Σεμινάριο Συμβουλευτικής γονέων από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ουτοπία

Ξεκινά στην Ουτοπία
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
Παρασκευή (7:00 – 9:00μ.μ.), από τις 19 Οκτωβρίου

Επόμενη συνάντηση: Παρασκευή 2 Νοεμβρίου
Η επικοινωνία στην οικογένεια στα χρόνια της προεφηβείας

Κύκλος 6 συναντήσεων
Το σεμινάριο θα γίνεται κάθε δεύτερη Παρασκευή (7:00 – 9:00μ.μ.)
Συντονίστρια του σεμιναρίου η κ. Ευφροσύνη Αλεβίζου, Δρ. Αναπτυξιακής Ψυχολογίας – Ψυχοθεραπεύτρια

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΦΗΒΕΙΑ
Βαδίζοντας προς την εφηβεία: Τα “ενδιάμεσα” χρόνια και οι προκλήσεις τους για τα παιδιά και την οικογένεια. Σωματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές στις ηλικίες 8-12.

Τι αλλάζει στο σώμα, την σκέψη, το συναίσθημα και την κοινωνική ζωή των παιδιών σ’ αυτές τις ηλικίες; Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς; Πώς πρέπει να αλλάξουν οι δυναμικές της οικογένειας ώστε να βοηθηθεί ο προέφηβος να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις;

Στην πρώτη μας συνάντηση κάναμε ένα νοερό ταξίδι στην δική μας προεφηβεία
για να έρθουμε πιο κοντά την θέση των παιδιών μας. Σκιαγραφήσαμε αδρά το προφίλ του προέφηβου συζητώντας τις αναμενόμενες αναπτυξιακές αλλαγές στο σώμα, στο συναίσθημα, την σκέψη και την κοινωνική του ζωή. Συζητήσαμε την αμφιθυμία και τις μεταπτώσεις που δημιουργούν αυτές οι αλλαγές στον ίδιο τον προέφηβο και τις ανασφάλεις και αγωνίες που δημιουργούν στους γονείς.

Στη δεύτερή μας συνάντηση την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, μιλήσαμε για την σημασία της
ανοιχτής επικοινωνίας και για τις προϋποθέσεις ώστε να καλλιεργηθεί μέσα στην οικογένεια. Είδαμε τους βασικούς κανόνες για τη δημιουργία θετικού επικοινωνιακού κλίματος στην οικογένεια και τη διαχείριση συγκρούσεων. Τονίσαμε τη σημασία που έχει να αισθάνεται ο προέφηβος συνδεδεμένος με τους γονείς του.

Στην επόμενη συνάντησή μας, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, θα μιλήσουμε για την ήβη, για τις σωματικές δηλαδή αλλαγές που ξεκινούν στην προεφηβεία. Θα  δούμε τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς και πώς θα πρέπει να μιλήσουν στα αγόρια και τα κορίτσια που βρίσκονται στη φάση της προεφηβείας για τις αλλαγές που συνεπάγεται η ήβη. Θα επισημάνουμε παράγοντες που μπορεί να δυσκολεύουν τους γονείς και τα παιδιά και τρόπους για να διαχειριστούμε αυτές τις δυσκολίες.

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι “Ουτοπία”
Αμπατιέλου 2Α, Πατήσια, Αγιος Ελευθέριος.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ η συνάντηση

Ενημερώστε έγκαιρα για τη συμμετοχή σας στo email:
elastinoutopia@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6974033734 και 210 2011719.

Δείτε την Εκδήλωση στο facebook