Mπουτάκια κοτόπουλου με μέλι, σόγια και λεμόνι

Γράφει στο efiveia.gr η Food Blogger Νάντια Μαρκοπούλου

Τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι μία λύση για μικρούς και μεγάλους. Εύκολο, γρήγορο και κυρίως πεντανόστιμο φαγητό.

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. σόγια
  • ξύσμα λεμονιού – χυμό ενός λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • λίγο θυμάρι αποξηραμένο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)
  • αλάτι και πιπέρι

Πλένουμε καλά καλά τα μπουτάκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (σόγια, μέλι, μουστάρδα, θυμάρι, ξύσμα λεμονιού ) και αλείφουμε τα μπουτάκια καλά καλά.

Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο λάδι και σκεπάζουμε με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά περίπου στη μεσαία σκάλα.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα (μόνο από πάνω την κάτω την αφήνουμε) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά, αφού ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς. Όταν ροδοκοκκινήσουν, βγάζουμε από το φούρνο.

Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Ιδανικά τρώγεται με μία υπέροχη φρεσκοκομμένη σαλάτα αλλά και με ρύζι!

Καλή σας απόλαυση!