efiveia.gr


Προτάσεις βιβλίων

“Εμείς”, ένα υπέροχο βιβλίο που διδάσκει την πραγματική έννοια της λέξης “Ζω”

Είχα την τύχη να μεγαλώσω – και ακόμα εκεί ζω – στο ισόγειο μιας διπλοκατοικίας, με μια πανέμορφη αυλή.

Κατά τη διάρκεια των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων, στον επάνω όροφο ζούσε μια οικογένεια με τρία παιδιά, δύο κορίτσια και το μικρότερο – και συνομήλικό μου – αγόρι.

Για πολλά χρόνια, οι δύο οικογένειες συναντιόνταν καθημερινά και περνούσαν πολύ όμορφα. Ειδικά τα καλοκαίρια, η αυλή γέμιζε με γέλια, φαγητά και τραγούδια!

Μία ημέρα, λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, πέρασε από το σπίτι η μεσαία κόρη, η Αγγελική, και μου έδωσε το νέο της βιβλίο, “Εμείς”. Είχαμε χαθεί τα τελευταία χρόνια, από τότε που έφυγαν από τον επάνω όροφο, και δεν ήξερα ότι είχε γίνει συγγραφέας. Πήρα το βιβλίο με χαρά! Αλλά ακόμη μεγαλύτερη ήταν η χαρά μου όταν το διάβασα, διότι η ιστορία είναι πέρα έως πέρα αληθινή – ένα μέρος της το γνωρίζω κι εγώ!

“Να σας ζήσει, είναι κορίτσι, ευτυχώς τις σώσαμε και τις δύο!! ΑΛΛΑ…”

Η Αγγελική Αρναούτη μέσα από το βιβλίο της Εμείς περιγράφει τη ζωή και την εξέλιξη της Μαρίας – Χριστίνας Τζαβάρα, ή αλλιώς Νανάς. Η Νανά είναι ένα υπέροχο πλάσμα, άξιο θαυμασμού για το ήθος και τη δύναμη της ψυχής της. Είναι ένα άτομο με ειδικές ικανότητες – όχι ανάγκες – το οποίο εξαιτίας ενός ανθρώπινου εγκληματικού λάθους καθηλώθηκε σε αμαξίδιο.

Η ψυχική της δύναμη και η θέληση να κατορθώσει το ακατόρθωτο, την κάνει μοναδική! Με το πείσμα που τη διακατέχει και τη δίψα για ζωή, κατάφερε όχι μόνο να σπουδάσει, αλλά να γίνει αυτό που πάντα ονειρευόταν: ΗΘΟΠΟΙΟΣ!

Τα παιδιά με ειδικές ικανότητες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού!

Η Αγγελική Αρναούτη περιγράφει την ιστορία της Νανάς με έναν μοναδικό τρόπο, ώστε να μπορούν να το διαβάσουν ευχάριστα ενήλικες, αλλά και παιδιά. Μέσα από τη ροή του βιβλίου, μάς περνάει σημαντικά μηνύματα, όπως το ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή, ότι αν θέλουμε κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε, ότι η θέληση μάς δίνει τη δύναμη να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά! Και η Νανά τα έχει καταφέρει όλα αυτά!

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την οικογένεια της Νανάς, τους γονείς, τη μικρότερη αδελφή της, αλλά και τους ευρύτερους συγγενείς! Όλοι στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται βράχοι ακλόνητοι δίπλα της. Κυρίως όμως ευχαριστούμε τη Νανά για την ευκαιρία που μάς δίνει να εκτιμήσουμε τη ζωή μέσα από τα μάτια της!

Το βιβλίο “Εμείς” είναι ένα μάθημα ζωής για όλους μας!

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθεί για την απόκτηση νέου αμαξιδίου της Νανάς!

Για να αποκτήσετε το βιβλίο “Εμείς“, επικοινωνήστε με την κυρία Αγγελική Αρναούτη στο email aggeliki.arnaouti@gmail.com.

Διαβάστε επίσης:

Λογοτεχνία του Facebook

efiveia.gr

Πρόταση βιβλίων “Οδηγός εφηβείας: Για κορίτσια και Για αγόρια”

efiveia.gr

Η αυτοεκτίμηση: Θεωρία και Αξιολόγηση

efiveia.gr

Πρόταση βιβλίου: ΚΑΡΑΒΑΛ των Εκδόσεων Ψυχογιός

efiveia.gr

Καινοτόμες Προσεγγίσεις στην Ειδική Αγωγή-Εκπαιδευτική Έρευνα για τις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού

efiveia.gr

“Πεταλούδα”, ένα συγκλονιστικό βιβλίο, μια αληθινή περιπέτεια

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com