ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΤΟΥ » Επιστημονικοί συνεργάτες

ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΤΟΥ

Ψυχολόγος – ΨυχοθεραπεύτριαΣυμβουλευτική Γονέων, Ψυχοθεραπεία Παίδων, Εφήβων, Ενηλίκων, Ομάδες και Σεμινάρια Γονέων
Εργασία Γεωργίου Γεννηματά 72 και Γορτυνίας 89 Άνω Γλυφάδα 16561 Τηλέφωνο Εργασίας: 2109637610Τηλέφωνο Εργασίας: 6930207608Ιστοσελίδα: http://www.kentropsychotherapias.gr
Photo of ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΤΟΥ

Πληροφορίες Βιογραφιών

Η Νικολάτου Ιωάννα είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου: 5651/09. Είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και πραγματοποίησε την κλινική της άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου και του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στα πλαίσια των οποίων εκπαιδεύτηκε στη χορήγηση και στην αξιολόγηση ψυχομετρικών εργαλείων μαθησιακών δυσκολιών, κατάθλιψης, αγχωδών διαταραχών και εκτίμησης νοητικού δυναμικού παιδιών και εφήβων.

Επίσης, ανέλαβε περιστατικά, κατόπιν εποπτείας, παιδιών και εφήβων με νοητική υστέρηση, συναισθηματικές διαταραχές, διαταραχές συμπεριφοράς, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα (ΔΕΠ – Υ), πένθος, φοβίες, αγχώδη και καταθλιπτική διαταραχή καθώς και τη συμβουλευτική γονέων των ατόμων αυτών. Παρακολούθησε τις κλινικές και θεραπευτικές δραστηριότητες του Ιατρείου Οικογένειας και συμμετείχε στις εκπαιδευτικές δραστηριότηες αυτού, υπό την εποπτεία του παιδοψυχιάτρου κ. Δ. Μαγριπλή. Συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ειδικευόμενων Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας του Ψ.Ν.Α. το οποίο διεξάγεται στο Κ.Ψ.Υ. Περιστερίου (ποικίλης θεματικής επί της ψυχοπαθολογίας ενηλίκων – παίδων – εφήβων).

Τον Απρίλιο του 2008 συμμετείχε στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης (μελέτη πληθυσμού παιδιών δημοτικού με σκοπό τη διερεύνηση ύπαρξης συσχέτισης μεταξύ συνδρόμου Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας και δείκτη νοημοσύνης) με τη συνεργασία της ψυχολόγου του νοσοκομείου κας Α. Μιχοπούλου.

Το Νοέμβριο του 2007 συμμετείχε στην επιδημιολογική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον πληθυσμό της Πάρου και Αντιπάρου, με σκοπό τη διερεύνηση ποσοστού εμφάνισης ψυχιατρικών διαταραχών στο γενικό πληθυσμό, υπό την εποπτεία του καθηγητή ψυχιατρικής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Στ. Στυλιανίδη.
Έχει εκπαιδευτεί στο γνωσιακό – συμπεριφορικό μοντέλο ψυχοθεραπείας ενηλίκων – παίδων – εφήβων (αγχώδεις διαταραχές, φοβίες, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, κατάθλιψη, διαταραχές διατροφής, διαταραχές στη συμπεριφορά, συμβουλευτική γονέων) και έχει ολοκληρώσει το διετές σεμινάριο για τις νέες τάσεις στη γνωσιακή – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία για τις αγχώδεις και άλλες διαταραχές (ενότητα «Τέχνη και γνωσιακή ψυχοθεραπεία» – μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία, εικαστική θεραπεία).

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας Παίδων – Εφήβων – Ενηλίκων στη Γλυφάδα όπου αντικείμενο εργασίας είναι οι ατομικές, οικογενειακές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας. Επίσης, διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με θέματα ψυχικής υγείας.
Από το Σεπτέμβριο πραγματοποιεί το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ιατρική σχολή Αθηνών «Έλεγχος στρες και προαγωγή της υγείας».

Στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας Παίδων – Εφήβων – Ενηλίκων, πραγματοποιούνται Ομάδες Αυτογνωσίας με σκοπό:

  • Να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας
  • Να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα
  • Να βρούμε διεξόδους επίλυσης προβλημάτων

Επίσης στο Κέντρο πραγματοποιούνται Σχολεία Γονέων: Τέρμα η θεωρία καιρός για πράξη!

Τα Σχολεία Γονέων έχουν σαν στόχο την ενημέρωση των γονέων για ποικίλα θέματα των παιδιών και τρόπους αντιμετώπισης καθημερινών προβλημάτων.

Κατηγορίες: Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές - Οικογενειακοί Σύμβουλοι - Παιδοψυχολόγοι
Ενημερώθηκε πριν 3 μήνες.