efiveia.gr
Νέα

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος συμμετέχουν στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7 – 10 Μαΐου 2015)

Πολλές, διαφορετικές, διασκεδαστικές εκδηλώσεις για παιδιά με πολυβραβευμένους συγγραφείς παιδικών και εφηβικών βιβλίων, ηθοποιούς και μουσικούς.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος συμμετέχουν στην 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7 – 10 Μαΐου 2015 και συγκεκριμένα στην Παιδική Γωνιά (Περίπτερο 13, Stand 30), όπου θα παρουσιαστούν και θα είναι διαθέσιμα στο κοινό τα βραβευμένα παιδικά βιβλία του ιστορικού εκδοτικού οίκου, οι κλασσικές αγαπημένες σειρές καθώς και πολλές νέες εκδοτικές προτάσεις για παιδιά και εφήβους. Η συμμετοχή στην ΔΕΒΘ 2015 πλαισιώνεται από πολλές εκδηλώσεις για παιδιά με την συμμετοχή αγαπημένων συγγραφέων, αλλά και μουσικών και ηθοποιών.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο αναλυτικά:

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, 18:00-19:00, Περίπτερο 13, Αίθουσα 1

  • Ανοικτή εκδήλωση και συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει» της Αλεξάνδρας Μητσιάλη – Κρατικό Βραβείο Εφηβικού Μυθιστορήματος 2014

Μια σκοτεινή νύχτα του Μάρτη, ο Ντιμίτρι ανεβαίνει κρυφά στο τρένο με τα ξύλινα βαγόνια έχοντας ένα σκοπό: να σώσει την αγαπημένη του που κινδυνεύει. Θα περάσει τα σύνορα και θα βρεθεί μόνος και εκτεθειμένος σε μια άλλη χώρα, για να εφαρμόσει ένα σχέδιο που έχει προετοιμάσει καλά. Για εφήβους από 15 ετών και ενήλικες.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015, 16:00-17:00, Περίπτερο 13, Αίθουσα 1

  • «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν» με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου

Παρέα με τον συγγραφέα θα ταξιδέψουμε στη φαντασία του μεγάλου δημιουργού Ιούλιου Βερν. Θα κάνουμε, ζωγραφίζοντας με το ρολόι στο χέρι, το γύρο του κόσμου και, αν προλάβουμε και κερδίσουμε το στοίχημα, τότε θα ταξιδέψουμε και ακόμη πιο μακριά, μέχρι το φεγγάρι! Για παιδιά 4-8 ετών.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015, 15:00-16:00, Περίπτερο 13, Αίθουσα 1

  • Μουσικοθεατρική παρουσίαση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο «Πολυξένη» της Στέλλας Μιχαηλίδου – Βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου 2015 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

«Είμαι δρομέας, είμαι σκυτάλη. Μικρούλι μήνυμα σ’ άδειο μπουκάλι. Είμαι οι άλλοι, είμαι εγώ.
Νησάκι είμαι σ’ ωκεανό.»

Συμμετέχουν: Κώστας Βόμβολος (σύνθεση), Έφη Σταμούλη (ανάγνωση), Ρούλα Μανισάνου (τραγούδι). Παίζουν οι μουσικοί: Μελίνα Ατρείδου (φλάουτο), Ανδρονίκη Δονουκάρα (βιολί) Δημήτρης Κριτσίμης (κλαρινέτο). Για παιδιά 5-12 ετών.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων με οργανωμένες ομάδες μαθητών αναλυτικά:

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, 11:00-12:00, Περίπτερο 13, Αίθουσα 2

  • «Πολυξένη» της Στέλλας Μιχαηλίδου – Βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου 2015 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Η Πολυξένη είναι ντροπαλή. Δυσκολεύεται να μιλήσει γρήγορα όπως τα συνομήλικά της παιδιά, όταν όμως τραγουδάει αυτά που θέλει να πει, η γλώσσα της πάει ροδάνι! «Είμαι δρομέας, είμαι σκυτάλη, μικρούλι μήνυμα σ’ άδειο μπουκάλι. Είμαι οι άλλοι, είμαι εγώ. Νησάκι είμαι σ’ ωκεανό».

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, 11:00-12:00, Περίπτερο 13, Γωνιά Ανάγνωσης

  • «Θέλω πάντα να γελάς» της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη

Υπάρχουν λυπημένα δέντρα; Υπάρχουν θλιμμένα παιδιά; Χάνεται ποτέ η χαρά; Και αν ναι, η Χαρά έχει βαλθεί να την ξαναφέρει πίσω! Να φέρει τα πάνω κάτω, τα μακριά να φέρει κοντά και τα κοντά να στείλει μακριά!

Διαβάστε επίσης:

Χρήση Τεχνολογίας από τα Παιδιά: Πρόκειται για το κουτί της Πανδώρας;

efiveia.gr

Το Ίδρυμα Ευγενίδου συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων το Σάββατο 16 Μαΐου 2015

efiveia.gr

Το Healthy Brain Network του Child Mind Institute λαμβάνει Δωρεά Αξίας $1 Εκατομμυρίου από το ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

efiveia.gr

Τμήμα Διαφυλικών Σχέσεων (ΤΔΣ)

efiveia.gr

Τμήμα Ασφαλούς Διαδικτύου (ΤΑΔ)

efiveia.gr

Τα παιδιά και οι έφηβοι ως διαδικτυακοί καταναλωτές

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com