efiveia.gr


Δελτία Τύπου

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στις Βιβλιο… Ιδέες

Η νέα χρονιά ξεκινάει στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟ…ΙΔΕΕΣ με καινούργια δημιουργικά εργαστήρια που σκοπό έχουν αναπτύξουν την φαντασία, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες των παιδιών και να τα φέρουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της τέχνης, της κίνησης, του βιβλίου και της ανάγνωσης. Φέρτε μαζί σας τη φαντασία σας, διάθεση για γνώση και πολλή όρεξη για παιχνίδι!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν η τέχνη!

Δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την τέχνη με την μουσειοπαιδαγωγό Δέσποινα Τσιπτσέ, για παιδιά 7-12 ετών

Ο πρώτος κύκλος γνωριμίας με την τέχνη ολοκληρώθηκε με ένα ταξίδι στο παρελθόν, από τον προϊστορικό πολιτισμό των Μινωιτών μέχρι το Βυζάντιο της Θεοδώρας, καθώς και μια διαφωτιστική επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Στον δεύτερο κύκλο θα ταξιδέψουμε στην αναγέννηση, τον ρομαντισμό, το μπαρόκ και τον ρεαλισμό. Οι μικροί εξερευνητές της τέχνης θα γνωρίσουν τους βασικούς εκπροσώπους αυτών των ρευμάτων, τις χώρες τους καθώς και την ιστορική συγκυρία κατά την οποία έλαμψαν.

Έναρξη εργαστηρίου: Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016
Ημέρα και ώρα: Κάθε Τρίτη 18:00-19.00
Συμμετοχή: 20 ευρώ ανά μήνα, 7 ευρώ ανά συνάντηση
Ειδική τιμή για αδέρφια: 35 ευρώ ανά μήνα για 2 παιδιά, 5 ευρώ ανά συνάντηση

Για την παρακολούθηση του κύκλου αυτού δεν απαιτείται η παρακολούθηση του προηγούμενου κύκλου, καθώς καλύπτεται διαφορετική χρονική περίοδος.

Το εργαστήριο αποτελείται από αυτοτελείς συναντήσεις.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε ένα από τα Μουσεία της πόλης (η συνάντηση αυτή είναι προαιρετική και θα γίνει κατόπιν συνεννόησης).

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο 2315 317733.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 12 παιδιά).

Η Δέσποινα Τσιπτσέ γεννήθηκε στην Καβάλα και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.  Απόφοιτος του Ιστορικού – Αρχαιολογικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μουσειολογία, τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει δημιουργικές – βιωματικές ξεναγήσεις για παιδιά σε μουσεία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το 2012 δημιούργησε την ομάδα Fons Peritiae που έχει στόχο να φέρει τα παιδιά κοντά στον πολιτισμό, να αγαπήσουν την τέχνη και τα μουσεία. Σκοπός μας είναι τα παιδιά να αναπτύξουν την αντίληψή και την κριτική τους ικανότητα παίζοντας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Φιλαναγνωσίας!

Εργαστήρια για τη φιλαναγνωσία με την εκπαιδευτικό Mαρία Ουζουνίδου για παιδιά 4-7 και 8-12 ετών

Το Σάββατο στις ΒΙΒΛΙΟ…ΙΔΕΕΣ είναι αφιερωμένο στη φιλαναγνωσία! Σκοπός μας είναι η εξοικείωση των παιδιών με το βιβλίο και η εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με την ανάγνωση που θα τα συνοδεύει στη ζωή τους. Αυτή η σχέση θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, να δραστηριοποιήσουν τη φαντασία και την εφευρετικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη γλωσσική τους έκφραση και να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη με βιωματικό τρόπο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα παιδιά που αγαπούν ή δεν αγαπούν και τόσο (μπλιαχ!) το διάβασμα. Την ημέρα αυτή θα γινόμαστε μια παρέα, θα διαβάσουμε και μετά… οι δυνατότητες διασκέδασης είναι ατελείωτες: θα γράψουμε τη δική μας ιστορία, θα ζωγραφίσουμε, θα κάνουμε κατασκευές, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και ό,τι άλλο μπορεί να χωρέσει η φαντασία μας!

Έναρξη εργαστηρίων: Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016
Ημέρα και ώρα: Κάθε Σάββατο 10:30-11:30 (8-12 ετών) και 11:45 -12:45 (4-7 ετών)
Συμμετοχή: 20 ευρώ ανά μήνα, 7 ευρώ ανά συνάντηση
Ειδική τιμή για αδέρφια: 35 ευρώ ανά μήνα για 2 παιδιά, 5 ευρώ ανά συνάντηση

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο 2315 317733.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15 παιδιά).

Με μολυβι και χαρτι, ιστορια αρχινει!

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την εκπαιδευτικό Mαρία Ουζουνίδου, για παιδιά 8-12 ετών.

Το εργαστήριο έχει ως θέμα του την εισαγωγή στη δημιουργική γραφή και έχει ως στόχο να εξασκήσει την γραπτή έκφραση και να δώσει διέξοδο στην φαντασία των παιδιών. Με τη δημιουργική γραφή τα παιδιά αναπτύσσουν τη δυνατότητα κατανόησης κειμένων, την επικοινωνιακή και αφηγηματική τους ικανότητα και μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά σε ομάδες. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα ανακαλύψουμε την ομορφιά των λέξεων και τη δυναμική των εικόνων, θα δημιουργήσουμε ήρωες, θα επινοήσουμε ιστορίες, θα παίξουμε με αγαπημένα βιβλία και τελικά θα κάνουμε τις πρώτες μας συγγραφικές απόπειρες!

Ακονίστε τα μολύβια σας και ξεκινάμε για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της γραφής!

Έναρξη εργαστηρίου: Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016
Ημέρα και ώρα: Παρασκευή 17:00-19:00
Διάρκεια: 8 ώρες, 4 συναντήσεις
Συμμετοχή: 20 ευρώ, 7 ευρώ ανά συνάντηση
Ειδική τιμή για αδέρφια: 35 ευρώ για 2 παιδιά, 5 ευρώ ανά συνάντηση

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος στον οποίο οι μικροί συγγραφείς θα κατακτήσουν την τέχνη της δημιουργικής γραφής!

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο 2315 317733.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 12 παιδιά).

H Μαρία Ουζουνίδου αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και εργάζεται ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Συνεργάζεται επίσης με την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και το βιβλιοπωλείο Γιάφκα, όπου διεξάγει δράσεις γύρω από παιδικά λογοτεχνικά βιβλία, καθώς και το βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», όπου ασχολείται εθελοντικά με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Τα τελευταία τρία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια Θεατρικής και Δημιουργικής Γραφής, ενώ διηγήματά της έχουν βραβευτεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. 

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ!

Δημιουργική απασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά κάθε ηλικίας

Το επιτραπέζιο παιχνίδι είναι πάνω απ’ όλα μια κοινωνική δραστηριότητα. Η άμεση επαφή με τους άλλους παίκτες, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η στρατηγική σκέψη φέρνει την παρέα και την οικογένεια στο τραπέζι, μακριά από την οθόνη του υπολογιστή ή την τηλεόραση. Η νέα γενιά επιτραπέζιων παιχνιδιών επιτρέπει σε παιδιά και ενήλικες να περιπλανηθούν σε φανταστικούς κόσμους, να εξερευνήσουν, να  δημιουργήσουν και φυσικά να διασκεδάσουν.  Αναλάβετε να χτίσετε το δικό σας κάστρο, γίνετε μέλος των ιπποτών της Στρογγυλής Τράπεζας του Βασιλιά Αρθούρου, χτίστε  το δικό σας προϊστορικό χωριό, πάρτε τους θησαυρούς και αποδράστε από το Απαγορευμένο Νησί ή τεστάρετε τις γνώσεις σας!

Μέσα  από μια γκάμα παιχνιδιών που θα ανανεώνεται συνεχώς, μπορείτε κάθε απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟ…ΙΔΕΕΣ να ξεναγηθείτε  σε αυτόν τον μαγικό κόσμο των επιτραπεζίων, παίζοντας κάποιο παιχνίδι από την παιχνιδοσυλλογή μας που περιλαμβάνει από απλά παιχνίδια δεξιοτήτων και γνώσεων ως και παιχνίδια στρατηγικής σκέψης.

Έναρξη: Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016
Ημέρες και ώρες: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 19.00-20.30
Κόστος συμμετοχής: 2 ευρώ/άτομο
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο 2315 317733.

Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟ…ΙΔΕΕΣ
Στρατηγού Σαράφη 67, Άγιος Ιωάννης, Καλαμαριά
2315 317733
vivlioidees@yahoo.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα διατροφής!

efiveia.gr

Κυριακή 1η Δεκεμβρίου με 2 ταινίες για όλη την οικογένεια από το KinderDocs

efiveia.gr

Η ασφάλεια των παιδιών σας προϋποθέτει την έκφραση των συναισθημάτων τους

efiveia.gr

KinderDocs νέο πρόγραμμα 2021/22, προβολή και δωρεάν εργαστήριο! Εγγραφείτε!

efiveia.gr

KinderDocs δύο ταινίες ενάντια σε στερεότυπα

efiveia.gr

Το νέο βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους, Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα!

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com