ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΛΑΪΟΥ » Επιστημονικοί συνεργάτες

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΛΑΪΟΥ

Επιστημονική Υπεύθυνη Θεραεπυτικής Ιππασίας Εκάλης Φυσικοθεραπεύτρια Παίδων, MSc Instructor of TR & Hippotherapy
Εργασία Αθλητικός Ιππικός Όμιλος Εκάλης Ηρακλείου 6, Εκάλη 14569 Τηλέφωνο Εργασίας: 6972176572Ιστοσελίδα: http://www.hippotherapy.gr
Photo of ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΛΑΪΟΥ

Πληροφορίες Βιογραφιών

Η θεραπευτική ιππασία στην Ελλάδα εφαρμόζεται από την Επιστημονική Εταιρεία Θεραπευτικής ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδας (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε). Η Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε αποτελείται αποκλειστικά από εξειδικευμένους επιστήμονες: (α) φυσικοθεραπευτές, (β) ειδικούς παιδαγωγούς, (γ) λογοθεραπευτές, (δ) εργοθεραπευτές, (ε) ψυχολόγους (στ) Ιατρούς και και κυρίως παιδοψυχιάτρους. Όλοι οι επιστήμονες-θεραπευτές είναι εγγεγραμένοι μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι).

Το άλογο στη θεραπευτική Ιππασία:

Ο βηματισμός του αλόγου προσφέρει ένα ακριβές, ρυθμικό και επαναλαμβανόμενο μοτίβο κίνησης παρόμοιο με την κίνηση της πυέλου του ανθρώπου.  Ο αναβάτης-ασθενής ακολουθεί το ρυθμό του αλόγου εναλλασσόμενα και χαλαρώνει τους μύες του για να ανταποκριθεί στην κίνηση του αλόγου. Σαν αποτέλεσμα, η ισορροπία και οι ικανότητες συντονισμού εξασκούνται ταυτόχρονα, ενώ μειώνεται ο αρκετά αυξημένος μυϊκός τόνος. Μελέτες αναφέρουν, πως η θεραπευτική ιππασία διεγείρει το αιθουσαίο σύστημα, βελτιώνοντας το νευρομυϊκό έλεγχο της κεφαλής και του αυχένα. Επιπλέον, αυτή η ρυθμική κίνηση, σε συνδυασμό με την «ζεστασιά» του ίππου μειώνει την σπατικότητα και προάγει την χαλάρωση των μυών. Πλήθος μελετών δείχνουν ότι η κατά τη διάρκει της θεραπείας πάνω στο άλογο απελευθερώνονται ενδορφίνες, όπου μειώνουν εξίσου τη σπαστικότητα. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί θεραπευτές δημιουργούν ή εκμεταλλεύονται μια σειρά ερεθισμάτων, που έχουν σχέση με (α) τις ασκήσεις που γίνονται, (β) το περιβάλλον και (γ) τη θεραπευτική ομάδα που συμμετέχει (στην ομάδα μας εκτός από το άλογο, υπάρχουν δίπλα από κάθε παιδί ή ενήλικα, και δύο ή τρεις εκπαιδευτές-θεραπευτές).  Ως εκ τούτου, η θεραπευτική ιππασία βελτιώνει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και περιορίζει τη διάσπαση προσοχή τόσο στα παιδιά με κινητικά πρόβήματα όσο και στα παιδιά με νοητικά ελλείμματα.

Μέλημα μας η ποιότητα

Υποσχόμαστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας με το να επιμένουμε στην ποιότητα και να παλεύουμε κάθε φορά για την ασφάλεια την εμπιστευτικότητα, την καλή επικοινωνία και τον επαγγελματισμό.

Κατηγορίες: Εργοθεραπευτές - Κινησιοθεραπευτές - Φυσικοθεραπευτές
Ενημερώθηκε πριν 3 μήνες.