efiveia.gr


Δελτία Τύπου

Αυτήν την οθόνη θα θέλεις να τη “χαρίσεις” στο παιδί σου με χαρά!

Αυτή την οθόνη θα θέλεις να τη “χαρίσεις” στο παιδί σου με χαρά!

Δίνεις σε μερικούς έφηβους χρόνο και μια οθόνη και είναι ευτυχισμένοι. Κάπως έτσι έγινε και με μερικούς μαθητές απ’ όλη την ελλάδα όταν κλήθηκαν να προτείνουν τη δική τους ενότητα ταινιών που εντάχθηκε στο φετινό πρόγραμμα ταινιών για τις ηλικίες 13 – 17 ετών του 5ου Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η ομάδα του Φεστιβάλ φέρνει στις οθόνες των κινηματογράφων Κηφισιά 1 & 2 Cinemax και ΔΑΝΑΟΣ, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου μια φανταστική συλλογή ταινιών για εφήβους που είναι  αληθινές, φανταστικές, εικονικές, ανατριχιαστικές, καθημερινές, συναισθηματικές, διχαστικές, μα πάνω απ’ όλα νεανικές! Οι ταινίες του εφηβικού προγράμματος αντικατοπτρίζουν της εμπειρία της εκπληκτικότερης περιόδου στη ζωή ενός ατόμου σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να φοβούνται να φερθούν ισότιμα στις όμορφες και άσχημες στιγμές της.

Παρεΐστικες, ρεαλιστικές ιστορίες από Ελληνίδες δημιουργούς (Greek Shorts), η ξεχωριστή ματιά εφήβων curators πάνω στην ταυτότητα, τις επιλογές και την έννοια της οικογένειας (Teens’ Picks),  η ενηλικίωση που φιλτράρεται απαραιτήτως μέσα από τα social media (Digital Etiquette), αλλά και η γνώριμη πλέον στο κοινό ενότητα τρόμου Night Fright συνθέτουν και αποδομούν το επόμενο λεπτό όλες τις προσδοκίες που μπορεί να έχει κάποιος για το τι αφορά τους εφήβους σήμερα, μιλώντας μόνο μια γλώσσα: εκείνη του σινεμά.

Μερικές από τις ταινίες μεγάλου μήκους για τους έφηβους που ξεχωρίσαμε:

●     Πρωτάρηδες (Rookies, 2022): Μπορεί το χιπ χοπ να σώσει ζωές; Στην καρδιά του Παρισιού, ένα λύκειο αναλαμβάνει μια τολμηρή αποστολή: να σπάσει την αλυσίδα της σχολικής αποτυχίας παιδιών από εργατικές γειτονιές μέσω του χιπ χοπ. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη μοναδική για τα γαλλικά χρονικά εμπειρία, στην οποία ο χορός γίνεται εκπαιδευτικός άξονας που βοηθά τους μαθητές να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βιώσουν τα οφέλη της συμπερίληψης και να δουν τη σχολική εκπαίδευση με θετικό μάτι.

●     Olga (2021): Η έφηβη Όλγκα από την Ουκρανία, ζει εξόριστη στην Ελβετία όπου προετοιμάζεται για το επόμενο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Όταν ξεσπά η λαϊκή επανάσταση Euromaidan στο Κίεβο και κινδυνεύουν αγαπημένα της πρόσωπα, η Όλγκα θα συγκρουστεί ανάμεσα στην προσωπική φιλοδοξία και το καθήκον για την πατρίδα. Η ταινία είναι μια ευγενική παραχώρηση της Tanweer. (Η ταινία θα προβληθεί μόνο ψηφιακά στο www.athicff.com την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 11.00 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε δωρεάν).

●     Η Βασίλισσα της Κωμωδίας (Comedy Queen, 2022): Η 13χρονη Σάσα πιο πολύ από όλα, θέλει να κάνει τον κόσμο να γελάει και ιδιαιτέρως τον μπαμπά της… Μια ταινία για την αναζήτηση της ταυτότητας και τη διαδρομή από το τούνελ της λύπης προς το φως της συμφιλίωσης μαζί της.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσουμε στους έφηβούς μας χρόνο και μια οθόνη διαφορετική από αυτή που έχουν συνηθίσει: τη μαγική οθόνη του σινεμά που θα τους θυμίσει την ομορφιά του κινηματογράφου!

Εισιτήρια στο www.athicff.com και στα ταμεία των κινηματογράφων.

Δείτε το τρέιλερ του Φεστιβάλ εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Ο ρόλος του σχολείου στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών

efiveia.gr

Φεστιβάλ KinderDocs – Τα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο!

efiveia.gr

Πίσω στα θρανία! Προσαρμογή στο σχολικό περιβάλλον

efiveia.gr

Δωρεάν Ομάδες Γονέων από το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

efiveia.gr

Εργαστήριο δραματοθεραπείας για εφήβους “Φτιάξε το δικό σου σενάριο….Επιλέγοντας αυτό που θέλω να γίνω”

efiveia.gr

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών «Η Τάξη μου χωρίς εκφοβισμό»

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com