ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΠΑΝΑΡΗ » Επιστημονικοί συνεργάτες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΠΑΝΑΡΗ

Ψυχολόγος, Γνωσιακή – συμπεριφοριστική θεραπεία
Εργασία Ιερέως Δούση 63 Μαρούσι 15126 Τηλέφωνο Εργασίας: 6946113807Ιστοσελίδα: http://www.kopanari.com/
Photo of ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΠΑΝΑΡΗ

Πληροφορίες Βιογραφιών

Η Αλεξάνδρα Κοπανάρη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αρ.αδείας 10951/2004 – Νομαρχία Αθηνών). Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και στη συνέχεια ακολούθησε την τετραετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς, η οποία είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς και την European  Association for Behavioural and Cognitive Therapy.

Έχει αποκτήσει την κλινική της εμπειρία συνεργαζόμενη με διάφορους φορείς παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας όπως η Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής, το Κ.Ε.Θ.Ι (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας), η Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ο «Ευαγγελισμός», το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Προνόη», το Πολυιατρείο του Δήμου Κηφισιάς και άλλα ιδιωτικά πλαίσια. Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει ένα φάσμα ατομικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε ενήλικες με διαταραχές συναισθήματος (κατάθλιψη, δυσθυμία), αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές διατροφής, διαταραχές προσωπικότητας. Ασκεί ιδιωτικά επάγγελμα ως ψυχολόγος.

Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει επίσης μεταφράσεις ξένων επιστημονικών συγγραμμάτων, συνεργασίες σε έρευνες και συμμετοχές σε συνέδρια. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει εισήγηση στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς με θέμα «Διαταραχές Προσωπικότητας-Κλινικές Περιπτώσεις».

Κατηγορίες: Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές - Οικογενειακοί Σύμβουλοι - Παιδοψυχολόγοι
Ενημερώθηκε πριν 3 μήνες.