ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ » Επιστημονικοί συνεργάτες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κοινωνική Λειτουργός-Οικογενειακή Θεραπεύτρια, MSc, Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Εκπαιδεύτρια MindfulnessΥποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Εργασία Κυπρίων Αγωνιστών 36 Άλιμος 17456 Κινητό: 6946029252Ιστοσελίδα: https://mindfulnesskids.gr
Photo of ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πληροφορίες Βιογραφιών

Η Αλεξάνδρα Ανδρικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι Κοινωνική Λειτουργός-Οικογενειακή Θεραπεύτρια, μεεξειδίκευσή στηνΣυστημική Οικογενειακή Θεραπεία από τη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Είναιτακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας και πιστοποιημένη συντονίστρια Σχολών Γονέων.Είναι Εκπαιδεύτρια Mindfulness παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.Οι Μεταπτυχιακές της Σπουδές είναι στην Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η πολυετής κλινική εμπειρία της είναι σε δομές ψυχικής υγείας, συμβουλευτικούς σταθμούς, σχολεία, φορείς ειδικής αγωγής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εδώ και 10 χρόνια εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός-οικογενειακή θεραπεύτρια στην Ελληνική Εταιρία Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας) παρέχοντας ατομική και ομαδική συμβουλευτική/θεραπεία σε γονείς βρεφών και παιδιών με νευροαναπτυξιακές αναπηρίες. Είναι ιδρύτρια του MindfulnessKidsAthens.

Το ενδιαφέρον της για τις ολιστικές τεχνικές αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης την οδήγησε στην διδασκαλία της γιόγκα σε ενήλικες και παιδιά. Η διαρκής εκπαίδευσή της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εμπλουτίστηκε με το Πρόγραμμα Μείωσης Άγχους Μέσω της Εσυνειδητότητας (MindfulnessBasedStressReduction)με το πρόγραμμα ΕνσυνειδητότηταςγιαγονείςNurturingParents-AMindfulnessBasedParentingProgramκαι με το πρόγραμμα  Ενσυνειδητότητας για παιδιά και εφήβους «MindfulSchools».

Πρωτοπορώντας, με βάση το Mindfulness, δημιούργησε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα παρέμβασης για γονείς, παιδιά και εφήβους για την διαχείριση του Άγχους, της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής /Υπερκινητικότητας και την Ενίσχυσης της Αυτοεκτίμησης τους. Το πρόγραμμά της έχει προβληθεί από ταμέσα μαζικής ενημέρωσης και τα socialmedia. Στόχος της είναι να μάθουμε να δεχόμαστε κάθε πρόκληση, να την διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά εστιάζοντας στο παρόν, αποδεχόμενοι τον εαυτό μας.

Κατηγορίες: Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές - Οικογενειακοί Σύμβουλοι - Παιδοψυχολόγοι
Ενημερώθηκε πριν 2 μήνες.