ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ » Επιστημονικοί συνεργάτες

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Υπ. R-DMT, MBPsS ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ,ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ/ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Εργασία Δωδεκανήσου 64 (Πλησίον Στ. Μετρό Ανθούπολης) Περιστέρι 12134 Τηλέφωνο Εργασίας: 2105780118Ιστοσελίδα: http://www.v-panagiotopoulou.gr/
Photo of ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πληροφορίες Βιογραφιών

Είναι  κάτοχος ΒΑ ψυχολογίας , υπ. R-DMT χοροθεραπείας και παράλληλα κατέχει Minor στο Χορό και Associate in Arts. Είναι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (BPS) & της Αμερικάνικης Ένωσης Χοροθεραπευτών (ADTA).

Έκανε την πρακτική της στο  Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομακαίτειο» Ν.Π.Δ.Δ.

Υπήρξε υπεύθυνη της Κοινωνικής Λέσχης «Ευ Ζην» του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4524327

Υπήρξε διευθύντρια του Studio Χορού Κίνησης και ΄Εκφρασης «Τερψιχόρη» στο οποίο λειτουργούσαν τμήμα Ψυχολογικής υποστήριξης και τμήμα Χορού, Δημιουργικών εργαστηρίων και σεμιναρίων.

‘Eχει σκηνοθετήσει παραστάσεις  χορού και χοροθεάτρου για μεικτές ομάδες (χρήστες ψυχικής  υγείας και ερασιτέχνες –επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς).

Παράλληλα είχε ομιλίες και συμμετοχές σε συνέδρια, ημερίδες  όπως:

  • Συμμετοχή – Ομιλία : στην 4η Πολιτιστική Συνάντηση Ψυχικής Υγείας στα Χανιά το 2008. Διοργάνωση Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

  • Ομιλία – Παρουσίαση  της Κοινωνικής Λέσχης «Ευ Ζην» Του Ελληνικού κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών στους καθηγητές ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Seito  τουTokyo στα πλαίσια του συνεδρίου Ψυχιατρικής 2009 που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα.

  • Συμμετοχή στην επιστημονική και καλλιτεχνική επιτροπή στο Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο «Τέχνη και Ψυχιατρική» στα Χανιά το 2010.

  • Συμμετοχή  στο Cross Actions σεμινάριο για την ανθρώπινη εκφραστικότητα με τον Dr John Schrantz  από το Πανεπιστήμιο της Μάλτας  που έγινε στο Studio «Τερψιχόρη» το 2010.

  • Oμιλία-Παρουσίαση στο 6ο Γενικό Λύκειο Ιλίου με θέμα  “Xοροθεραπεία- Χορός – ΄Εκφραση- Ψυχοθεραπεία».

Σήμερα : Ιδιωτική άσκηση επαγγέλματος και συνεργασία με Εταιρείες ,  Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κέντρα διατροφής και άλλα ειδικά πλαίσια στα οποία οδηγεί ομάδες Συμβουλευτικής  και Ψυχολογικής υποστήριξης καθώς και ομάδες/δημιουργικά εργαστήρια χορού κίνησης και έκφρασης για παιδιά, εφήβους, ενήλικες.

Κατηγορίες: Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές - Οικογενειακοί Σύμβουλοι - Παιδοψυχολόγοι
Ενημερώθηκε πριν 1 μήνα.