efiveia.gr


Δεν είναι αόρατη

Book Cover: Δεν είναι αόρατη
 
ISBN: 978-960-569-276-6
Size: 14,50 x 20,50 cm
Αριθμός σελίδων: 248

Των Εκδόσεων Παπαδόπουλος

Πολλά παράξενα εμφανίστηκαν στη ζωή της δεκαεξάχρονης Λόρεθ Πικ ένα Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Και το πιο παράξενο απ’ όλα ήταν η συμπεριφορά του συγγραφέα µπαµπά της τον τελευταίο καιρό. Και τώρα εκείνος εξαφανίστηκε. Φαίνεται πως η εμμονή του με τις συμπτώσεις είχε μοιραίο αποτέλεσμα...

Όταν η Λόρεθ πετάει για τη Νέα Υόρκη μαζί με τον αδελφό της Μπέντζαµιν, ψάχνοντας για τον πατέρα της, έχει πολύ λίγη εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Όμως είναι αποφασισμένη να τον βρει. Η Λόρεθ διαθέτει ένα και μοναδικό στοιχείο για να το πετύχει: το σημειωματάριό του. Τι θα βρει μέσα σε αυτό; Τη σωτηρία ή μήπως την τρέλα;

Το νέο βιβλίο του πολυβραβευμένου Marcus Sedgwick τα έχει όλα: μυστήριο, φιλοσοφικές αναζητήσεις, ανατροπές, χιούμορ, περιπέτεια. Αλλά πάνω από όλα είναι μία εκπληκτική ιστορία δύο αδερφών που αναζητούν τον δρόμο και τη θέση τους στη ζωή.

Διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ το πρώτο κεφάλαιο

Ημερομηνία έκδοσης:
Εκδοτικός οίκος: 
Είδος:
Reviews:Arts snd the City έγραψε:

Όταν ένα βιβλίο καταφέρνει να σε μαγνητίσει από την αρχή και να θες να το διαβάσεις μονορούφι μέχρι το τέλος, μιλάμε μάλλον για ένα επιτυχημένο βιβλίο. Πόσο μάλλον όταν οι βασικοί πρωταγωνιστές ανήκουν στην παιδική και εφηβική ηλικία αντίστοιχα-αρκετά νεώτεροι δηλαδή από τη δική μου, μη τη λέμε κι ακριβώς, δε κάνει-δε ξέρεις αν θα έχει καταφέρει ο συγγραφέας να πλάσει μια ιστορία που να είναι εξίσου συναρπαστική και διδακτική χωρίς να κάνει πουθενά κοιλιά. Χωρίς καμία αμφιβολία το έργο του Marcus Sedgwick πέτυχε αυτό που είχε βάλει στόχο.

Δεδομένου ότι η εφηβεία είναι ίσως η πιο δύσκολη ηλικία αλλά και η πιο καθοριστική για έναν άνθρωπο, δεν είναι εύκολο να αποστασιοποιηθείς και να δεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός σύγχρονου έφηβου, με διαφορετικές ιδέες και απόψεις από τις δικές σου και με νοοτροπία που διαφέρει παντελώς από τη δική σου αντίστοιχη εφηβεία. Παρόλο που ο συγγραφέας έχει αρκετά εφηβικά βιβλία στο ενεργητικό του και θεωρείται αρκετά πετυχημένος στο είδος του,με μερικά από τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία να τον συνοδεύουν, κάθε καινούρια προσπάθεια έχει ρίσκο και δε μπορείς εκ των προτέρων να γνωρίζεις το αποτέλεσμα. Η πρωταγωνίστρια, η Λόρεθ, παρά τα 16 χρόνια της, παίρνει μια αρκετά παράτολμη για την ηλικία της απόφαση, μια απόφαση που δε ξέρει τι αποτέλεσμα θα έχει και πού θα τη βγάλει, πρέπει όμως να φτάσει στην αλήθεια με κάθε κόστος. Ο αδερφός της ο Μπέντζαμιν είναι μόνο 7 ετών, στέκεται όμως πλάι της με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ωριμότητα από πολλούς ενήλικες, χωρίς ωστόσο να χάνει την αθωότητα του. Αυτά τα 2 παιδιά σε κερδίζουν από τη πρώτη στιγμή.


Ο Marcus Sedgwick, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και δημοφιλείς συγγραφείς για παιδιά και νέους,γεννήθηκε στο Κεντ το 1968 και σήμερα ζει κοντά στο Καίμπριτζ. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Floodland, χαιρετίστηκε το 2011 ως ένα εντυπωσιακό δείγμα γραφής πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα κερδίζοντας Έπαινο Βραβείου Printz, ενώ ο ίδιος χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο και τιμήθηκε με το Βραβείο Branford Boase.

Έκτοτε έχει τιμηθεί για τα βιβλία του με πολλά βραβεία, με πιο σημαντικά το Printz Award (2013) για το βιβλίο Midwinterblood, το Booktrust Teenage Prize και Blue Peter Book Award. Βιβλία του έχουν βρεθεί στις βραχείες λίστες για πάνω από τριάντα βραβεία μεταξύ των οποίων τα Carnegie Medal, the Edgar Allan Poe Award and the Guardian Children’s Fiction Prize (πέντε φορές).

Mερικά από τα βιβλία του έχουν δική του εικονογράφηση με ξυλοχαρακτική. Έχει διδάξει Δημιουργική γραφή σε πανεπιστήμια της Αγγλίας. Το βιβλίο Δεν είμαι αόρατη, είναι το δέκατο τρίτο μυθιστόρημα του για παιδιά και νέους.

Διαβάστε επίσης:

Το να είσαι κορίτσι

efiveia.gr

Το κυνήγι της Ευτυχίας για παιδιά έως 12 ετών

efiveia.gr

Το κυνήγι της Ευτυχίας – Εφηβεία: Οδηγός Επιβίωσης

efiveia.gr

Το αγόρι στην κορυφή του βουνού

efiveia.gr

Τι σημαίνει εφηβεία σήμερα

efiveia.gr

Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν – Η επιστροφή

efiveia.gr
WordPress PopUp Plugin
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com