efiveia.gr


Το αγόρι στην κορυφή του βουνού

Book Cover: Το αγόρι στην κορυφή του βουνού
 
ISBN: 978-618-01-1418-8
Size: 21,00 x 14,00 cm
Αριθμός σελίδων: 264

Όταν ο Πιερό χάνει τους γονείς του, αναγκάζεται να αφήσει το Παρίσι και να ξεκινήσει μια νέα ζωή με τη θεία Μπίατριξ, που δουλεύει ως υπηρέτρια σε ένα πλούσιο σπίτι στις Βαυαρικές Άλπεις. Αλλά οι εποχές είναι δύσκολες, καθώς βρισκόμαστε στο 1935, στα πρόθυρα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Και δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο πλούσιο σπίτι αλλά για την κατοικία του Αδόλφου Χίτλερ. Σύντομα ο Πιερό γοητεύεται από τον Χίτλερ και μπαίνει άθελά του σ’ έναν επικίνδυνο νέο κόσμο: έναν κόσμο τρομοκρατίας, μυστικών και προδοσίας, από τον οποίο ίσως να μην μπορέσει ποτέ να δραπετεύσει.

Ημερομηνία έκδοσης:
Εκδοτικός οίκος: 
Είδος:
Excerpt:

Ο ΤΖΟΝ ΜΠΟΪΝ γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1971. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο του Ίστ Άνγκλια, όπου και τιμήθηκε με το βραβείο Curtis Brown. Έχουν εκδοθεί επτά μυθιστορήματά του για ενηλίκους, ενώ το πρώτο του παιδικό βιβλίο, ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΕ ΠΙΤΖΑΜΑ, αποτέλεσε διεθνές εκδοτικό φαινόμενο, αφού μεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 γλώσσες, βρισκόταν επί δύο χρόνια στις υψηλότερες θέσεις στις λίστες των ευπώλητων βιβλίων και πούλησε περισσότερα από π

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

έντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν, επίσης, τα μυθιστορήματα του για παιδιά Ο ΝΟΑ ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ, που έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες και ήταν υποψήφιο για πολλά βραβεία, και ΜΠΑΡΝΑΜΠΙ ΜΠΡΟΚΕΤ, που κυκλοφορεί σε 29 χώρες και ήταν επίσης υποψήφιο για διάφορα βραβεία. Το βιβλίο ΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΥΓΕ ήταν υποψήφιο για το Ιρλανδικό Βραβείο του Παιδικού βιβλίου της Χρονιάς.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ
Reviews:stonasterismotouvivliou.blogspot.gr - 30/05/2016 έγραψε:

Μια πορεία αληθοφανής με τον μικρό πρωταγωνιστή να εκπροσωπεί επάξια τον μέσο νεαρό Γερμανό που γαλουχήθηκε στη ναζιστική Γερμανία στα πλαίσια της Χιτλερικής Νεολαίας.
Μια πορεία που υπογραμμίζει την ευθύνη του ενηλικου κόσμου για τα ερεθίσματα στα οποία εκθέτει τις εύπλαστες ψυχές των παιδιών. Μια πορεία που αναδεικνύει ένα ακόμη ηθικό ιστορικό ζήτημα, αυτό που με αγωνία έβαζε στο στόμα του Σνάιντερ ο Ιακωβος Καμπανέλλης στο ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ: Την επίγνωση και τη συνενοχή: "Βλάκα... Ήξεραν... Κανεις μη σας πείσει για το αντίθετο... Ο μηχανισμός αυτής της διάβρωσης, λοιπόν,και η εθελοτυφλία, ιχνηλατούνται με οξυδέρκεια, ακολουθώντας την ιστορική εγκυρότητα.
Απαιτώντας ένα υπόβαθρο που δεν αντιστοιχεί σε μικρά παιδιά αλλά μάλλον σε εφήβους και σε ενήλικες ,το βιβλίο δε συνίσταται για μικρά παιδιά. Θα το χαρακτήριζα εφηβικό μυθιστόρημα, παρότι η βραχυλογική του γραφή αρμόζει σε παιδικά βιβλία μάλλον....
Η εξέλιξη του ήρωα προβάλλει σε όλη της την τραγικότητα με αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα μέσα σε μια 8ετία που ρέει γοργά. Έχουμε συγκλονιστικές στιγμές, που θα σας κάνουν να κλάψετε κι ίσως θα τις ήθελα πιο αναλυτικά δοσμένες.
Στο τελευταίο μέρος έχω γενικά την αίσθηση πως δεν αποδίδονται οι συγκρούσεις του ήρωα με την ωριμότητα που θα άρμοζε σε ένα νεανικό-κι όχι παιδικό- μυθιστόρημα.
Το φινάλε αποβαίνει προβλέψιμα συγκινητικό, υπαινισσόμενο την κάθαρση...
Έτσι, το Αγόρι Στην Κορυφή Του Βουνού είναι ένα πρωτότυπο ιστορικό μυθιστόρημα για νέους που παρουσιάζει την ανάδυση του ναζισμού με έναν τρόπο πρωτόφαντο που θα σας αιφνιδιάσει, θα σας γοητεύσει και θα προβληματίσει με πληθώρα ηχηρών μηνυμάτων, που μέσα από την ιστορική γνώση, ανάγονται στο σήμερα.

literature.gr - 09/05/2016 - Κώστας Στοφόρος "Βιβλία που διδάσκουν, συγκινούν, αλλά και μας διασκεδάζουν!" έγραψε:

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ταινίες που έχω δει μαζί με τα παιδιά μου είναι «Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Μπόιν. Ο Ιρλανδός συγγραφέας για μια ακόμη φορά στο νέο βιβλίο του «Το αγόρι στην κορυφή του βουνού» (εκδόσεις Ψυχογιός) καταφέρνει να αγγίξει βαθιά μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.
Διαβάζοντάς το, ένιωθα στιγμές –στιγμές αν μην αντέχω άλλο. Το στόμα μου στέγνωνε. Ως που μπορούσε να φτάσει το δράμα; Θα υπήρχε κάθαρση; Δεν μπορούσα να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου… Ο συγγραφέας δείχνει -με μοναδικό τρόπο- πως ένα καλόψυχο παιδί θα μπορούσε κάτω από ορισμένες συνθήκες να πραγματοποιήσει τις πιο αποτρόπαιες πράξεις.
Σελίδα τη σελίδα παρακολουθούμε τον μικρό Πιερό, με πατέρα Γερμανό και μητέρα Γαλλίδα, να χάνει πρώτα τον ένα και μετά τον άλλο από τους γονείς του, να πηγαίνει σε ορφανοτροφείο και αν καταλήγει υπό την προστασία της θείας του σε ένα σπίτι στο βουνό.
Όχι σε ένα οποιοδήποτε σπίτι, αλλά στον τόπο αναψυχής του Αδόλφου Χίτλερ. Εκεί ο Πιερό θα γίνει Πίτερ, θα γοητευθεί από την προσωπικότητα του Χίτλερ, θα γίνει ένας μικρός ναζί και θα απαρνηθεί τον πιο αγαπημένο του φίλο, τον Ανσέλ. Ήταν βλέπετε εβραϊκής καταγωγής.
Το άλλοτε ευαίσθητο παιδί θα γίνει απίστευτα σκληρό και δεν θα σταματά μπροστά σε τίποτα… Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται από μεγαλύτερα παιδιά αλλά και ενηλίκους και δείχνει ανάγλυφα πως εκκολάπτεται το «αυγό του φιδιού». Συναρπαστικό, με
αγωνία και απρόβλεπτη εξέλιξη θα πρέπει αν βρει οπωσδήποτε θέση στη βιβλιοθήκη σας…
Στο μυθιστόρημα του Μπόιν η παιδική ηλικία τραυματίζεται βάναυσα από την ιστορία, την κοινωνία και τους ενηλίκους. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να μοιράζονται, να μιλάνε, να μην πνίγουν μέσα τους όσα τα βασανίζουν, να γνωρίσουν πως έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.


Διαβάστε επίσης:

Το να είσαι κορίτσι

efiveia.gr

Το κυνήγι της Ευτυχίας για παιδιά έως 12 ετών

efiveia.gr

Το κυνήγι της Ευτυχίας – Εφηβεία: Οδηγός Επιβίωσης

efiveia.gr

Τι σημαίνει εφηβεία σήμερα

efiveia.gr

Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν – Η επιστροφή

efiveia.gr

Τα Μυστικά Της Θάλασσας

efiveia.gr
WordPress PopUp Plugin
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com