efiveia.gr


Δραστηριότητες / Σεμινάρια

Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου 2016

3ο κουδούνι! Υποδεχθείτε την πιο δυναμική γενιά στη σκηνή της Στέγης!

Εδώ και τέσσερα χρόνια, έφηβοι από όλη την Ελλάδα εμπνέονται, δημιουργούν και ονειρεύονται πάνω στη σκηνή της Στέγης… Ο θεσμός του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ομάδα Grasshopper Youth, μπαίνει δυναμικά στην πέμπτη χρονιά του δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να ξεκλειδώσουν το ταλέντο τους και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους πάνω στη θεατρική σκηνή. Φέτος, δέκα νέες ομάδες (μαθητές και εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) θα δουλέψουν με καλλιτέχνες του θεάτρου, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και δραματουργούς, και θα δημιουργήσουν πρωτότυπα κείμενα που θα πάρουν τη μορφή παραστάσεων στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Με τη θεματική «Κλασική Πρωτοπορία», το φετινό Φεστιβάλ διαφοροποιείται σημαντικά από τα προηγούμενα. Φέτος, για πρώτη φορά, οι έφηβοι θα εμπνευστούν τα κείμενά τους από σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας γραμματείας. Τα απροσδόκητα κείμενα που έχουν επιλεγεί, αποτελούν μείγμα κλασικού και μοντέρνου κλασικού ρεπερτορίου, με στόχο να αγκαλιάσουν όλες τις εποχές, τις κουλτούρες και τα είδη: γνωστά θεατρικά έργα, μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, ακόμα και κόμικ θα εμπνεύσουν τους εφήβους, με ζητούμενο να πειραματιστούν και να προτείνουν δικές τους προσεγγίσεις, ελεύθερες διασκευές ή πρωτότυπες παραστάσεις, στη γλώσσα της εποχής τους.

Επίσης, για πρώτη χρονιά φέτος, εκπαιδευτικοί σχολείων που δεν επιλέχθηκαν στο φεστιβάλ, θα μπορούν να συμμετέχουν σε ένα τριήμερο εντατικό σεμινάριο θεατρικής επιμόρφωσης, με στόχο να ξεκινήσουν οι ίδιοι στο σχολείο τους μια θεατρική ομάδα. Μετά από μερικούς μήνες, οι ομάδες αυτές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να ακούσουν σχόλια από τις θεατρικές ομάδες και τους καλλιτέχνες-συνεργάτες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Και δεν σταματάμε εδώ… Η Στέγη συνεχίζει τις συνεργασίες της με το Συνήγορο του Παιδιού, τη Βουλή των Εφήβων αλλά και φορείς από την Περιφέρεια, με στόχο να διευρυνθεί ο διάλογος μεταξύ εφήβων με διαφορετικές «κουλτούρες».
Τέλος, στον απόηχο του φεστιβάλ, θα οργανωθεί ημερίδα αφιερωμένη στο εφηβικό θέατρο και την εξέλιξή του, με προσκεκλημένους ομιλητές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ζητούμενο είναι η ανταλλαγή εμπειριών μέσα από βιωματικά εργαστήρια και ανοιχτό διάλογο.
Συντελεστές:
Συντονισμός & Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Βγενοπούλου, Βαγγέλης Κυριακού, Κατερίνα Σκουρλή (ομάδα Grasshopper Youth)

Συνεργάτες του Φεστιβάλ: Κώστας Κουτσολέλος, Μιχάλης Κωσταντάτος, Άρτεμις Μάνου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος κ.ά.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Εργαστήρια: Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαίες συναντήσεις, στους χώρους των σχολείων.
Φεστιβάλ: Πέμπτη 21 – Κυριακή 24 Απριλίου 2016
Ημερίδα: Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Διαδικασία αίτησης και επιλογής:
Οι ενδιαφερόμενες σχολικές ομάδες πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση education@sgt.gr μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2015.
Οι απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2015.

Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

http://www.sgt.gr/

Διαβάστε επίσης:

Σεμινάριο Συμβουλευτικής γονέων από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ουτοπία

efiveia.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ – Δημιουργία Ορχήστρας για εφήβους και παιδιά από τις «Μορφές Έκφρασης»

efiveia.gr

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους “The Perfect Selfie”

efiveia.gr

Νέο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: “Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας, Επιπτώσεις και Έγκαιρη Διάγνωση-Παρέμβαση”

efiveia.gr

Τα φετινά παγοδρόμια (Χειμώνας 2015-16)

efiveia.gr

Εργαστήριο Φωτογραφίας για εφήβους στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

efiveia.gr

Αφήστε σχόλιο

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com