ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΤΟΥ » Επιστημονικοί συνεργάτες

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

ΨυχολόγοςΓνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Ιστοσελίδα: https://psychotherapyjourney.wordpress.com
Photo of ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

Πληροφορίες Βιογραφιών

Αποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είμαι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Η εκπαίδευσή μου ως ψυχοθεραπεύτρια αφορά στη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς Παράρτημα Μακεδονίας- Ε.Ε.Ε.Σ.Π.Μ (θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Στήριξις»).

Παράλληλα έχω εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την Computer Academy για τη χορήγηση του ΆΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ, ενώ έχω παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδριών αναφορικά με τον τομέα της ψυχική υγείας.

Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Σύλλογο Ατόμων Συνδρόμου Down και έχω εθελοντική δράση σε διάφορες δομές (όπως π.χ. Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ), Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών, το Χαμόγελο του Παιδιού κ.α.). Στο παρελθόν δούλεψα με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, από το 2010 συνεργάζομαι με παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο για τη χορήγηση του ΆΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ, ενώ εργάστηκα ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από το 2013 έχω αναλάβει ως συντονίστρια Σχολών Γονέων, που πραγματοποιούνται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), το Δήμο Θεσσαλονίκης (Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας), καθώς και σε δομές του Δήμου Θερμαϊκού, ενώ συνεργάζομαι με παιδοψυχίατρο στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων παιδιών μέσω θεραπευτικών παρεμβάσεων παιχνιδιού, ψυχοεκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Παράλληλα, ως επιστημονική συνεργάτης της ιστοσελίδας «e-psychology» ασχολούμαι με τη συγγραφή άρθρων που άπτονται θεμάτων ψυχολογίας, ενώ ένα από τα κύρια ενδιαφέροντα και ενασχολήσεις μου είναι η συγγραφή παραμυθιών και η δημιουργία επιτραπέζιων παιδικών παιχνιδιών, με στόχο την ψυχοεκπαίδευση και υποστήριξη των παιδιών.

Κατηγορίες: Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές - Οικογενειακοί Σύμβουλοι - Παιδοψυχολόγοι
Ενημερώθηκε πριν 3 μήνες.