efiveia.gr


Θέματα Οικογενειακής Ψυχολογίας – Εγχειρίδιο για Γονείς

Book Cover: Θέματα Οικογενειακής Ψυχολογίας – Εγχειρίδιο για Γονείς
 
ISBN: 9789605711429
Size: 25,00 x 17,00 cm
Αριθμός σελίδων: 336

Λόγια γονιών του χθες, του σήμερα και του αύριο…. :

«Μαμά, …γίνεται να μην πας σήμερα στη δουλειά; Έξω χιονίζει. Δεν βλέπεις…;
Μα …, αν δεν πάω σήμερα στη δουλειά δεν θα έχουμε να φάμε τις επόμενες μέρες.
Χμμμ … Νομίζω ότι μπορώ να αντέξω χωρίς φαγητό για μερικές μέρες μαμά … ».

«Μαμά, … όταν ήμουν μέσα στην κοιλίτσα σου είχα προσευχηθεί στο Θεούλη εσένα να μου φέρει για μαμά. Και σε έφερε….!».

«Μαμά, …ξέρεις πόσα παιδιά θα κάνω εγώ όταν μεγαλώσω και παντρευτώ;
Πόσα παιδιά θα κάνεις; Για πες μου …
Θα κάνω 10 παιδιά.!!
Θα κάνεις 10 παιδιά; Πολλά μου φαίνονται. Μα, … και πως θα τα μεγαλώσεις; Τα παιδιά χρειάζονται πολύ χρόνο, αγάπη, φροντίδα…
Να σου πω τι θα κάνω μαμά… Θα γεννήσω πρώτα το ένα… Θα το μεγαλώσω λίγο και θα με βοηθήσει να μεγαλώσω το δεύτερο … μετά θα γεννήσω το δεύτερο … θα μεγαλώσει λίγο και θα με βοηθήσει να μεγαλώσω το τρίτο… μετά το τρίτο….. το τέταρτο…. Και η γιαγιά είχε πολλά παιδιά και τα μεγάλωσε μια χαρά, μαμά… !!!».

Ελπίζω το βιβλίο αυτό να αποτελέσει τόσο για τους γονείς (τους μελλοντικούς ή εν ενεργεία γονείς ή τους «γονείς του κόσμου» που δεν έχουν αποκτήσει δικά τους βιολογικά παιδιά) όσο και για τα παιδιά τους «μια ζεστή αγκαλιά» και να μεταδώσει την αγάπη μου για τους γονείς, βοηθώντας τους να αποδεχτούν κι εκείνοι την «ανθρώπινη» διάσταση των γονέων ως ανθρώπων με ανθρώπινες αδυναμίες, προσωπικούς περιορισμούς, προτερήματα και ελαττώματα. Μία αγάπη για το γονιό χωρίς όρους, όπως χρειάζεται να είναι η αγάπη του γονιού για το παιδί/ τα παιδιά του. Κι η αγάπη αυτή να αγγίζει κάθε Άνθρωπο, είτε είναι γονιός, είτε όχι, καθώς η αποδοχή της ατέλειάς μας συσχετίζεται αναμφίβολα με τη βαθιά Ανθρώπινή μας υπόσταση.

Εκδοτικός οίκος: 
Είδος:
Reviews:Βασιλική Παππά, MSc, PhD, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Πρόεδρος & Επιστημονικά Υπεύθυνη Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων έγραψε:

Η Μίνα Μπρούμου είναι συμβουλευτική ψυχολόγος με ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση σε θέματα οικογένειας. Η προσήλωση και το ειδικό ενδιαφέρον της στη συμβουλευτική γονέων, παιδιών και εφήβων, καθώς και στις ομάδες Σχολών Γονέων, την οδήγησαν στη συγγραφή του πολύ ενδιαφέροντος εγχειριδίου με τίτλο: “Θέματα Οικογενειακής Ψυχολογίας. Εγχειρίδιο για γονείς”. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα πολυσέλιδο σύγγραμμα 329 σελίδων, που περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν οι γονείς σχετικά με την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Η συγγραφέας, συγκεντρώνοντας όλες τις θεματικές που απασχολούν ιδιαίτερα τους σύγχρονους γονείς τόσο μέσα από την πλούσια εμπειρία της όσο και από μια εκτεταμένη και εμβριθή βιβλιογραφική ανασκόπηση, κατάφερε να τις συμπεριλάβει σε έναν τόμο, που αποτελεί πολύτιμο οδηγό, όχι μόνο για τους γονείς (όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του), αλλά και για ειδικούς ψυχικής υγείας.

Μέσα από την οπτική της πρόληψης και με απλό, αλλά συνάμα μεστό και επιστημονικό λόγο, η συγγραφέας ξεκινά με θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία του παιδιού και προχωρά στα θέματα που σχετίζονται με τη γονική ταυτότητα, τον γονικό ρόλο. Αναφερόμενη στην αναγκαιότητα της συμβουλευτικής υποψήφιων-μελλοντικών γονέων, αλλά και νέων γονέων, προχωρά στη σταχυολόγηση των δεξιοτήτων επικοινωνίας για γονείς και σε θέματα που τους απασχολούν έντονα, όπως η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης των παιδιών και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Στη συνέχεια, αναπτύσσει θέματα που έχουν να κάνουν με την παρέμβαση σε κάποιο είδος κρίσης που βιώνει η οικογένεια (απώλεια-διαζύγιο), αλλά και πιο ειδικά θέματα, όπως η χρόνια ασθένεια στην οικογένεια και το άγχος των εξετάσεων και την πρόληψη στη χρήση ουσιών. Η διατροφή, ο ύπνος, η ζήλια, τα όρια, η μελέτη του παιδιού στο σπίτι, η διαχείριση του θυμού, η σειρά γέννησης στην οικογένεια, είναι μόνο μερικά από τα πολλά θέματα που διαπραγματεύεται το βιβλίο της κας Μπρούμου.

Το συγκεκριμένο βιβλίο –όπως και όλα τα προηγούμενα της συγγραφέα- συνεχίζει επάξια το έργο της Μαρίας Χουρδάκη στον τομέα της συμβουλευτικής της οικογένειας και αποτελεί αναμφίβολα πολύτιμο βοήθημα για όσους ασχολούνται με το παιδί και την οικογένεια και ουσιαστική συμβολή στη σχετική βιβλιογραφία. Το εν λόγω εγχειρίδιο διαπνέεται από τη δίχως όρους αγάπη της συγγραφέα στους γονείς, σαν εκείνη που χρειάζεται να έχει ο γονιός για το παιδί του.


Διαβάστε επίσης:

Το να είσαι κορίτσι

efiveia.gr

Το κυνήγι της Ευτυχίας για παιδιά έως 12 ετών

efiveia.gr

Το κυνήγι της Ευτυχίας – Εφηβεία: Οδηγός Επιβίωσης

efiveia.gr

Το αγόρι στην κορυφή του βουνού

efiveia.gr

Τι σημαίνει εφηβεία σήμερα

efiveia.gr

Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν – Η επιστροφή

efiveia.gr
WordPress PopUp Plugin
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com