ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ » Επιστημονικοί συνεργάτες

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος – ΜΑ στην Ειδική Αγωγή – Οικογενειακή ΘεραπεύτριαΨυχοδιαγνωστικό Συμβουλευτικό Κέντρο
Εργασία Π. Καίσαρη 8 Καλαμάτα Τηλέφωνο Εργασίας: 27210 21423Τηλέφωνο Εργασίας: 6944 055044Ιστοσελίδα: http://www.akoutsoukou.gr
Photo of ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

Πληροφορίες Βιογραφιών

Εκπαίδευση

Η Αθανασία Κουτσούκου, είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, κατοικεί στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, γεννήθηκε στο Chicago-Illinois. Αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2004, στο τμήμα Ψυχολογίας. Παράλληλα με τις σπουδές της, δούλεψε εθελοντικά σε Κέντρο Λογοθεραπείας-Εργοθεραπείας Αυτιστικού Παιδιού υπό την εποπτεία ψυχολόγου (2002-2003).

Στη συνέχεια έκανε την πρακτική της άσκηση ως ψυχολόγος στο εξωτερικό ιατρείο ψυχολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με εκπαίδευση στο αντικείμενο της Σχολικής και Κλινικής ψυχολογίας (2003-2004). Προχωρώντας, στο πλαίσιο τη ειδίκευσής της στην Παιδοψυχολογία, προσέφερε εθελοντική εργασία ως ψυχολόγος στο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο Αθηνών που υπάγεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (2004-2005).

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Leeds-UK, με MA στην Ειδική Αγωγή (Special Educational Needs)το 2006. Εκεί έλαβε εξειδικευμένη κατάρτιση επάνω σε όλων των ειδών αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών γύρω από το παιδί. Συγκεκριμένα, μελέτησε τη Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών δυσκολιών, Δυσπραξίας, Νοητικής Καθυστέρησης, Διάσπασης προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-/Υ) και Αυτισμού.
<h2″>Εργασία

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άνοιξε το δικό της γραφείο (το 2006) στο χώρο της Καλαμάτας. Το Ψυχοδιαγνωστικό-Συμβουλευτικό κέντρο της κυρίας Κουτσούκου, παρέχει όλες τις υπηρεσίες Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής υποστήριξης του παιδιού, του εφήβου και ολόκληρης της οικογένειας. Βρίσκεται πάντα σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες (Ψυχιάτρο, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό).

Συγκεκριμένα, παρέχει:

  • Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών
  • Εξατομικευμένα προγράμματα Αποκατάστασης Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών, Διάσπασης Προσοχής, Υπερκινητικότητας, Αυτισμού, Συνδρόμου Asperger κ.α.
  • Συμβουλευτική Γονέων, Εφήβων και Παιδιών
  • Αντιμετώπιση φοβιών, εμμονών και διαφόρων άλλων ψυχικών διαταραχών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας
  • Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός , σε συνεργασία με την εταιρεία Orientum
  • Ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες
  • Θεραπεία ζεύγους

Παράλληλα για ένα έτος (2008-2009) εργάστηκε ως Σύμβουλος Ψυχολόγος στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ Καλαμάτας, ΣΔΕ Ανδρούσας) του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.).
Από το 2010 έως και σήμερα, εργάζεται ως Εκπαιδεύτρια σε Ομάδες Γονέων Μεσσηνίας (ΙΝΕΔΙΒ).

Το έτος 2012 εξειδικεύθηκε σε θέματα Εξάρτησης Διαδικτύου, από το Εφνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και έκτοτε συμμετέχει σε Σεμινάρια, ενημερώσεις και Ομιλίες σε θέματα Διαδικτύου.
<h2″>Επιπλέον στοιχεία

Συμμετέχει και παρακολουθεί πολλά Σεμινάρια (βιωματικά και μη), Ημερίδες και Συνέδρια ανά έτος. Θεωρεί χρέος του κάθε επιστήμονα τη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του.

Είναι αναγνωρισμένο μέλος του British Psychological Society ως Graduate Member of the Society (Κάρτα μέλους-αριθμός: 222336) και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων «Σ.Ε.Ψ.» ως Τακτικό Μέλος (Αριθμός Μητρώου 1481).

Έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει έρευνα σε πληθυσμό του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με θέμα: «Ψυχολογικές Διαταραχές σε Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες» (Μάϊος, 2004), υπό την εποπτεία της υπεύθυνης Ψυχολογικού τμήματος Γ.Ν.Π.Π. Α.Μιχοπούλου.

Συμμετέχει σε Ομιλίες Συλλόγων Γονέων, σε Σχολεία(Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), καθώς και σε άλλους Συλλόγους (Εθελοντών, Γυναικών, Τριτέκνων), σε όλη τη Μεσσηνία.

Δημοσιεύει άρθρα στον τοπικό και εθνικό Τύπο και παραχωρεί συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση σε τοπικό και εθνικό Δίκτυο.

Κατηγορίες: Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές - Οικογενειακοί Σύμβουλοι - Παιδοψυχολόγοι
Ενημερώθηκε πριν 2 μήνες.