efiveia.gr


Δελτία Τύπου

352 παιδιά σε ανάγκη για 6 μήνες στήριξε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» μέσω προγράμματος σίτισης

Covid-19Response | Πώς ξεπεράστηκαν τα αδιέξοδα που προκάλεσε η πανδημία για 159 οικογένειες

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στήριξε 352 παιδιά  από 159 οικογένειες που επλήγησαν οικονομικά λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα, οικογένειες με ανήλικα παιδιά με δυσκολία εύρεσης εργασίας ή που ήρθαν αντιμέτωπες με την ξαφνική απώλεια εισοδήματος έλαβαν στήριξη από την κοινωνική υπηρεσία της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» μέσω της προσφοράς κουπονιών σίτισης σε συνεργασία με επιλεγμένες αλυσίδες τροφίμων πανελλαδικά για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες για ποιοτική διατροφή και άλλα είδη αναγκαία για την καθημερινότητα τους.

Ανεργία την περίοδο της πανδημίας

Οι πλειοψηφία των οικογενειών, οι 148 οικογένειες από τις 159, που εξυπηρετήθηκαν συνολικά ήταν αντιμέτωπες με την ανεργία. Ένας παράγοντας που έκανε επιτακτικό το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» να αγκαλιάσει αυτές τις οικογένειες  έτσι ώστε να τους παρέχει ανακούφιση και στήριξη σε μια δύσκολη συγκυρία για να ξαναβρουν την ισορροπία τους.

Καμία οικογένεια μόνη

«Πρόκειται για οικογένειες  πολύτεκνες, μονογονεϊκές ή πυρηνικές που σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους χρειάστηκε να απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία της Ένωσης ώστε να λάβουν υποστήριξη», λέει χαρακτηριστικά ο Κοινωνικός Λειτουργός της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Γιάννης Ματαλιωτάκης και συνεχίζει λέγοντας, «Το τελευταίο εξάμηνο του 2021 που την χώρα έπληξε το τρίτο κύμα της πανδημίας εμείς, στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αναλάβαμε να εξυπηρετήσουμε για ένα εξάμηνο με κουπόνια σίτισης 575 συνανθρώπους μας εκ των οποίων τα παιδιά ήταν 352».

«Η βοήθεια που λάβαμε από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ήταν σε κομβικό σημείο. Εργαζόμουν σε σπίτια ως καθαρίστρια και λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας δεν με δεχόντουσαν να εργαστώ. Τότε δεν είχε ανοίξει και η πλατφόρμα που αφορούσε την δική μου ηλικιακή ομάδα για να μπορέσω να εμβολιαστώ ώστε να έχω την δυνατότητα να πάω να δουλέψω. Είμαι μονογονέας μιας 8χρονης και κάποια στιγμή δεν είχα χρήματα για να αγοράσω τα απαραίτητα. Απευθύνθηκα στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», όπου με στήριξαν σε αυτή την φάση της ζωής μου που έμοιαζε με αδιέξοδο», λέει χαρακτηριστικά η Αγγελική Μ. αναφερόμενη στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το προηγούμενο διάστημα.

Αναπτύσσοντας ένα δίκτυο συνεργασίας για την στήριξη οικογενειών σε ανάγκη

Με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη δημιουργία βιώσιμων συνθηκών διαβίωσης των  παιδιών και των οικογενειών, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασιών με κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και κοινωνικών φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο.

H  κυρία Έφη Ζήνα, Κοινωνικός Λειτουργός στο Δήμο της Νέας Ιωνίας λέει χαρακτηριστικά,  «Οι μαρτυρίες των οικογενειών που μετέχουν στο πρόγραμμα είναι συγκινητικές. Μας λένε ότι μέσω των κουπονιών κατάφεραν να ισορροπήσουν ξανά την καθημερινότητα τους και να μη λείψουν τα βασικά είδη για την οικογένεια τους κατά την περίοδο που επλήγησαν οικονομικά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19. «Δεν στερήσαμε από τα παιδιά μας τίποτα χάρις σε αυτή την συνέργεια του δήμου της Νέας Ιωνίας, με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» μας λένε οι ωφελούμενοι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι οικογένειες της πόλης μας ξεπέρασαν μια δύσκολη συνθήκη με αξιοπρέπεια».

Και ψυχολογική υποστήριξη 

Στο πλαίσιο της ολιστικής παρέμβασης που προσφέρει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στήριξε και ψυχολογικά τις οικογένειες μέσω της συμβουλευτικής Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Ευχαριστούμε τις εταιρείες για την ευγενική τους υποστήριξη για την υλοποίηση του προγράμματος σίτισης:

Trafigura Foundation, efood, ΔΕΛΤΑ Moms, THI Australia, Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Προτεινόμενα HASHTAG:  #mazigiatopaidi #togetherforchildren  #covid19response

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | http://www.mazigiatopaidi.gr| www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικη “Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική”

efiveia.gr

Χρήση και κατάχρηση του ίντερνετ και των πολυμέσων

efiveia.gr

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους Οκτώβριος 2017 – Απρίλιος 2018

efiveia.gr

Φεστιβάλ KinderDocs – Τα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο!

efiveia.gr

Το Πολυμήχανο café teatral προτείνει μία περιπέτεια στον κόσμο της δημιουργικής γραφής για ενήλικες και παιδιά.

efiveia.gr

Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

WordPress PopUp Plugin
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com