efiveia.gr


Νέα

Let’s Do It Greece 2018! Περισσότεροι από 5.000 Έλληνες Πρόσκοποι πραγματοποίησαν δράσεις σε όλη την Ελλάδα

Με κεντρικό σύνθημα το “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” πραγματοποιήθηκε η φετινή πανελλαδική εκστρατεία Let’s Do it Greece. Οι Έλληνες Πρόσκοποι που στηρίζουν πολλά χρόνια τον θεσμό και ως φορέας αποτελούν στρατηγικό συνεργάτη της διοργάνωσης, πρωτοστάτησαν για ακόμη μια χρονιά στις εκδηλώσεις της 29ης Απριλίου 2018, με την ενεργό συμμετοχή 5.000 και πλέον Προσκόπων.

Από την Ξάνθη και την Καστοριά, έως την Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Ρόδο, την Αλόννησο και την Χίο, σε όλους τους νομούς και τα νησιά της Ελλάδας οι Έλληνες Πρόσκοποι σήκωσαν τα μανίκια κάνοντας αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: να πρωτοστατούν σε δράσεις που στόχο έχουν την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος. Σε περισσότερα από 100 σημεία στην ελληνική επικράτεια οι Πρόσκοποι έδωσαν δυναμικά το παρόν πραγματοποιώντας μια σειρά από δράσεις που περιελάμβαναν:

  • αναβάθμιση πάρκων και περιοχών της πόλης τους
  • σηματοδότηση μονοπατιών και σημείων ενδιαφέροντος μέσα και έξω από την πόλη
  • δράσεις ενημέρωσης για την αξία και τους τρόπους ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υλικών
  • φύτευση λαχανόκηπων σε σχολεία ή μπαλκόνια
  • δράσεις δεντροφύτευσης, αποψίλωσης και καθαρισμού
  • κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας να δράσει και να υποστηρίξει αυτές τις πρωτοβουλίες.

Η δράση Let’s Do it Greece τελέστηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Η δράση οργανώθηκε σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.


Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και  συμμετέχει στον Παγκόσμιο Οργανισμό της Προσκοπικής Κίνησης, με εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, χωρίς καμία διάκριση φυλής, γλώσσας, θρησκείας, εθνικότητας. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία, στην οποία περιλαμβάνονται η υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, η αυτενέργεια και η αυτό-εκπαίδευση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη σε όλη τη χώρα. Το Σ.Ε.Π. ιδρύθηκε το 1910, συμπληρώνει δηλαδή το 2018 108 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Είναι μια κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που  ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις προκρίνοντας την ενεργό συμμετοχή και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας ΣΕΠ:
Μαρία Μπενά
Τηλ.: 2107290097, 6974008287
e-mail: mbena@sep.org.gr
mediarelations@sep.org.gr

Κώστας Νούσης
Τηλ.: 2107290097, 6982037619
e-mail: knousis@sep.org.gr

www.gineproskopos.gr

Διαβάστε επίσης:

Τμήμα Διαφυλικών Σχέσεων (ΤΔΣ)

efiveia.gr

Ομιλίες για την ενδοοικογενειακή βία από το Συμβουλευτικό κέντρο Γυναικών του Δήμου Περιστερίου

efiveia.gr

Παιδιά – τζογαδόρους γεννά η οικονομική κρίση

efiveia.gr

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος συμμετέχουν στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7 – 10 Μαΐου 2015)

efiveia.gr

Ερευνητικό Πρόγραμμα EU NET ADB με στόχο τη μελέτη των συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο σε Ευρωπαίους εφήβους

efiveia.gr

Έφηβος και νέες τεχνολογίες

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com