efiveia.gr

ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΠΟΥΡΑ - Επιστημονικοί συνεργάτες

efiveia.gr

ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΠΟΥΡΑ

MSc Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Εργασία Μεσολογγίου 4 & Μαυρομιχάλη Πειραιάς 18545 Τηλέφωνο Εργασίας: 2106926975Κινητό: 6975862783Ιστοσελίδα: http://bouraefipsy.webnode.gr/
Photo of ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΠΟΥΡΑ

Πληροφορίες Βιογραφιών

Η Μπούρα Έφη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία είχε έντονο ενδιαφέρον για τα ανθρωπιστικά και κοινωνικά επαγγέλματα και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει ψυχολογία.

Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Παν/μιου και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη συμβουλευτική ψυχολογία στο Καποδιστριακό Παν/μιο ΑΘηνών. Έλαβε τετραετή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στη συστημική οικογενειακή και ομαδική ψυχοθεραπεία από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων της Χ.Κατάκη στη Θεσσαλονίκη.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ιατρική Σχολή ΑΘηνών στις διαταραχές άγχους για παιδιά και εφήβους , με γνωσιακή- συμπεριφοριστική θεραπευτική κατεύθυνση.

Είναι ειδικευμένη στη Συμβουλευτική Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων – παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Εκπαίδευση των Γονέων’ (F.I.E.P).
Ως προπτυχιακή και μεταπτυχιακή φοιτήτρια ψυχολογίας έχει εκπονήσει πάνω από 1500 ώρες πρακτική άσκηση , στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε), στο Ιατρείο Ουσιοεξαρτήσεων του ΟΚΑΝΑ Λαμίας, στην Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107 του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α) και στο Κέντρο Υποστήριξης και Συμβουλευτικής Φοιτητών (ΚΕΣΥΨΥ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπευτικής της εκπαίδευσης στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, έκανε την πρακτική της άσκηση επι διετίας, ως θεραπεύτρια ομάδας , πλάι στην Χάρις Κατάκη.

Η εργασιακή της εμπειρία ξεκίνησε στη Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας (ΦΕΨΥ) στην οποία εργάστηκε κλινικά με 15 χρόνιους ασθενείς, πρώην τροφίμους του Ψυχιατρείου Τριπόλεως με ψύχωση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές, στο πλαίσιο του προγράμματος αποασυλοποίησης και αποκατάστασης “Ψυχαργώς”.

Επί σειρά ετών, υπήρξε υπεύθυνη για το συντονισμό και την καθοδήγηση σχολών γονέων σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια του Νομού Φθιώτιδος με τη συνεργασία των δήμων , της τοπικής κοινότητας , των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, αλλά και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Εργάστηκε ως σύμβουλος σταδιοδρομίας και εκπαίδευσης φοιτητών και αποφοίτων, στο Γραφείο Διασύνδεσης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι)Λαμίας.

Εργάστηκε ως εργασιακός ψυχολόγος, τόσο ως εξωτερικός συνεργάτης αλλά και ως μέλος της βασικής ομάδας ψυχολόγων της Hellas EAP (Employee Assistance Programs) , δουλεύοντας πάνω στην ψυχολογική υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού και στελεχών μεγάλων εταιρειών (Siemens, PWC, ΑXA, NOVARTIS, JTI International Hellas Α.Ε.Β.Ε , Celestyal Cruise κ.α) και τραπεζών (Tρ. Πειραιώς και HSBC) στην Αθήνα.

Εργάστηκε για τρία συνεχόμενα χρόνια, ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών σε Λαμία και Αθήνα, αλλά και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ως σύμβουλος σταδιοδρομίας.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια από το 2008 έως και σήμερα , δουλέυοντας κυρίως με γονείς, ζευγάρια και οικογένειες.

Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων και διδάσκει ψυχολογία και συμβουλευτική σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων , σε ΙΕΚ και κολλέγια ψυχολογίας καθώς και στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο.

Σήμερα, είναι διορισμένη ως εργασιακός σύμβουλος ανέργων στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ Πειραιά.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και συνεργάτιδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.

Στα ερευνητικά και επιστημονικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται προσφάτως η δικαστική ψυχολογία, η ψυχοϊατροδικαστική, η κακοποίηση-παραμέληση παιδιών και η ενδοοικογενειακή βία.

Όλα τα άρθρα της συγγραφέος!

Κατηγορίες: Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές - Οικογενειακοί Σύμβουλοι - Παιδοψυχολόγοι
Ενημερώθηκε πριν 9 μήνες.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com