έκφρασης και η σκηνοθέτης Άννα Σεβαστή Τζίμα προσκαλούν εφήβους (12 – 16 ετών) που αγαπούν το θέατρο,  να ανακαλύψουν το παιχνίδι της ζωής και της αγάπης μέσα από τα μάτια  του  William Shakespeare και την υπέροχη «Δωδεκάτη νύχτα» του.

Στο ταξίδι αυτό θα μας συνοδεύσουν επίσης η χορογράφος Ζωή Σωτηροπούλου, η μουσικός Δανάη Στεργίου και άλλοι καλλιτέχνες που θα φροντίσουν να ανακαλύψουμε και να καλλιεργήσουμε τους πολλαπλούς τρόπους έκφρασης ενός ηθοποιού.

Το Εφηβικό  Θεατρικό master class θα λειτουργήσει φέτος για 3η χρονιά  στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Την τελευταία μέρα του εργαστηρίου η παράσταση μας θα παρουσιαστεί, νωρίς το βράδυ, στο προσκεκλημένο κοινό μας.

«Αν ονειρεύεσαι να συμμετέχεις ολοκληρωτικά στη δημιουργία μιας παράστασης, είμαστε εδώ για να καλλιεργήσουμε τις ικανότητές σου και να γίνεις μέλος του ”Ονείρου” αυτό το καλοκαίρι. Θα κάνουμε πρόβες, θα μάθουμε τραγούδια και χορογραφίες, θα κατασκευάσουμε μάσκες, σκηνικά στοιχεία, ακόμα και την αφίσα της παράστασής μας. Θα περάσουμε τρεις πολύ δημιουργικές εβδομάδες, γεμάτες από την περιπέτεια του να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου, να εξελίξω και να ανακαλύψω τα καλλιτεχνικά μου μέσα, να επικοινωνήσω με άλλους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το θέατρο, να συνεργαστώ και να συνυπάρξω προκειμένου να πετύχουμε όλοι μαζί έναν κοινό σκοπό: Την δική μας παράσταση!»

Σε αυτό το 3ο θεατρικό Μaster class επιλέγεται ένα από τα πιο όμορφα και αέρινα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, τη «Δωδέκατη Νύχτα» του William Shakespeare, με στόχο να παρουσιαστεί.

Η διάρκεια του Master Class είναι 3 εβδομάδες, ξεκινάει στις 19 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου 2023. Η παρουσίαση της παράστασης θα γίνει  θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στον Βοτανικό Κήπο  Διομήδους.

Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-16:00

Μετά τη λήξη του προγράμματος υπάρχει δυνατότητα οι συμμετέχοντες να παραμείνουν δωρεάν στην φύλαξη μέχρι της 18:00.

Για τους εφήβους που θέλουν να επιστρέφουν μόνοι τους στο σπίτι, θα πρέπει αυτό να έχει δηλωθεί επίσημα από τους γονείς – κηδεμόνες του.

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών: 15 άτομα.

Ανώτερος αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα.

Kόστος: 390 ευρώ

*Για τους μαθητές των θεατρικών εργαστηρίων μας, αδέρφια  και ομαδικές κρατήσεις (5+ άτομα): 360 ευρώ

1ο Μουσικό MasterClass για εφήβους στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους (11-16 ετών)

Οι Μορφές Έκφρασης διοργανώνουν το 1o Εφηβικό Μουσικό Master Class στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, μοιράζονται την αγάπη τους για τη μουσική και το λόγο με τη νέα γενιά. Ο ξεχωριστός Νίκος Τουλιάτος που μας ξεσήκωσε με τις φανατασμαγορικές του συνθέσεις στην Ολυμπιάδα του 2004 και ο πάνω απ΄ όλα Δάσκαλος του Θεάτρου, πρωτοπόρος σκηνοθέτης και αγαπημένος ηθοποιός Θωμάς Κινδύνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το πρώτο και εναρκτήριο εργαστήριο μουσικής και λόγου για εφήβους. Κοντά τους και ο ταλαντούχος Simone Mongelli, Ιδρυτής των «Βodyterranean» που θα μεταμορφώσει το ανθρώπινο σώμα σε μια κινούμενη ορχήστρα. Τέλος, η Δανάη Στεργίου θα μας μεταφέρει με το μέλισμα και το τραγούδι στον αέρινο κόσμο της φωνητικής έκφρασης.

Στόχος του Master Class είναι να αναπτυχθεί ο εκφραστικός ορίζοντας των εφήβων που ήδη ασχολούνται με τη μουσική και να εξερευνήσουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της μουσικής μέσα από τον ρυθμό, που παράγεται με το σώμα, με αντικείμενα, το μέλος και το τραγούδι, τον λόγο. Πώς μπορεί η μουσική να οδηγήσει στον μύθο αλλά και ο μύθος στην μουσική; Στο τέλος του εργαστηρίου η ομάδα θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο δρώμενο στο κοινό.

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 11-16 ετών που έχουν ήδη ασχοληθεί με τη μουσική ή διαθέτουν έντονη μουσική έφεση.

Η διάρκεια του Master Class είναι 3 εβδομάδες: 10 -28 Ιουλίου 2023.

Δεν υπάρχει δυνατότητα να το παρακολουθήσει κανείς για μία ή δύο μόνο εβδομάδες. Θα πρέπει να μπορεί να συμμετέχει εξ’ ολοκλήρου και στις 3 εβδομάδες και στην τελική παράσταση που θα γίνει στον Βοτανικό κήπο Διομήδους.

Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.

Μετά τη λήξη του προγράμματος υπάρχει δυνατότητα οι συμμετέχοντες να παραμείνουν δωρεάν στην φύλαξη μέχρι της 18:00.

Για τους εφήβους που θέλουν να επιστρέφουν μόνοι τους στο σπίτι, θα πρέπει αυτό να έχει δηλωθεί επίσημα από τους γονείς – κηδεμόνες του.

Kόστος: 390 ευρώ

*Για αδέρφια και ομαδικές κρατήσεις (5+ άτομα): 360 ευρώ

1o Κινηματογραφικό MasterClass για εφήβους στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους (10-15 ετών)

Τι είναι μια κινηματογραφική ταινία; Πώς μια ιδέα μετασχηματίζεται και γίνεται το κάδρο μιας εικόνας μέσα σε μια κάμερα; Πώς γυρίζονται και πώς επεξεργάζονται οι ταινίες που βλέπουμε στο σινεμά;

Οι Μορφές Έκφρασης παρουσιάζουν για πρώτη φορά ένα κινηματογραφικό εργαστήριο για εφήβους ηλικίας 10-15 ετών.

Στην εποχή που οι εικόνες φτάνουν αφιλτράριστες στις μικρές και μεγάλες οθόνες μας, στις Μορφές Έκφρασης φέτος το καλοκαίρι θα κάνουμε τις εικόνες τέχνη!

Με σκηνικό το δάσος του Βοτανικού Κήπου Διομήδους και τις αμέτρητες δυνατότητές του και με όπλα τις κάμερες, τα παιδιά θα πειραματιστούν με όλα τα στάδια της δημιουργίας μιας ταινίας.

Σε αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά θα εξερευνήσουν τη δημιουργική διαδικασία της κινηματογράφησης και θα μάθουν για τις τεχνικές πτυχές της αποτύπωσης των ιδεών τους στην κάμερα. Μέσα από την αφήγηση ιστοριών και με τα σύγχρονα εργαλεία, θα ενθαρρυνθούν να εκφραστούν και να διευρύνουν τα όρια της φαντασίας τους. Στόχος του εργαστηρίου είναι να εμπνεύσει τα παιδιά να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους και να ανακαλύψουν τις ατελείωτες δυνατότητες της κινηματογραφικής δημιουργίας. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και εξειδικευμένων επαγγελματιών, το σενάριο μετατρέπεται σε μια οπτική και ακουστική εμπειρία που τελειοποιείται μέσω του μοντάζ και του φινιρίσματος.

Στο τέλος του εργαστηρίου η ομάδα θα έχει δημιουργήσει τη δική της ταινία μικρού μήκους.

Η διάρκεια του Master Class είναι 2 εβδομάδες: 19-30 Ιουνίου 2023.

Δεν υπάρχει δυνατότητα να το παρακολουθήσει κανείς για μία εβδομάδα.

Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.

Μετά τη λήξη του προγράμματος υπάρχει δυνατότητα οι συμμετέχοντες να παραμείνουν δωρεάν στην φύλαξη μέχρι της 18:00.

Για τους εφήβους που θέλουν να επιστρέφουν μόνοι τους στο σπίτι, θα πρέπει αυτό να έχει δηλωθεί επίσημα από τους γονείς – κηδεμόνες του.

Αριθμός ατόμων: 10

Kόστος: 250 ευρώ

*Για αδέρφια και ομαδικές κρατήσεις (5+ άτομα): 225 ευρώ

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικη “Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική”

efiveia.gr

Χρήση και κατάχρηση του ίντερνετ και των πολυμέσων

efiveia.gr

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους Οκτώβριος 2017 – Απρίλιος 2018

efiveia.gr

Φεστιβάλ KinderDocs – Τα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο!

efiveia.gr

Το Πολυμήχανο café teatral προτείνει μία περιπέτεια στον κόσμο της δημιουργικής γραφής για ενήλικες και παιδιά.

efiveia.gr

Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

WordPress PopUp Plugin
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com