Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει τα εικαστικά εργαστήρια “Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές” για παιδιά και εφήβους 8 – 14 ετών, έως τις 22 Μαΐου 2016.
Οι παραδοσιακές φορεσιές αντιπροσωπεύουν τον πλούτο της οικογένειας. Τα υφάσματά τους είναι πλούσια κεντημένα, με στολίδια από πολύτιμα μέταλλα, δαντέλες και γούνες – προϊόντα μιας άριστης χειροτεχνικής εργασίας υψηλής ποιότητας, όπου ο χρόνος δεν μετράει. Το ίδιο συμβαίνει και με την υψηλή ραπτική, με τη διαφορά ότι η παραδοσιακή φορεσιά ανήκει στο λαό, στην οικογένεια που τη φοράει στους εορτασμούς, τις τελετές, τους γάμους.
Κατά τη διάρκεια των 4 συναντήσεων αυτού του εικαστικού εργαστηρίου, οι μικροί καλλιτέχνες θα ανακαλύψουν τον υπέροχο κόσμο των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών, και με την καθοδήγηση της εικαστικού Pascaline Bossu θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα με παστέλ, λάδι και σινική μελάνη (μαύρη και χρυσή).
Ειδικότερα, η καλλιτέχνιδα θα μυήσει τους μικρούς μας φίλους στη θεματολογία και τις τεχνοτροπίες που απασχόλησαν και την ίδια, καθώς στη νέα της δουλειά (που θα παρουσιαστεί το Μάιο του 2016 στο Μουσείο Ηρακλειδών), η Pascaline Bossu απεικονίζει τα κύρια μέλη της γαλλικής της οικογένειας με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές.
Τα εργαστήρια προσφέρονται ανά δύο (ανά μήνα) είτε συνολικά και τα τέσσερα.
Πρόγραμμα
10 Απριλίου: «Το Παλικάρι»: Τα παιδιά θα δημιουργήσουν με αφετηρία το ομώνυμο έργο της Pascaline Bossu, που αντλεί την έμπνευσή του από την ευγενική φιγούρα ενός πολεμιστή του ’21.
24 Απριλίου: «Celestyne»: Τα παιδιά θα δημιουργήσουν με αφετηρία το ομώνυμο έργο της Pascaline Bossu, που απεικονίζει μια γαμήλια φορεσιά από την Αττική.
8 Μαΐου: Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τη δική τους φορεσιά – μέρος 1ο
22 Μαΐου: Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τη δική τους φορεσιά – μέρος 2ο
Τόπος διεξαγωγής: Στις αίθουσες εργαστηρίων του Κεντρικού κτιρίου του Μουσείου Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο)
Σε ποιους απευθύνεται: Απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους 8-14 ετών
Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες
Ημερομηνίες Εργαστηρίου: Κυριακή 10 & 24 Απριλίου, 8 & 22 Μαΐου 2016
Ώρα: 12:00-14:00
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ/2 συναντήσεις, 70 ευρώ/4 συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένων των υλικών
– Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί