efiveia.gr
Δραστηριότητες / Σεμινάρια

Summer Camps στη Θεσσαλονίκη

Για το καλοκαίρι του 2018 διοργανώνονται πολλές κατασκηνώσεις και στη Θεσσαλονίκη!

Summer Camp για εφήβους ηλικίας 15-17 ετών στο American College of ThessalonikiEnglish Summer Camp στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια ΘεσσαλονίκηςΚαλοκαιρινό Πρόγραμμα στο «Άσυλο του Παιδιού»Κατασκηνώσεις στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Το American College of Thessaloniki διοργανώνει 3 καλοκαιρινά προγράμματα για το 2018:

 • Νεαροί Επιχειρηματίες εν Δράσει
  για μαθητές που ολοκλήρωσαν τη Γ’ ΓυμνασίουΤο «Νεαροί Επιχειρηματίες εν Δράσει» είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει να αναπτύξει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τις δεξιότητες των μαθητών σχετικά με την επιχειρηματικότητα.Οι μαθητές εισάγονται προοδευτικά στον δημιουργικό τρόπο σκέψης που τους βοηθά να αναπτύξουν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των προβλημάτων και επίλυσή τους. Μαθαίνουν να ακούν αυτό που οι άλλοι έχουν να πουν, εφευρίσκουν καινοτόμες ιδέες βοηθούμενα από μία καθοδηγούμενη διαδικασία και μέσω της συνεργασίας εξοικειώνονται με τις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής σκέψης.  Με αυτό τον τρόπο ενημερώνονται για διάφορες επιχειρηματικές λειτουργίες και μέσω του ομαδικού πνεύματος τελικά καταφέρνουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και να στήσουν το δικό τους Επιχειρηματικό Πλάνο. (Το πρόγραμμα διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα).
 • Νεανικές κουλτούρες στη Θεσσαλονίκη
  για εφήβους που ολοκλήρωσαν τη Γ’ ΓυμνασίουΠρόκειται για ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων στον τομέα των κοινωνικών επιστημών. Τα ερωτήματα που θα επιχειρήσει να απαντήσει είναι αν η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη φιλική προς τους νέους/εφήβους, ​ποιοι είναι οι χώροι ​μέσα στον αστικό ιστό της πόλης στους οποίους​ συχνάζουν οι έφηβοι​ και​ πώς τους χρησιμοποιούν​​,​ ποιες είναι οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες ώ​στε να οικειοποιηθούν ​την πόλη μας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαλέξεις στο campus του ΑCT αλλά και ερευνητική δραστηριότητα στους ‘μικρόκοσμους’ των εφήβων της πόλης με συνεντεύξεις, φωτογραφίες και blogging. Στόχος του προγράμματος είναι να εντάξει τους συμμετέχοντες σε μια διαδικασία ακαδημαϊκής μελέτης και έρευνας, ομαδικής εργασίας αλλά και ενδοσκόπησης και αυτο-προσδιορισμού της ίδιας τους της ταυτότητας. Μέσα από το πρόγραμμα επιδιώκεται να δοθεί η δυνατότητα σε εφήβους να διερευνήσουν τις συλλογικές τους ταυτότητες, το πώς εντάσσονται μέσα στο αστικό περιβάλλον και πώς νοηματοδοτούνται τα αξιακά τους πρότυπα, μέσα από έναν διάλογο των εφήβων με τους συνομηλίκους τους, την ίδια την πόλη και τους κατοίκους της. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε εφήβους 15-17 ετών. (Το πρόγραμμα διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα)
 • Εισαγωγή στη Βιοτεχνολογία
  για εφήβους που ολοκλήρωσαν την  Α’ ΛυκείουΤο μάθημα έχει σχεδιαστεί για να εξοικειώσει τους σπουδαστές που ενδιαφέρονται για τους τομείς της ιατρικής, της κτηνιατρικής, της φαρμακολογίας, της βιοτεχνολογίας, της βιοχημείας, της μοριακής βιολογίας, της επιστήμης των τροφίμων και της ανοσολογίας με τη φύση της εργασίας και των δραστηριοτήτων που διεξάγονται σε ένα πραγματικό ερευνητικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας. Το μάθημα θα προσφέρει δύο εβδομάδες πρακτικής άσκησης σε βασικές εργαστηριακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη μικροβιολογία, τη βιοχημεία και τη μοριακή βιολογία. Στην ενότητα μικροβιολογίας του μαθήματος θα καλύψει βασικές έννοιες και πρακτικές μικροβιολογίας όπως η απομόνωση, η καλλιέργεια, η αναγνώριση και η ταξινόμηση των μικροοργανισμών. Στην ενότητα βιοχημείας/μοριακής βιολογίας του μαθήματος, οι μαθητές θα λάβουν πρακτική εμπειρία στην απομόνωση του DNA και την ηλεκτροφόρηση, την απομόνωση πρωτεϊνών και τις ενζυμικές δοκιμασίες. Κατά τη διάρκεια των δυο εβδομάδων του προγράμματος εκπαίδευσης, οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό που βρίσκεται στο σύγχρονο ερευνητικό εργαστήριο του ACT και θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε εργαστηριακές τεχνικές και πρακτικές, όπως επεξεργασία δειγμάτων, φυγοκέντρηση, φασματοσκοπία και βασικές τεχνικές τεχνολογίας ανασυνδυασμένου DNA. Οι σπουδαστές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα ερευνητικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας και να συνομιλήσουν με επιστήμονες στους τομείς της γονιδιωματικής, της βιοπληροφορικής και της μοριακής βιολογίας με σκοπό να εμπνευστούν και να αναπτερωθεί το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη. Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει πραγματική εμπειρία, συμπεριλαμβανόμενων των ανταμοιβών και των προκλήσεων, της εργασίας σε ένα ερευνητικό εργαστήριο στον τομέα της βιοτεχνολογίας. Τέλος, θα συζητηθούν βιοηθικά θέματα που σχετίζονται με αυτή τη νέα τεχνολογία. (Το πρόγραμμα διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα)

Περισσότερα στο: http://www.act.edu/miscellaneous/summer-camp

Μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και για δύο ή τρεις εβδομάδες τα Εκπαιδευτήρια οργανώνουν ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα με ολιγάριθμα τμήματα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, στα οποία απασχολούνται από αγγλόφωνους εκπαιδευτικούς, με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού. Στο καταπράσινο περιβάλλον του σχολείου μας τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται.

Οι δραστηριότητες αφορούν sports (εκμάθηση κολύμβησης, ιστιοπλοΐας και ξένων αθλημάτων όπως baseball, hockey, badminton, climbing), arts, drama, music, dance, cooking, outdoor games, boαrd gαmes, story telling, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να έρθουν σε επαφή με πολιτισμούς άλλων χωρών όπως: Αγγλία, Αμερική, Καναδάς και Αυστραλία, αλλά και να προσφέρουν στον εργαζόμενο γονέα τη διευκόλυνση να απασχολείται το παιδί του ευχάριστα και δημιουργικά, μέχρι την έναρξη των καλοκαιρινών του διακοπών.

Στόχοι του προγράμματος είναι

 • Η δημιουργική απασχόληση των μαθητών μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση.
 • Η εξοικείωση των παιδιών με την αγγλική γλώσσα, όχι ως μάθημα αλλά ως καθημερινό τρόπο επικοινωνίας για την επίτευξη των δραστηριοτήτων.
 • Η γνωριμία των μαθητών με την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών.
 • Να δοθούν στους μαθητές ερεθίσματα για την ανάπτυξη των αισθητικών τους ταλέντων μέσα από τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο.
 • Να γνωρίσουν οι μαθητές αθλήματα που είναι άγνωστα στη χώρα μας.
 • Να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα.
 • Να μάθουν να επιπλέουν και να κολυμπούν οι αρχάριοι και να εξοικειωθούν με τις τεχνικές της αναπνοής (εισπνοή-εκπνοή) οι πιο προχωρημένοι, με την καθοδήγηση έμπειρων, καταξιωμένων και διακεκριμένων εκπαιδευτών.

Περισσότερα στο: http://www.protypa.gr/

18 Ιουνίου-29 Ιουνίου 2018 & 2 Ιουλίου-13 Ιουλίου 2018

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα πραγματοποιείται στις πευκόφυτες εγκαταστάσεις του Β’ Συγκροτήματος του «Ασύλου του Παιδιού».

Περισσότερα στο http://www.asylopaidiou.gr

 • Κατασκήνωση Χαλκιδικής
  Η κατασκήνωση Χαλκιδικής από το 2004 φιλοξενεί σε όλες τις περιόδους παιδιά με κοιλιοκάκη.
  Στη Χαλκιδική από 2/8 έως 11/8 (10 μέρες) θα λειτουργήσει το πρόγραμμα για παιδιά με διαβήτη.
  Για 2η συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί στην κατασκήνωση του Αγ. Νικολάου το πρόγραμμα χαρισματικότητας από 2/8-24/8.
 • Κατασκήνωση Πηλίου
  Για τρεις περιόδους και για παλαιούς κατασκηνωτές και φίλους
 • Περιπέτεια στην Πίνδο για εφήβους
  Για 12 ημέρες, 16/07 – 27/07
  Μακριά από την καθημερινότητα της πόλης, ζούμε σε επαφή με την φύση, ξεπερνάμε τα όρια μας, δενόμαστε με φίλους … αποκτούμε εμπειρίες για μια ζωή.
 • Ορεινό Εκπαιδευτικό Κέντρο Νυμφαίου
  Οικογενειακή περίοδος, 22/06 – 24/06
  Τρείς περίοδοι, 26/06 – 10/07, 10/07 – 24/07 και 24/07 – 07/08
  Στις Ανατολικές πλαγιές του όρους Βέρνου, μέσα σε ένα δάσος μοναδικής ομορφιάς, δημιουργούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για 15 αξέχαστες ημέρες.
 • Ιστιοπλοϊκή
  Για εφήβους: 30/06-07/07 (8 ημέρες)
  Μια αξέχαστη κατασκηνωτική εμπειρία, στο απέραντο γαλάζιο, της θάλασσας των Β. Σποράδων
 • Περιπέτεια Πηλίου για εφήβους
  29/6-10/7 (12 ημέρες)
  Η παράδοση, η γνώση και η φιλοσοφία της ΧΑΝΘ συνεχίζουν σε νέα μονοπάτια στο βουνό των Κενταύρων…

Περισσότερα στο: http://www.ymca.gr

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακή παράσταση: Το άστρο των Χριστουγέννων

efiveia.gr

Ψηφιακή παράσταση: Ο θάνατος των δεινοσαύρων

efiveia.gr

Ψηφιακή παράσταση: Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος

efiveia.gr

Ψηφιακή παράσταση “Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες”

efiveia.gr

Ψηφιακή Παράσταση “Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας”

efiveia.gr

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά στο θέατρο 104!

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com