ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΤΟΥΔΑΚΗ » Επιστημονικοί συνεργάτες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΤΟΥΔΑΚΗ

Ψυχολόγος
Κινητό: 6984177449Ιστολόγιο: https://thatisalex.blogspot.gr
Photo of ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΤΟΥΔΑΚΗ

Πληροφορίες Βιογραφιών

Το όνομά μου είναι Κουτουδάκη Αλεξάνδρα. Γεννήθηκα το 1994 στην Αθήνα και μόλις αποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ ένα ετήσιο πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και τη Συμβουλευτική και τα ενδιαφέροντά μου αφορούν κυρίως τα παιδιά και τους εφήβους με τους οποίους θέλω στο μέλλον να ασχοληθώ και θεραπευτικά.

Στη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών μου παρακολούθησα αρκετά σεμινάρια, τα οποία σχετίζονται με τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και θέλω συνεχώς να μαθαίνω και να εξελίσσομαι. Έχω εργαστεί για κάποιους μήνες στα πλαίσια της Πρακτικής μου άσκησης στην «ΑΡΣΙΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ», όπου απέκτησα επαφή με νέους, παιδιά και εφήβους κυρίως από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως μετανάστες και πρόσφυγες.

Αγαπώ πολύ το γράψιμο και έχω κατά καιρούς αρθρογραφήσει σε κάποιες ιστοσελίδες ενώ έχω δημιουργήσει πρόσφατα και το δικό μου ιστολόγιο το οποίο αποτελεί ένα χώρο έκφρασης των σκέψεων μου για διάφορα θέματα κυρίως κοινωνικά.  Έχω μεγάλο ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία, τη μουσική και τον κινηματογράφο, και για το πως αυτά μπορούν να συμβάλλουν στη θεραπεία ή στην κοινωνική και ψυχολογική έρευνα. Μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής μου αποτελεί η διαφορετικότητα που επικρατεί στη φύση και την ανθρωπότητα και ονειρεύομαι έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις στον οποίο κάθε προσωπικότητα θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να εκφραστεί ελεύθερα.

Μέσα από τα άρθρα μου εδώ θα προσπαθήσω να περάσω την εμπειρία μου από την εφηβεία, την οποία πρόσφατα βίωσα μέσα όμως από την ιδιότητα που έχω πλέον ως Ψυχολόγος.

Κατηγορίες: Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές - Οικογενειακοί Σύμβουλοι - Παιδοψυχολόγοι
Ενημερώθηκε πριν 3 μήνες.