efiveia.gr


Δελτία Τύπου

«ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΦΗΒΩΝ» Ο πειραματισμός συναντά το επίσημο πρόγραμμα σπουδών

Ο Καρπός στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας «App Your School», που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο:

«ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΦΗΒΩΝ»
Ο πειραματισμός συναντά το επίσημο πρόγραμμα σπουδών

 

Τοποθεσία:
Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, 18.00-21.00

Ο Καρπός είναι ένας από τους 8 συνεργαζόμενους ευρωπαϊκούς φορείς που μετέχει στο πρόγραμμα «App Your School», που έχει ως στόχο την ένταξη των νέων τεχνολογιών στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών. Σε αυτό το πλαίσιο, μετά από 3 χρόνια δουλειάς, δημιουργήσαμε και υλοποιήσαμε 5 εργαστήρια δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή δημιουργικότητα. Στην εκδήλωση αυτή εκτός από το να σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα  θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε  εκλεκτούς καλεσμένους από την εκπαίδευση και τον χώρο του πολιτισμού για να μας μιλήσουν για τις  εμπειρίες τους με τις νέες τεχνολογίες. Το κοινό της εκδήλωσης θα έχει την ευκαιρία να πάρει μέρος σε βιωματικά εργαστήρια με την καθοδήγηση των εμψυχωτριών του Καρπού.

Θα παρουσιαστούν και θα δοκιμαστούν 3 εργαστήρια του App Your School στη σύντομη εκδοχή τους (18.00-19.00):

  • Ηχοτοπίο: πώς μπορούμε να πούμε μία ιστορία αποκλειστικά μόνο μέσα από ήχους; Οι συμμετέχοντες ανασυνθέτουν ένα χώρο ή μια ιστορία μέσα από τους ήχους που τη χαρακτηρίζουν και δημιουργούν τη δική τους αφήγηση.
  • Μία ιδέα πολλές παραλλαγές: πώς μπορεί να αναπαρασταθεί μια έννοια με διαφορετικούς τρόπους; Οι συμμετέχοντες αποτυπώνουν φωτογραφικά διαφορετικές οπτικές και συνθέτουν ένα ψηφιακό κολάζ μέσα από μία εφαρμογή για ψηφιακές συσκευές.
  • Κυνήγι θησαυρού με φορητές συσκευές: Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα ψηφιακό κυνήγι θησαυρού; Οι συμμετέχοντες μέσα από ειδική εφαρμογή εξερευνούν τον περιβάλλοντα χώρο και ολοκληρώνουν “οπτικοακουστικές” αποστολές.

Για να λάβετε μέρος στο εργαστήριο της επιλογής σας , δηλώστε συμμετοχή  εδώ (* η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζήτηση με καλεσμένους από τον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού(19.00-21.00) :

Παύλος Χαραμής – Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής-Ομιλία Έναρξης

Μαρία Λεωνίδα – Σκηνοθέτης, Υπεύθυνη Προγραμμάτων, Καρπός

Λουίζα Σταθοπούλου – Υπεύθυνη Εργαστηρίων, Καρπός

Μεθοδολογία και προσέγγιση του  προγράμματος APP YOUR SCHOOL &  παρουσίαση του Καρπού

Σοφία Παπαδημητρίου – Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης & Ψηφιακών Μέσων,ΥΠΠΕΘ-Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία: ο Ρόλος της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης

Δημήτρης Τζούρης – Σύμβουλος Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Κολλέγιο Ανατόλια-To Chat ως Προϋπόθεση για το Μάθημα:Η αξιοποίηση της πλατφόρμας  Slack σε μια διαφορετική Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου

Γιάννης Λαδάς – Γενικός Διευθυντής Διάδρασις ( Ψηφιακή ανάδειξη του πολιτισμού)-Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) και εκπαίδευση στον πολιτισμό

Στο τέλος της εκδήλωσης σας θα προσφερθεί κρασί και ελαφριά σνακ.


O Καρπός  υλοποιεί δράσεις για παιδιά και νέους. Μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει εργαστήρια του ΚΑΡΠΟΥ περισσότεροι από 4.000 μαθητές κάθε βαθμίδας, από Νηπιαγωγείο μέχρι Λύκειο. Τα εργαστήρια αυτά έχουν σχεδιαστεί από κινηματογραφιστές με εμπειρία στην εκπαίδευση και καλύπτουν διάφορους παιδαγωγικούς στόχους ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων. Επιπλέον, ο Καρπός εξειδικεύεται στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και ενηλίκων σχετικά με τη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων και δραστηριοποιείται στη διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων (corporate events) με ψυχαγωγικό, δημιουργικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Από το 2016 επιμορφώνει τεχνολογικά ιατρικούς επισκέπτες μεγάλων εταιρειών, μέσα από βιωματικά εργαστήρια που στόχο έχουν την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους όσον αφορά τη χρήση των νέων μέσων, για επαγγελματικούς σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας:

Καρπός, Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας
+30 2130435978, 6936 999919
diana@karposontheweb.org | www.karposontheweb.org

Διαβάστε επίσης:

efiveia.gr, μια καινούρια διαδικτυακή πύλη για γονείς με παιδιά στην εφηβεία

efiveia.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019: Αδιαχώρητο στις λαμπερές εκδηλώσεις στο Δήμο Πειραιά!

efiveia.gr

Πλήρεις υποτροφίες σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα για ένα ακαδημαϊκό έτος στις ΗΠΑ

efiveia.gr

KinderDocs: Δωρεάν προβολή και συζήτηση με θέμα τα 12χρονα κορίτσια

efiveia.gr

Rediscovery της Phie Ambo, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 12.00-14.00 από το KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη

efiveia.gr

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – Πώς οι γονείς μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com