«Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης», ένα εφηβικό μυθιστόρημα γεμάτο περιπέτεια!

Παραλάβαμε και διαβάσαμε άλλο ένα εκπληκτικό εφηβικό βιβλίο από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο!

Το βιβλίο «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης» της Ελένης Ανδρεάδη είναι ένα διαφορετικό βιβλίο. Εκτός από την ατέλειωτη περιπέτεια που χαρίζει στους μικρούς αναγνώστες, είναι ένα βιβλίο που μέσα από την ιστορία του, ενημερώνει τα παιδιά για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις επιπτώσεις που αυτό δημιουργεί στη Γη.

 

Συναντούμε τέσσερα παιδιά, τέσσερις διαφορετικούς χαρακτήρες, που με την πίστη τους, με την ειλικρίνειά τους και τη θέληση για να σώσουν τη Γη, καταφέρνουν να φτάσουν έως τον Πρόεδρο της Αμερικής και να τον πείσουν να σταματήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο ήρωας του βιβλίου, ο Τζάστιν, είναι ένα συνεσταλμένο παιδί, χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ο οποίος ζει με την τυφλή γιαγιά του. Μέσα από την αποστολή που του ανατέθηκε με έναν μάλλον παράδοξο τρόπο, έμαθε να τολμά το αδύνατο, να παλεύει για το καλό και κυρίως να πιστεύει στο απίστευτο! Τι ρόλο παίζει όμως η γιαγιά του σε όλη αυτή την υπόθεση;

Ο 11χρονος Γιώργος διάβασε το βιβλίο «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης» και μας γράφει τις εντυπώσεις του:

Το βιβλίο «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης» είναι μια τεράστια περιπέτεια, από την αρχή μέχρι το τέλος!
Το προτείνω σε όλα τα παιδιά της ηλικίας μου, γιατί όχι μόνο είναι ένα πολύ ωραίο και ευκολοδιάβαστο βιβλίο αλλά μου έμαθε και πολλά πράγματα , όπως η φιλία, η πίστη στον εαυτό μας, αλλά και το τι μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε τη Γη.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Και με τη βοήθεια του Τζάστιν και της παρέας του έμαθα λεπτομέρειες που δεν ήξερα για τις επιπτώσεις που έχει η αύξηση της θερμοκρασίας στη Γη.
Διαβάζοντάς το, μου έβγαλε δυνατά συναισθήματα και συνέχεια, μέχρι και το τέλος του, με εξέπληττε η πλοκή της ιστορίας.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε κορίτσια και αγόρια, για να το διαβάσουν, όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι, αλλά και κάθε εποχή που θα θέλουν να διαβάσουν ένα πολύ ωραίο βιβλίο!

Γιώργος

Το βιβλίο Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης» της Ελένης Ανδρεάδη μπορείτε  να το βρείτε εδώ από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σύντομα έρχεται και διαγωνισμός για δύο αντίτυπα!