Μαθήματα ζωγραφικής για όλους!

zografiki-gia-olousΤο Εργαστήριο “ΧΡΩΜΑ” διοργανώνει μαθήματα ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους, ξεκινώντας από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Παιδικά Τμήματα

Το εργαστήριο “ΧΡΩΜΑ” δεν είναι χώρος δημιουργικής απασχόλησης αλλά χώρος εκμάθησης σχεδίου και ζωγραφικής.

Η συστηματική παρακολούθηση μαθημάτων μέσα σε βάθος χρόνου 3-5 ετών δίνει την δυνατότητα στα παιδιά αφομοίωσης των κανόνων της εικαστικής γλώσσας, εργαλείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όσους στο μέλλον επιλέξουν να ασχοληθούν με ένα εικαστικό επάγγελμα, ή σε αυτούς που απλά η τέχνη αποτελεί ένα δημιουργικό ενδιαφέρον.

Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλη την διάρκεια του έτους, σε όλα τα επίπεδα, καθώς το μάθημα είναι σε μεγάλο βαθμό εξατομικευμένο.

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και  διδάσκονται τα εξής: Διάφορες τεχνικές χρωμάτων (ακουαρέλα, ακρυλικά, μολύβι, κάρβουνο, μελάνι), κατασκευές και χειροτεχνίες (πηλός, διακοσμητικά αντικείμενα, κολλάζ).

Τμήμα Ενηλίκων

Διδάσκεται σύνθεση, προοπτική, διάφορες τεχνικές χρωμάτων, νεκρή φύση, σχέδιο από μοντέλο.

Τα συγκεκριμένα τμήματα απευθύνονται σε άτομα που είτε είναι αρχάριοι είτε είναι προχωρημένοι. Διαπραγματεύονται τα υλικά (κάρβουνο,ακρυλικά,λάδι), την σύνθεση και την προοπτική μέσα από μια σειρά ασκήσεων στην ζωγραφική και στο σχέδιο. Επίσης σε διάφορα τακτά χρονικά διαστήματα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν ανθρώπινη φιγούρα βλέποντας μοντέλο στον χώρο του εργαστηρίου. Ακόμα διακοσμητικές εφαρμογές, όπως πυρογραφία σε ξύλινα χρηστικά αντικείμενα, κατασκευή μάσκας.

Παράλληλα στη διάρκεια της χρονιάς διεξάγονται σεμινάρια χαρακτικής, κοσμήματος και κεραμικής τέχνης.

Στο εργαστήριο στην διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται και παρουσιάσεις διαφόρων καλλιτεχνών μέσα από την ιστορία της τέχνης και  γνωριμία με το έργο τους.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://www.chroma-art.gr/