Ελπιδο-Σαββατοκύριακο Ηρώων – Γονείς και έφηβοι σε “ηρωϊκά ταξίδια”

logoΜία δράση πρωτοπόρα και μοναδική ξεκινά στο Ελπιδοχώρι!

Ακολουθώντας τη μελέτη γύρω από το «μύθο του ήρωα»  που παρουσιάζει ο Joseph Campbell στο βιβλίο του  «Ο  Ήρωας με τα Χίλια Πρόσωπα», στο Ελπιδοχώρι γονείς και έφηβοι θα περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο αναβιώνοντας μέσα από παιχνίδια τις βασικές συνθήκες, τα στάδια και τις εκβάσεις του αρχέτυπου ταξιδιού ενός ήρωα ή μιας ηρωίδας. Όλοι μαζί θα θυμηθούνε αγαπημένους μύθους και ήρωες και με τη σειρά τους ως νέοι ήρωες και ηρωίδες, θα ζήσουν το δικό τους μυθικό ταξίδι μέσα στη φύση.

Συμμετέχοντας στο «Ταξίδι των Ηρώων» οι γονείς και τα παιδιά μέσα από τη διασκέδαση του διαδραστικού παιχνιδιού εμπλέκονται, κινητοποιούνται και μαθαίνουν  να εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, να δουλεύουν σε ομάδες, να βάζουν στόχους και να τους υλοποιούν. Χρησιμοποιώντας  δημιουργικά τη φαντασία τους έρχονται αντιμέτωποι με προκλήσεις, εντοπίζουν προβλήματα και αντιθέσεις και  τα επιλύουν δημιουργικά, διαχειρίζονται το χρόνο και όλα αυτά έχοντας σε ρόλους συμπαίκτη και συν-ήρωα.  Οι ρόλοι αλλάζουν ενώ νέες σχέσεις και συναισθήματα προκύπτουν!

efi_andrianou_pegasusbornΤο Σαββατοκύριακο εμπλουτίζεται με λίγες ώρες Συμβουλευτικής Γονέων για περαιτέρω γνώση για τον σημαντικότερο ρόλο της ζωής μας.

Η γιόγκα για περισσότερη χαλάρωση δεν λείπει και το  Σαββατοκύριακο κλείνει με μία ανατροφοδότηση στη μητέρα για όλα όσα εντοπίστηκαν από τους ειδικούς για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μητέρας παιδιού-παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου.