ΕΛΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ » Επιστημονικοί συνεργάτες

ΕΛΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος BSc
Εργασία Σουνίου 40, Καλύβια Θορικού Τηλέφωνο Εργασίας: 22990 49622Κινητό: 6937 271217Ιστοσελίδα: http://elina-diatrofi.gr
Photo of ΕΛΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πληροφορίες Βιογραφιών

Η Ελίνα Ασημακοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με BSc Hons στην Ανθρώπινη Διατροφή (Human Νutrition) του Πανεπιστημίου «Manchester Metropolitan» της Αγγλίας.

Παρακολούθησε μέρος των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο «Robert Gordon» στο Aberdeen της Σκωτίας (2000-2003) και έκανε την πρακτική της άσκηση στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (2001) και στο νοσοκομείο «Pinderfields and Pontercraft» στο Wakefield της Αγγλίας (2003).

Αποτελεί συνεργάτη του Επιστημονικού Δικτύου «Λόγω… Διατροφής» από το 2007 και παράλληλα διατηρεί το δικό της Κέντρο Διαιτολογικής Υποστήριξης  στα Καλύβια Αττικής.

Συνεργάστηκε με το Παιδικό Πανεπιστήμιο και το κέντρο «Οικογένεια» στο Λαγονήσι Αττικής από το 2007 και για 6 συναπτά έτη,  για την ετήσια διατροφική αξιολόγηση των παιδιών και την ενημέρωση των γονέων, ενώ από το 2006 μέχρι και το 2013 συνεργάστηκε με το κέντρο αισθητικής «Ιωάννα Μαγγανά» στα Καλύβια Αττικής.

Το 2006 εργάσθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στα «Gilli Diet».

Από το 2008 και για μία 8ετία αποτέλεσε βασικό συνεργάτη στον τομέα διατροφικών συμπληρωμάτων και φυσικών σκευασμάτων δύο μεγάλων φαρμακείων της Αττικής, του Φαρμακείου Λώρη Σωτηροπούλου στο Χαλάνδρι και του Φαρμακείου Μερτύρης (http://www.ypharmacy.gr) στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Το 2013 συμμετείχε με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην εκπόνηση του Ευρωπαϊκού έργου «Παρεμβατικά Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Tον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε τη θέση της Nutrition Specialist στο τμήμα Health & Care του ομίλου Sarantis Gr όπου και είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση φαρμακοποιών και βοηθών όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής, ενώ κατέχει ενεργό ρόλο και στην ανάπτυξη και δημιουργία νέων προϊόντων. Παράλληλα, αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη της εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων Δημητρίου.

Η Ελίνα Ασημακοπούλου έχει πλούσιο έργο να επιδείξει ως εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια που αφορούν την υγεία και την διατροφή ενώ είναι ιδιαίτερα έντονη και η παρουσία της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αρθρογραφώντας συστηματικά σε εξειδικευμένα περιοδικά, στον ημερήσιο τύπο καθώς και ηλεκτρονικά σε σελίδες με υψηλή επισκεψιμότητα. Η Ελίνα επίσης έχει καταγράψει στην επαγγελματική της καριέρα και εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα την υγεία και διατροφή στα περισσότερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας όπως Alpha, Star, Ant1 κλπ

Είναι ενεργό μέλος του British Nutrition Society και τον Ιανουάριο του 2010 εξελέγη Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Κατηγορίες: Individuals
Ενημερώθηκε πριν 10 μήνες.