efiveia.gr
Δραστηριότητες / Σεμινάρια

2η Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας στην Πάρο! OpenYourMind Camp 2018!

Πέντε ημέρες, 25-29 Ιουνίου 2018, σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, την Πάρο, συνδυάζουμε την τέχνη της ρητορικής και τη δημοκρατική παιδεία με τις καλοκαιρινές διακοπές και την καλή παρέα στο φόντο του απέραντου γαλάζιου! Δείτε την περσινή μας κατασκήνωση στη Σίφνο εδώ: https://speakeasycamp.weebly.com/ 

Τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης μπορείτε να τις μελετήσετε εδώ: https://openyourmindcamp.weebly.com/

Εγγραφές έως 12/6! Περιορισμένες θέσεις.

Η περσινή εμπειρία της 1ης Κατασκήνωσης Ρητορικής Τέχνης, που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Σίφνου με 120 συμμετέχοντες, ανέδειξε το ενδιαφέρον των εφήβων για εμπειρίες με νόημα, που αποσκοπούν στην καλλιέργεια του λόγου, της σκέψης και γενικότερα προβληματίζουν για την έννοια του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ένας νέος άνθρωπος στον κόσμο που τον περιβάλλει. Μέσα από μια πληθώρα βιωματικών παιχνιδιών, δραστηριοτήτων και αγωνισμάτων εξερευνήσαμε, ακριβώς όπως θα κάνουμε και φέτος, τη δύναμη των λέξεων και των ιδεών και τη σημασία που έχει να τις μοιραζόμαστε μέσα σε ένα δημοκρατικό κλίμα γόνιμου διαλόγου.

Η φετινή κατασκήνωση αποτελεί συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση (www.rhetoricedu.com) και της Ευζωίας Wellness Activities – Πάρος (https://efzoiawellness.wordpress.com), που εδρεύει στην Πάρο, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων δια μέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων και την ομάδα γονέων της Πάρου “Για ένα διαφορετικό σχολείο“.

Έχει την επιστημονική υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ρητορική: θεωρία και πράξη» (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) και της European Democratic Educat ion Community – Greece (https://eudec.gr/).

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, θα περιλαμβάνει εξορμήσεις σε διάφορα μέρη του νησιού, βραδινή διασκέδαση και απογευματινά εργαστήρια με θέματα όπως ρητορική και αρχές επικοινωνίας και διαλόγου, τεχνικές πειθούς, θέατρο και αυτοσχεδιασμός, χορός και επικοινωνία, αφήγηση, δημιουργία βίντεο, δημιουργική γραφή, ανθρώπινα δικαιώματα, (συμμετοχική) ηγεσία, ενεργός πολίτης, ειρηνική επίλυση συγκρούσεων και διαμεσολάβηση.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Μαθητές που έχουν τελειώσει τη Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και την Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου. Η πρότερη συμμετοχή σε ρητορικούς ομίλους δεν είναι υποχρεωτική.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 60 ευρώ. Το κόστος περιλαμβάνει: βιωματικά εργαστήρια, δράσεις στο νησί με την Ε.W.A., αναλώσιμα υλικά, μετακίνηση από και προς το λιμάνι κατά την άφιξη και την αναχώρηση, μετακίνηση από και προς την Παροικία μία φορά την ημέρα, αναμνηστικό μπλουζάκι και dvd. Οι μαθητές της Πάρου και οι φίλοι της Ευζωίας – Wellness Activities μπορούν, αν το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν μόνο τα βιωματικά εργαστήρια με μειωμένο κόστος.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, η διαμονή, η διατροφή και οι μετακινήσεις το πρωί και το βράδυ αλλά έχει ληφθεί μέριμνα για καλύτερες τιμές. Αναλυτικότερα:
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ : Οι συμμετέχοντες  θα έχουν 30% έκπτωση, εφόσον το επιλεγμένο δρομολόγιο δηλωθεί στους διοργανωτές 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης από τον Πειραιά, ώστε να γίνει ομαδική κράτηση.
ΔΙΑΜΟΝΗ: 
Το ημερήσιο κόστος της διαμονής είναι 10 ευρώ/άτομο σε εξοπλισμένη σκηνή – σπιτάκι δύο άτομων,  6 ευρώ/άτομο σε σκηνή του κάμπινγκ και 4 ευρώ/άτομο σε δική σας σκηνή.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ:
α) Γεύμα σε μπουφέ από εταιρεία catering. Το ημερήσιο κόστος είναι 3 ευρώ για πρωινό (ελληνικό) και 15 ευρώ για μεσημεριανό και βραδινό (μεσογειακή κουζίνα με κυρίως πιάτο, σαλάτα, επιδόρπιο, νερό).
β) Συμμετοχική κουζίνα – εργαστήριο μαγειρικής. Θα ενθαρρύνουμε, σε κάποιες μέρες, τη συμμετοχή όλων των ομάδων στην προετοιμασία των γευμάτων στο πλαίσιο ανάπτυξης δεξιοτήτων συνεργασίας και ικανότητας αυτο-οργάνωσης και αυτορρύθμισης.
γ) Θα υπάρχει έκπτωση σε εστιατόρια και καφετέριες που υποστηρίζουν τη διοργάνωση.

Για τις μετακινήσεις έχει ζητηθεί χορηγία – οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως.

ΠΡΟΣΟΧΗ! 
Η αίτηση συμμετοχής για μαθητές / αποφοίτους που δεν έχουν κλείσει το 18ο έτος, γίνεται υποχρεωτικά από τον γονέα / κηδεμόνα.
Οι απόφοιτοι της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου θα συνοδεύονται από γονέα / κηδεμόνα. Σε περίπτωση ομαδικής εγγραφής μπορεί να συνοδέψει ένας ενήλικος μια ομάδα 8 μαθητών το ανώτατο. Κάθε μαθητής θα ακολουθήσει ατομικά την παραπάνω διαδικασία εγγραφής. ​
Στην περίπτωση συνοδού που δεν είναι ο γονέας / κηδεμόνας, πρέπει να δηλωθεί το όνομα και ο αριθμός ταυτότητας στην υπεύθυνη δήλωση που θα αποσταλεί μετά την αίτηση εγγραφής.
Η δήλωση πρέπει να φέρει σφραγίδα για το γνήσιο της υπογραφής από αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ και να προσκομισθεί την ημέρα έναρξης της κατασκήνωσης στην οργανωτική επιτροπή. Διαφορετικά δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 100 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφές έως τις 12 Ιουνίου.

https://openyourmindcamp.weebly.com

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακή παράσταση: Το άστρο των Χριστουγέννων

efiveia.gr

Ψηφιακή παράσταση: Ο θάνατος των δεινοσαύρων

efiveia.gr

Ψηφιακή παράσταση: Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος

efiveia.gr

Ψηφιακή παράσταση “Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες”

efiveia.gr

Ψηφιακή Παράσταση “Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας”

efiveia.gr

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά στο θέατρο 104!

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com